GÖZALTI İÇİN ANKARA’DAN ÖZEL EKİP GELDİ..!

GÖZALTI İÇİN ANKARA’DAN ÖZEL EKİP GELDİ..!
Yayınlama: 13.05.2023
Düzenleme: 13.05.2023
7.829
A+
A-

Uzm. Dr. Mustafa Cengiz Çakar’ın Çanakkale’de ki evinde gece yarısı polis tarafından gözaltına alındı. Ankara’dan geldiği öğrenilen ekip, Çakar’ı sorgulanmak üzere başkente götürürken Çanakkale Tabip Odası yaşananlara tepki gösterdi…

 

Çanakkale’nin tanınmış isimlerinden Çanakkale Tabip Odası üyesi Uzm. Dr. Mustafa Cengiz Çakar’ın, sosyal medyada yaptığı bir paylaşım nedeniyle polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Çanakkale Tabip Odası, gece yarısı apar topar evine girilen Doktor Çakar’ın özel bir ekip tarafından ailesine hiçbir bilgi verilmeden sorgulanmak üzere Ankara’ya götürüldüğünü açıkladı.

 

 

DERHAL SERBEST BIRAKILMALI…

 

Çanakkale Tabip Odası tepki gösterdiği olayla ilgili şu bilgiyi paylaştı; “Çanakkale Tabip Odası üyemiz Uzm. Dr. Mustafa Cengiz Çakar yalnızca bir sosyal medya mesajı bahane edilerek dün gece yarısı evine apar topar girilerek gözaltına alınmıştır. Ailesine, eşine bilgi verilmeden, iletişim kurmasına müsaade edilmeden gece saat 02.30 civarında Ankara’dan geldiği öğrenilen bir ekiple alıkonulmuş ve yaklaşık bir saat önce sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü tarafından Çanakkale’den Ankara’ya götürüldüğü bilgisi alınmıştır. Tam da seçim öncesi bu dönemde yaratılmak istenen korku iklimine teslim olmayacağımızı, her türlü hukuksuzluğun karşısında ve Dr. Mustafa Cengiz Çakar’ın yanında duracağımızı bildirir, biran önce bu yakışıksız ve hukuksuz uygulamaya son verilerek serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Sağlıklı bir toplumun öncelikli koşulu insan haklarına saygının, düşünce özgürlüğünün, demokrasinin olduğu, hukukun muhalif fikirlere silah olarak kullanılmadığı koşullardır.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş