Gelecek Nesillere Taşıyoruz

Çanakkale’nin mimari geçmişini günümüze taşıyan tarihi yapılar tek tek elden geçirilerek gelecek nesillere taşınmaya devam ediliyor. Bu kapsamda 147 yıllık tarihi Gümrük Müdürlüğü Binası da, İl Özel İdaresi tarafından restore ediliyor…

Gelecek Nesillere Taşıyoruz
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 22.01.2023
5.643
A+
A-

Uzun yıllardır Çanakkale’mize hizmet veren, 147 yıllık Tarihi Gümrük Müdürlüğü Binası’nın deprem güçlendirmesi ve restorasyonu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan sağlanan ek kaynakla, Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından hayata geçiriliyor.

Sözleşme bedeli 2.387.000,00 TL olan Tarihi Gümrük Müdürlüğü Binası Restorasyon İşiʼnin güçlendirme işlemleri tamamlandı. Mimari imalatları ve dış cephe söve ve sıva tamiri imalatları ise hızla devam ediyor.

Gümrük Müdürlüğü Restorasyon İşi hakkında bilgi veren Çanakkale İl Özel İdaresi Gene Sekreteri Sayın Can Aksoy; “Şehrimizin en güzel tarihi ve turistik bölgesinde olan binamızın gelecek nesillere aktarımı sağlarken, Çanakkale’miz adına da önemli bir restorasyon projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Çanakkale İl Özel İdaresi teknik personellerinden alınan bilgiye göre, çalışmalar en kısa sürede tamamlanıp, halkımızın hizmetine açılacak.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş