GESTAŞ, ALACAKLILARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ..!

GESTAŞ, ALACAKLILARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ..!
Yayınlama: 12.07.2023
Düzenleme: 12.07.2023
3.988
A+
A-

Ekonomik anlamda sıkıntılı bir dönemden geçen ve adeta batma noktasına gelen GESTAŞ’ta yaşanan yönetim değişikliği sadece şirketin kurtuluşu için değil Çanakkale ekonomisine sağladığı katkı açısından da umut oldu.

 

Koltuğu devralır almaz Çanakkale esnafına olan borçların listesini isteyen GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü, uzun zamandır ödenmeyen birikmiş alacakları nedeniyle şirketin kapısında yatar hale gelen Çanakkale esnafının milyonlar tutan alacaklarını ödeyerek yüzlerini güldürdü…

 

2006 yılında kurucu Genel Müdür olarak atandığı GESTAŞ’ı uluslararası başarı ödülleriyle denizcilik sektörünün parlayan yıldızı haline getiren ve daha ilk yıl vergi rekortmeni yapan ancak siyasi bir operasyonla görevinden uzaklaştırılan Hasan Yürükçü, yeniden geri geldi ama kasası dolu bıraktığı şirketi borç batağı içinde buldu.

 

Eski Genel Müdür Manisalı Mahir Sevinç’in sadece istifa mektubunu değil ağır borç yükünü de bırakarak gittiği GESTAŞ’ı eski başarılı günlerine döndürmek için kolları sıvayan Çanakkale’nin evladı Yürükçü, işe Çanakkale esnafına sahip çıkarak başladı.

 

ÇANAKKALE’Yİ EN İYİ ÇANAKKALELİ ANLAR…

 

GESTAŞ, Çanakkale’nin öz malı olmasına rağmen birçok Çanakkale esnafından ihalelerde kendilerinden teklif alınmadığı, alınsa dahi işlerin özellikle şehir dışından firmalara verildiği, yapılan küçük çaplı işlerin paralarının ise zamanında ödenmeyerek biriktiği yönünde şikayetler alınıyordu.

 

Yüklü alacakları nedeniyle adeta şirketin kapısında yatan Çanakkale esnafları, borçlarını ödemesi için bir kez daha GESTAŞ’ın kapısını çaldı. Genel Müdür Hasan Yürükçü ile görüşen vatandaşlar, milyonları aşan alacakların tahsili için yardım istedikleri Yürükçü’den ödeme sözü almışlardı.

 

ÇANAKKALE ESNAFINA POZİTİF AYRIMCILIK…

 

Genel Müdür o sözünü tuttu ve göreve geldikten sadece iki hafta sonra şirketin tüm sıkıntılarına rağmen bayramın ardından aylardır ödeme bekleyen çok sayıda esnafın birikmiş milyonlarca liralık alacağını ödeyerek borçları kapattı ve ekonomik kriz ortamında bir nebze olsun nefes aldırdı.

 

Bir diğer sevindirici haber ise kuruluş yıllarında olduğu gibi Çanakkale esnafına pozitif ayrımcılık uygulanmasına yönelik geldi. GESTAŞ tarafından alımı yapılacak her türlü malzemede Çanakkale esnafına öncelik verilecek. Ödemeler ise malzeme teslimi sonrası şirketin ödeme planı çerçevesinde geciktirmeden hesaplara yatırılmasına özen gösterilecek.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş