GESTAŞ SUÇLUYU BULDU..!

GESTAŞ, 2015 Sayıştay Raporuyla belgelenen usulsüz uygulama ve harcamaları haber yapan yayın organlarını dava ettiğini duyurdu. Dava gerekçesi algı operasyonu yapmak olarak açıklanırken GESTAŞ’ın duyuru metninde algı yapılarak asıl suçlu yönetim kurulu üyesi olan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan gibi gösterildi…

GESTAŞ SUÇLUYU BULDU..!
Yayınlama: 20.10.2017
6.266
A+
A-

GESTAŞ, 2015 Sayıştay Raporuyla belgelenen usulsüz uygulama ve harcamaları haber yapan yayın organlarını dava ettiğini duyurdu. Dava gerekçesi algı operasyonu yapmak olarak açıklanırken GESTAŞ’ın duyuru metninde algı yapılarak asıl suçlu yönetim kurulu üyesi olan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan gibi gösterildi…

 

Adı sürekli gemilerde yaşanan arıza ve kazalarla gündeme gelen, usulsüz uygulama ve harcama iddialarıyla eleştirilen, ancak bu konularda genellikle açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirmek yerine susmayı tercih eden GESTAŞ, şimdi de doğruları yazmaktan korkmayan ve her türlü baskıya rağmen vazgeçmeyen yayın organlarını susturmak için harekete geçti.

 

Çeşitli kanallardan desteklediği yandaş medyayı kontrol altında tutmayı başaran ve her türlü olumsuzluğu haber olmaktan saklayan GESTAŞ, sisteme dahil olmayan iki medya kuruluşu hakkında dava açtığını açıkladı. Gerekçe olarak ise 2015 Sayıştay Raporu başta olmak üzere devletin ilgili ve yetkili organlarınca belgelenen usule aykırı uygulama ve harcamalar ile şirketle ilgili yaşanmış diğer olumsuzlukların haber yapılması gösterildi. Yayınlananlar belgeli olmasına karşın basın mensupları algı operasyonu yapmakla suçlandı.

 

Ancak ne ilginçtir ki GESTAŞ’ın, gazetecileri algı yapmakla suçladığı aynı kamuoyu duyurusunda adeta hedef saptırmak istercesine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan üzerinden algı yaptığı görüldü. Açıklamada mevcut genel müdür volkan uslu’nun söz konusu dönemle bir ilgisi bulunmadığı vurgulanırken nedense; “2015 Sayıştay Raporu’nda yer alan 2015 yılı faaliyetleri döneminde Yönetim Kurulu’nda bulunan ve şimdiki dönemde de Yönetim Kurulu’nda olan tek isim Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan’dır” cümlesiyle bir başka kişinin hedef gösterilmesine ihtiyaç duyuldu.

 

Öte yandan, iddia olmaktan çıkan ve Sayıştay Raporuyla belgelenen gerçeklerden sorumlu olanlara yönelik herhangi bir soruşturma yada dava açılıp açılmayacağına ilişkin açıklama yapılmaması dikkat çekti. Görevinin gereğini yerine getirerek kamuoyunu bilgilendiren gazeteciler suçlu gibi gösterilirken haberlere konu olan asıl sorumlular hakkında işlem başlatılmamasını kamuoyunun takdirine bırakıyor, ”2016 YILI SAYIŞTAY RAPORUNU” çok çarpıcı detaylarla en kısa zamanda sizlerle paylaşacağımızı duyuruyoruz…

 

 

“Bazı yayın organları, bir süredir şirketimizle ilgili yayımlanan 2015 Sayıştay raporu üzerinden ‘algı operasyonu’ çabası içerisine girmiştir. GESTAŞ olarak bir süredir yazılıp çizilenleri sükûnetle takip etmekteyiz. Genel Müdür’ümüzün şahsına ve şirketimize yönelik bu yıpratma politikası içeren masa başı haberlere karşı hukuki yollara başvurmuş bulunmaktayız.

 

Aynalı Pazar Gazetesi’nin 9 Ekim ve 16 Ekim 2017 tarihli yayımlarında ve Çanakkale Özel Haber internet sitesi haber portalının 11 Ekim 2017 tarihli haberinde, 2015 Sayıştay Raporu’nun sorumlusunun şirketimizin mevcut Genel Müdür’ü olduğu algısı oluşturularak, şirket nezdinde usulsüzlük yapıldığı izlenimi verilmeye çalışılmıştır.

 

Şunun altını çizmek isteriz ki; şirketimiz mevcut Genel Müdürü’nün göreve başlangıç tarihi 25 Ocak 2016’dır. Adından da anlaşılacağı gibi 2015 Sayıştay Raporu, 2015 yılı içerisindeki faaliyetleri kapsamaktadır.

 

GESTAŞ Yönetim Kurulu, İl Valisi, İl Belediye Başkanı, İl Özel İdare Genel Sekreteri, İl Genel Meclis Başkanı, İl Genel Meclis üyesi, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi ve GESTAŞ Genel Müdür’ünden oluşmaktadır.

 

2015 Sayıştay Raporu’nda yer alan 2015 yılı faaliyetleri döneminde Yönetim Kurulu’nda bulunan ve şimdiki dönemde de Yönetim Kurulu’nda olan tek isim Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan’dır.

 

Şirketimiz, taşınan yolcu sayısı, filosundaki gemiler ve sunduğu hizmetlerle ülkemizin saygın deniz ulaşım şirketlerinden; Çanakkale’mizin ise en değerleri kurumlarından biridir. Söz konusu haberlerde; şirketimizin güvenilirliğini sarsıcı, marka değerini zedeleyen ve ticari itibarını yıpratmaya yönelik haksız saldırılar yer almaktadır.

 

Gerçeğe aykırı beyan, niteleme ve değerlendirmelere gidilerek içerik ile uygun düşmeyen tahkir edici, okuyucuda husumet ve kuşku oluşturan dil ve ifadelerin kullanılarak eleştiriler yapılmış olması da üzüntü vericidir. Bu haberlerle ilgili hukuki süreci başlattığımızı bir kez daha hatırlatır, takdiri kamuoyuna bırakırız.”

GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş