ADALET ÖNÜNDE HESAPLAŞACAĞIZ..!

ADALET ÖNÜNDE HESAPLAŞACAĞIZ..!
Yayınlama: 27.01.2023
Düzenleme: 28.01.2023
3.410
A+
A-

Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından arazisi ile birlikte satışa çıkarılan turistik otelin tartışmalı ihalesi, itiraz ve tepkilere rağmen dün gerçekleştirildi. Gazeteci ve izleyicilerin alınmadığı devlet şeffaflığından uzak ihaleye sadece bir firma katıldı ve verdiği teklif kabul edildi.

 

Daha önce tek firmanın katıldığı bazı ihaleler rekabet koşulları oluşmadığı gerekçesiyle iptal edilirken ihale komisyonun incelemesinin ardından şimdi son sözü Çanakkale Valisi söyleyecek…

 

 

Mülkiyeti Çanakkale İl Özel İdaresine ait olan Güzelyalı’da ki 7 bin 635 m2 arazi üzerine kurulu otel binası, farklı bir şirket tarafından uzun süreli kiralanmış ancak yıllardır işletilmeyerek kaderine terk edilmişti. Otel adeta harabeye dönerken, uzun süredir kuruma ödenmeyen kira borcu birikmişti.

 

2035’E KADAR SÖZLEŞME İMZALADI, 30 MİLYON HARCADI…

 

Çanakkale’nin en güzel bölgesinde denize sıfır olan otelin yeniden kent turizmine kazandırılması için harekete geçen Çanakkale’nin tanınmış iş insanı Lokman Eviş, otelin devredileceğini öğrenmesinin ardından Özel İdarenin kiracısı olmak için müracaatta bulunmuş ve noter huzurunda imzalanan sözleşme ile oteli 2035 yılına kadar devren kiralayarak işletme hakkına sahip olmuştu. Bakım isteyen binanın iç ve dış tadilatı ve tefrişatı için bugünkü değeriyle yaklaşık 30 milyon lira harcayan ve sezon için tur operatörleriyle anlaşarak rezervasyonlarını alan Lokman Eviş, sadece birkaç ay sonra otelin satılacağını öğrenince büyük bir şok yaşamıştı.

 

İHALEYE SADECE BİR KİŞİ KATILDI…

 

Uğradığı mağduriyet karşında Eviş’e iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinden destek, satış kararına ise tepki yağmasına ve satış kararının iptali için açtığı yürütmeyi durdurma davası devam etmesine rağmen o tartışmalı otel satış ihalesi dün yapıldı. 61 milyon lira muhammen bedel ve 1 milyon 830 bin TL. geçici teminat ile kapalı teklif usulü gerçekleştirilen ihale için 4 firma dosya aldı fakat sadece içlerinden biri geçici teminat bedelini yatırarak ihaleye katılmaya hak kazandı.

 

 

TEK BAŞINA GELDİ, GİRDİ, ALDI, GİTTİ…

 

Devletin şeffaflık ilkesine karşın, Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin’in talimatıyla gazeteci ve takip etmek isteyenlerin alınmadığı ihaleye, gayrimenkul ve turizm alanlarında yatırım ve geliştirme faaliyetleri gösteren Bilgili Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Beşiktaş Kulübünün eski başkanı Serdar Bilgili’nin sahibi olduğu İstanbul-Beşiktaş merkezli Bilgili Gayrimenkul Yatırım Şirketi tek başına girdi. Otel ihalesi, muhammen bedeli 61 milyon TL. olan otel için 72 milyon 500 bin TL. teklif veren rakipsiz Bilgili Gayrimenkul Şirketine kaldı.

 

TARTIŞMALI İHALEDE SON SÖZ VALİNİN…

 

İhale komisyonunun birkaç günlük incelemesinin ardından ihale dosyası son karar için Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ın önüne gelecek. Vali Aktaş onaylarsa otel atışı resmen gerçekleşerek kamu malı özelleşmiş olacak. Ancak daha önce yaşanan bazı örneklerde, ihalelere tek bir katılım olduğu için gerekli rekabet koşulları oluşmadığı ve bundan kaynaklı kamu zararı doğabileceği gerekçesiyle iptaller yaşanmıştı. Bu ihalede de rekabet ortamından uzak tek bir şirket tarafından teklif verilmesi nedeniyle Vali İlhami Aktaş’ın nasıl bir karar vereceği merak konusu oldu.

 

 

ADALET ÖNÜNDE MUTLAKA HESAPLAŞACAĞIZ…

 

Yapılan milyonlarca liralık harcamanın ardından satış kararı alınan, iptal için İl Encümen Meclisine yaptığı başvurudan sonuç alamayan ve yürütmeyi durdurma kararı için açtığı dava hala sonuçlanmayan iş insanı Lokman Eviş, otelin tek kişilik rakipsiz ihale ile satılmasının ardından ilk kez Çanakkale Özel Haber’e konuştu.

 

Harap halde devraldığımız otel binasını yaptığımız yatırımla 5 yıldızlı konfora kavuşturduk diyen Lokman Eviş; “Sadece araziye değer değil, Çanakkale turizmine bir katma değer kazandırdık. Devletimize güvenerek çıktığımız bu yolda daima güvenmeye devam ediyor ve sayın valimizin daha önce de olduğu gibi gerek kamunun gerekse bizlerin haklarını koruyan bir karar alacağına inanıyorum. Ancak ben, kişi ve şahıslardan oluşan ve gelecek kaygıları için, ‘Haklısın ama oy verirsem beni gruptan atar’ korkusu ile yanlışlara imza atan aciz ve korkak insanlar yüzünden bu hale geldim. Benim ne kimseden korkum nede kaygım var. Bu kişilerle görüştüğümde ise koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, paraya ihtiyacı olduğu için satıyoruz demesini içim üzülerek dinledim. Kendine faydası olmayan bu insanlar bizim yatırımlarımızı da bu şekilde baltalamalarını ise kabullenemiyorum. Adalet önünde mutlaka hesaplaşacağız. Yüce Türk Adaletinin er yada geç mutlaka tecelli edeceğine yürekten inanıyorum” dedi.

 

 

YATIRIM KARARLARINI ASKIYA ALDI…

 

Çanakkale’ye 5 binin üzerinde daire kazandıran, farklı sektörlerde çok sayıda yatırımı bulunan, sportif ve sosyal faaliyetlere verdiği desteklerle tanınan ve defalarca vergi rekortmeni olarak devlete karşı vatandaşlık görevini en üstten yerine getiren Lokman Eviş, yaşadığı hayal kırıklığı karşısında Çanakkale için planladığı yeni yatırım ve hizmetleri yeniden gözden geçirmek zorunda kaldığını açıkladı.

 

Eviş, yaşadıkları mağduriyetin kendilerini maddi ve manevi anlamda son derece üzdüğünü ve çalışma motivasyonlarını olumsuz etkilediğini belirterek bazı yatırımları dondurduklarını bazıları için ise iptal kararı aldıklarını söyledi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş