GESTAŞ’IN DERDİ, MECLİSİ GERDİ..!

GESTAŞ’ın gemi satın alabilmesi için İl Genel Meclisi’nden istediği “Borçlanabilme ve Kefalet Yetkisi” CHP Grubunun oy çokluğu ile reddedildi. Sert tartışmaların yaşandığı toplantıda CHP Grubu talep ettikleri bilgileri alamadıklarını ileri sürerken AK Parti Grubu bu gemiler alınmazsa zamlara hazır olun diyerek tartışma yaratan bir çıkış yaptı. Ortamı yumuşatmaya çalışan MHP ise gemilerin alınması için GESTAŞ yönetiminden istifa ederek çekilmeye hazır olduklarını açıkladı. Gergin toplantıda sert

GESTAŞ’IN DERDİ, MECLİSİ GERDİ..!
Yayınlama: 06.03.2020
7.019
A+
A-

GESTAŞ’ın gemi satın alabilmesi için İl Genel Meclisi’nden istediği “Borçlanabilme ve Kefalet Yetkisi” CHP Grubunun oy çokluğu ile reddedildi. Sert tartışmaların yaşandığı toplantıda CHP Grubu talep ettikleri bilgileri alamadıklarını ileri sürerken AK Parti Grubu bu gemiler alınmazsa zamlara hazır olun diyerek tartışma yaratan bir çıkış yaptı. Ortamı yumuşatmaya çalışan MHP ise gemilerin alınması için GESTAŞ yönetiminden istifa ederek çekilmeye hazır olduklarını açıkladı. Gergin toplantıda sert tartışmalar yaşandı…

 

Satın alma yoluyla 4 yeni gemi filosuna katmayı planlayan GESTAŞ, satın alma için gerekli olan paranın kredi olarak çekilebilmesi için İl Genel Meclisine kefil olmaları konusunda talepte bulunmuştu. GESTAŞ yönetiminin hazırladığı raporlarla birlikte geçtiğimiz ay meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen o talep, Mart ayı toplantısında, hararetli tartışmalar arasında görüşüldü.

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU, BELGE VE BİLGİ EKSİK DEDİ…

Plan ve Bütçe Komisyonu, incelediği ‘Borçlanabilme ve kefalet yetkisi verilmesi’ konusu için raporunda olumsuz görüş bildirdi ve reddetti. Gerekçe olarak ise; “Plan ve Bütçe Komisyon Raporunda; “İl Genel Meclisimizin 05 Şubat 2020 tarihli toplantılarının üçüncü birleşim birinci oturumunda komisyonumuza havale olunan ‘Borçlanabilme ve kefalet yetkisi verilmesi’ konusu komisyonumuzca incelendi.

Yapılan inceleme ve değerlendirme neticesinde, borçlanma yetkisi ve kefalet istemi haricinde konuya münhasır başka bir belge ve bilginin talep dosyasında bulunmadığı, salt talep evrakı üzerinden ilgili inceleme ve değerlendirmenin yapılmasının mümkün olmadığından konunun reddine ve komisyonumuzca hazırlanan işbu raporun İl Genel Meclisinin takdirine sunulmasına karar verildi” denildi.

Yapılan oylama sonunca muhalefetin 16 oyuna karşılık CHP’li meclis üyeleri 18 hayır oyu vererek GESTAŞ’a kefil olunmasına izin vermedi.

 

 

MHP’Lİ ENVER KOÇ, GESTAŞ YÖNETİMİNDEN İSTİFA ETMEYİ ÖNERDİ…

AK Parti Grubu, Çanakkale için çok önemli olduğunu söylediği gemi alımı konusunun CHP tarafından siyasallaştırılarak reddedildiğini ileri sürdü. CHP Grubu ise, milyonlarca liralık yüklü bir borçlanma ile ciddi bir sorumluluk altına girerken kendilerine şeffaf davranılmayarak talep ettikleri belge ve bilgilerin verilmediğini iddia etti.

MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Enver Koç, Cumhur İttifakı yaptıkları AK Parti’ye destek çıktı ve gemi alımı gerçekleşecekse GESTAŞ yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmeye hazır olduğunu söyledi. AK Partili Tülay Ömercioğlu’nun üzerine basarak birkaç defa; “Gestaş’ın gemi alımı yapması için borçlanma yetkisi verilmezse Çanakkale halkına buradan zam müjdesi veriyorum” demesi tartışmaları alevlendirdi. Ömercioğlu’nu o sözleri, karşı hamle olarak GESTAŞ fiyat tarifelerine zam mı yapacak olarak yorumlandı.

 

GEMİ ALINMAZSA MI ZAM YAPILACAK BU BİR SİYASİ TEHDİTTİR…

Tehdit olarak algılanan o sözler salonda buz gibi bir hava estirirken cevap CHP’li Ömer Ar’dan geldi. Ar; “Tülay Hanım üstüne basa basa diyor ki Çanakkale halkına bir müjdem var. CHP bu gemiler aldırmazsa zam gelecek. Başka verecek müjde bulamadın mı bu memlekette, doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz. Bu firma zaman içinde çeşitli gereksinimlerden dolayı haklı ya da haksız zamlar yapmıştır. Zamlar yapılırken CHP yoktu. Bunu baz alırsak, bu 10 yıllık süreç içerisinde gemilere hiç zam yapılmaması gerekirdi. Şimdi gemi alınmazsa mı zam yapılacak bu bir siyasi tehdittir. Ben böyle algılıyorum bunu. Gestaştan istediğimiz bilgilerin ısrarla bize verilmemesinin nedeni nedir, meclis çoğunluğuna sahip grubumuza bu bilgilerin sunulmamasının ben net olarak cevabını istiyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş