GEMİ ÇİLESİ TURİZMİ BALTALIYOR

Gemilerde ardı ardına yaşanan kaza ve arızaları engelleyemeyen GESTAŞ’ın başı sonu görünmeyen araç kuyrukları ile dertte. Sıra kilometrelerce uzuyor, çile katlanıyor, turistik turlar iptal oluyor, tepki büyüyor…

GEMİ ÇİLESİ TURİZMİ BALTALIYOR
Yayınlama: 17.07.2017
7.755
A+
A-

Çanakkale’de bayram tatillerinde alışık olduğumuz uzun araç kuyrukları artık hafta sonu yada içi fark etmeksizin kilometrelerce uzayıp gidiyor. Aynı sorun tüm hatlarda gece gündüz devem ediyor. Sinirler geriliyor, sabırlar taşıyor, tartışma ve kavgalar eksik olmuyor.

 

Ancak sadece sırada ki araç sayısı değil yaşananlara vatandaşın tepkisi de giderek artıyor. Gerek Çanakkaleliler gerekse boğaz geçişini kullanan vatandaşlar yaşanan çilenin nedenini merak ediyor ancak yaşanan kaza ve arızalar sonrasında olduğu gibi sessiz kalmayı tercih eden GESTAŞ, soruları yanıtsız bırakıyor…

 

 

Yaşanan sıkıntıyı turizmci gözüyle değerlendiren Hanifi Araz, feribotlar hiç bir zaman diliminde bu kadar kötü işletilmedi diyerek sorunun Çanakkale turizmini baltaladığına dikkat çekti.

 

Neredeyse yürümeye başladığımdan beri Çanakkale İskele Meydanında yaşıyorum diyen Çanakkaleli Turizmci Hanifi Araz; “Buharlı vapurların çalıştığını bile hatırlarım. Yolcu motorlarının önce 2 sonra 4 araba kapasite ile araba taşıdıkları günleri bilirim. Teknoloji gelişti, feribotlar büyüdü sayıları arttı ve daha hızlı hale geldiler. Bunca yılın tanıklığı ile söylüyorum. Çanakkale-Eceabat-Kilitbahir arasındaki feribotlar hiç bir zaman diliminde bu kadar kötü işletilmedi. Kentimize gelen insanlara gelişlerinde ve gidişlerinde bu kadar çile çektirmek zorunda mıyız?” diye sordu.

 

 

Bu soruna çare bulacak ve bu beceriksizliğin hesabını soracak bir yetkili çıkmayacak mı? diyerek ekleyen Araz; “Turizm için önce konforlu ulaşımın olmazsa olmaz olduğu bilinmez mi? Saatlerce sıra bekleyen insanlar hem mutsuz oluyorlar hem kentimizde zaman harcayamıyorlar dolayısıyla kent ekonomisi kaybediyor. Sabahın köründen gece yarılarına kadar çalışan trafik polislerinin verdiği emekler bile boşa gidiyor. Gelen ziyaretçi mutsuz, kentlimiz mutsuz, görevliler mutsuz, feribot çalışanları yetersiz. Yazdıklarımı ön yargıyla okuyanlar konuyu köprüye getireceklerdir. Ama araç sayıları ve istatistikler onların bu tezini çürütüyor” dedi.

 

Hanifi Araz, son olarak; “Gemiler boşalamıyor ve dolamıyor. Lütfen ama lütfen bu soruna el atılsın” şeklinde yetkili isimlere çağrıda bulundu.

 

 

Profesyonel tur rehberi Mustafa Aşkın ise gemi kuyruğu nedeniyle planlı programların sekteye uğradığını açıklayarak turların iptal edildiğine dikkat çekti.

 

Yaşananlara örnek veren Aşkın; “41 kişilik Avustralyalı contiki gurubum Yunanistan’dan erkenden yola çıktı. Troya’yı gezdirecektim onlara. Saat 15.00 feribotuyla geçmeyi planlamışlardı. Eceabat’ta takıldılar. Durumun vahametini görünce Londra’daki acenteyi arayıp turu iptal ettiler. Asıl endişem bu olay yüzünden geri kalan 10 adet turun da iptal edilebileceği. Bu durumun sebebini soran tur liderine telefonda bir açıklama getirememiş olmanın ezikliğini yaşıyorum. Acaba bu durum ne kadar daha böyle sürecek?” diyerek sitemkar bir soru sordu.

 

 

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Alptuğ Akkoca ise, farklı bir açıdan eleştiri getirerek boğaz hattında çalışan GESTAŞ’ın deniz ulaşımı yerine siyasi faaliyetlerle meşgul olduğunu iddia etti.

 

CHP’li Akkoca; “Bir şeyi çok merak ediyorum. Lütfen bu eleştirimin sonucunda sorumluluk sahibi olanlar biraz daha düşünsün. Gestaş bir gemi taşımacılık şirketi mi yoksa organizasyon şirketi mi? #Gestaş’ı sürekli gördüğüm iki durum şudur; biri akpnin ne etkinliği olursa orada ana sponsor bir de ne zaman deniz taşımacılığı kazası olursa orada Gestaş. Bitmedi mi bu deniz? Yetmedi mi?” şeklinde bir paylaşım ile tepkisini dile getirdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş