FARKI FİYATI..!

Çanakkale 1915 Boğaz Köprüsü için açıklanan araç geçiş ücreti karşısında pahalı denilen Gestaş arabalı vapur ücreti bedava gibi kaldı. Köprü geçişi, gidiş geliş olarak aynı gün içerisinde Gestaş’ın yaklaşık 4 katı daha pahalı…

FARKI FİYATI..!
Yayınlama: 30.01.2017
12.417
A+
A-

Çanakkale 1915 Boğaz Köprüsü için açıklanan araç geçiş ücreti karşısında pahalı denilen Gestaş arabalı vapur ücreti bedava gibi kaldı. Köprü geçişi, gidiş geliş olarak aynı gün içerisinde Gestaş’ın yaklaşık 4 katı daha pahalı…

 

Yatırım maliyeti Türk Lirası üzerinden hesaplanan Çanakkale 1915 Boğaz Köprüsü için araç başına geçiş ücreti Avro üzerinden açıklandı. Buna göre, köprüden bir geçiş 15 Avro + KDV olacak ve bu fiyata otoyolda km başına da 5 sent eklenecek. Yani gidiş için bugünkü döviz kuru üzerinden 67 TL. dönüş ile birlikte ise 134 TL. den fazla bir ücret ödenecek.

 

Boğaz Köprüsünün hizmete girmesiyle birlikte fonksiyonunu yitireceği konuşulan Gestaş ise açıklanan fiyat göre daha uzun yıllar boğaz taşımacılığında lider olmayı sürdürecek gibi görünüyor. Farklı bölgelerde gerçekleştirilen daha kısa mesafelerde ki deniz ulaşımına göre fiyatlarının pahalı olması konusunda eleştirilen Gestaş, köprü ücreti karşında kötünün iyisi olarak avantajını koruyacak.

 

Gestaş, boğazın iki yakası arasında aynı gün içerisinde gidiş geliş olarak otomobillerden 35 TL. ücret alıyor. Aynı şekilde köprüyü kullanacak olanlar ise bu ücretin yaklaşık 4 katına denk gelen 134 liradan fazla ödeme yapmak zorunda kalacak. Tek geçiş yapanlar ise iki katı para ödeyecek. Ekonomik hesaplamaların her zamankinden daha fazla yapıldığı günümüzde bu avantaj, vatandaşın Gestaş’ı tercih etmesinde önemli bir rol oynayacak.

 

Dörtlü OGG köprüyü 2034’e kadar 11 yıl işletecek…

 

Dört ayrı Ortak Girişim Grubu’nun (OGG) teklif verdiği Çanakkale Köprüsü’nde süreler yarıştırıldı ve en kısa süreyi, 16 yıl 2 ay 12 gün ile ikisini Avrasya Tüneli’nden tanıdığımız Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi’nden oluşan OGG verdi. Yatırım bedeli 10 milyar 354 milyon 576 bin 202 TL olarak açıklanan ihaleye 5.5 yıllık yapım süresi de dahil. Şartnamede köprüden otomobil geçiş ücretinin 15 Avro +KDV olarak yazıldığı açıklandı.

 

Dörtlü OGG, inşaatını bitirdikten sonra köprüyü 2034’e kadar yaklaşık 11 yıl işletecek. Devlet, Yap İşlet Devret modelli projelerde KDV’yi yüzde 8 uyguladığı için 15 Avro + KDV  üzerinden hesaplanırsa köprü bugün hizmete açılsa araç başına 67 TL ödenecek. Ayrıca otoyolda km başına da 5 sent eklenecek. 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.