HER BELEDİYEYE BÖYLE BAŞKAN LAZIM..!

HER BELEDİYEYE BÖYLE BAŞKAN LAZIM..!
Yayınlama: 21.04.2024
Düzenleme: 22.04.2024
2.042
A+
A-

3 dönem Belediye Başkanlığı yaptığı Evreşe Beldesinde, halkla kurduğu yakın ilişki ve çaldığı enstrümanlar nedeniyle “Sıra dışı başkan” olarak tanınan ve su ile interneti bedavaya, eti ise ucuza vererek adını Türkiye’ye duyuran Ali Kamil Soyuak, 31 Mart’ta belediye başkanı seçildiği Gelibolu’da yine ezber bozdu.

 

Çiçeği burnunda yeni başkan AK Partili Soyuak, belediyenin çok borcu olduğunu belirterek makam aracını ikinci el sitesinden satışa çıkardı. Makam aracı 3 milyon 300 bin TL’den satışa çıkarken ilanda ki, ““Ön takım bakım istiyor, çünkü Gelibolu’nun yolları bozuk. Eski başkan halktan uzaktı, muhtemelen kilometresi uzun yolda yapıldı. Camlar filmli, eski başkan vatandaşla göz göze gelmeyi sevmezdi” şeklinde ki siyasi mesaj içeren ifadeler Türkiye’de gündem oldu…

 

 

Gelibolu ilçesinde yüzde 39.6 oy alarak koltuğu CHP’li Mustafa Özacar’dan devralan AK Partili Ali Kamil Soyuak göreve hızlı başladı. “Belediyenin bu kadar lüks bir araca ihtiyacı yok” diyen Soyuak ilk icraat olarak makam aracını satışa çıkardı.

 

Belediyeyi 238 milyon borçla devraldığını ama ilçenin yatırıma ihtiyacının olduğunu söyleyen Başkan Ali Kamil Soyuak, “Önceliğimiz Gelibolu halkının konforu. Lükse şatafata gerek yok. Gelibolu hizmet beklerken bu makam aracına hiç gerek yok. Göreve geldiğimizde ilk icraatımız makam aracını satmak olacak demiştik. Gelibolu halkına verdiğimiz sözü tutuyoruz” dedi.

 

BORÇLU DEVRALDI, GELİRLERİ ARTTIRIP MAAŞLARI KATLADI…

 

3 dönem de Evreşe Belediye Başkanlığı yapan Ali Kamil Soyuak, “Evreşe’nin sıra dışı başkanı” olarak ün yapmıştı. Başkan Soyuak (50), uzun yıllar Gelibolu İlçesinin Evreşe Beldesi’nde doktorluk yaptı. Halkla kurduğu yakın ilişkiler nedeniyle “Belediye başkanı adayı ol” ısrarlarına daha fazla dayanamadı.

AK Parti’den 2009, 2014 ve 2019’da yapılan seçimlerde üç kez üst üste belediye başkanlığı görevine seçildi. Borçlu aldığı belediyeyi, borçlanmadan teslim etti. Gelirleri artırdı, maaşları katladı.

 

 

MAKAMDA BAŞKAN, MUTFAKTA AŞÇI, SAHNEDE SANATÇI…

 

2 bin nüfuslu Evreşe’de su ve interneti bedavaya, eti ise ucuza verdi. Zaman zaman, önlüğünü giyip belediyenin restoranında tezgâh başına geçti. Doğum günü olan her çocuğun evine pasta gönderip, “Annelerin de gezmeye hakkı var” diyerek, kreşleri ücretsiz yaptı. Yetmedi Evreşe’de düzenlediği çello konserleriyle halkın gönlünü kazanmayı bildi.

 

KARA PROPAGANDAYA ÖYLE BİR CEVAP VERDİ Kİ…

 

Seçim sürecinde düzenlediği mitinglerde, hakkında; “Kazanırsa Gelibolu’yu satar” şeklinde kara propaganda yapan CHP’li rakibine seslenen Ali Kamil Soyuak; “Neyi satacağım biliyor musunuz sayın başkan… Altınızda ki Audi A6 makam aracını satacağım” diyerek cevap vermişti.

Gelibolu’nun yeni Belediye Başkanı Soyuak, seçimi kazanmasının hemen ardından sözünü tuttu ve o makam aracını ikinci el bir araç satış sitesinde ilana koydu.

 

 

CAMLAR FİLMLİ, ESKİ BAŞKAN VATANDAŞLA GÖZ GÖZE GELMEYİ SEVMEZDİ…

 

Sıra dışı başkan lakaplı Ali Kamil Soyuak, sıra dışı o ilanda da farklılığını ortaya koydu ve bir anda Türkiye’nin gündemine oturdu.

3 milyon 300 bin TL’den satışa çıkarılan makam aracı için ilanda kullanılan, “Camlar filmli, eski başkan vatandaşla göz göze gelmeyi sevmezdi. İçerisinde sigara içildi mi bilemiyoruz, yedek anahtarını bulamadık, eski başkana sormak lazım” gibi ilginç ifadeleri ise dikkat çekti.

 

 

İŞTE TÜRKİYE’NİN KONUŞTUĞU O SIRA DIŞI İLAN…

 

*Ön takım bakım istiyor, çünkü Gelibolu’nun yolları bozuk.

* İçerisinde sigara içildi mi bilemiyoruz, eski başkana sormak lazım.

* Eski başkan halktan uzaktı, muhtemelen kilometresi uzun yolda yapıldı.

* Camlar filmli, eski başkan vatandaşla göz göze gelmeyi sevmezdi.

* Nakit ihtiyacından acil satılık, belediyenin çok borcu var.

* Piyasada tanınan, bilinen bir araçtır. Tüm ilgiyi üzerinizde toplayabilirsiniz.

* İstediğiniz ustaya gösterebilirsiniz, zaten Gelibolu Küçük Sanayi Sitesi esnafı arabayı yakından tanır.

* Yedek anahtarını bulamadık, eski başkana sormak lazım

 

ARAÇLAR MAKAMA DEĞİL HALKA HİZMET EDECEK…

 

Aracı satar satmaz Gelibolu için kullanılacak hizmet araçları satın alacaklarını belirten Başkan Soyuak, “Amacımız Gelibolu halkını mutlu etmek, Gelibolu’nun geleceği çocuklarımızın yüzünü güldürmek. Satın alacağımız mobil araçlarla çocuklarımızın ayağına kahvaltılar götüreceğiz. İlçemize yeni projeler kazandıracağız” diye konuştu.

 

 

BU SAATTEN SONRA BEN DAHİL HEPİMİZ İŞÇİYİZ…

 

Siyaset değil hizmet için göreve talip olduklarının altını çizen Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, halkın hizmetkarı olmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu vurgulayarak; “Belediye içersinde söylediğim için dışarıda da çok rahat söylüyorum. Herkese söylediğim için bir kez daha tekrar ediyorum. Bu saatten sonra ben kendimi içine koyarak söylüyorum, ben belediye başkanıyım, amirim, ben şefim yok. Bu saatten sonra Gelibolu belediye başkanı ben dahil hepimiz işçiyiz, nokta” dedi.

 

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK İÇİN BORÇLARI PAYLAŞTI…

 

Başkan Soyuak, makam aracını satmasının sebeplerinden biri olan belediyenin yüklü borcuna ilişkin olarak güncel borç durumunu ve bazı önemli rakamları da kamuoyu ile paylaştı;

 

 

GÜNCEL BORÇ DURUMU

Vergi Dairesi Borcu: 18 Milyon 303 Bin TL.

SGK Borcu: 16 Milyon 331 Bin TL.

Banka Kredileri Borcu: 15 Milyon 806 Bin TL.

Kıdem Tazminatı Borcu: 1 Milyon 946 Bin TL.

Piyasa Borcu: 86 Milyon 334 Bin TL.

Kamu Borcu: 47 Milyon 22 Bin TL.

Personel Borcu: 431 Bin TL.

Toplam Belediye Borcu: 186 Milyon 177 Bin TL.

Toplam Şirket Borcu: 54 Milyon 344 Bin TL.

Genel Toplam Borç: 238 Milyon 896 Bin TL.

2023 Yılı Net Gelir Toplamı: 238 Milyon 682 Bin TL.

2023 Yılı Giderler Toplamı: 291 Milyon 78 Bin TL.

2023 Yılı Gelir-Gider Farkı: 52 Milyon 396 Bin TL.

2023 Yılı Personel Giderleri: 127 Milyon 403 Bin TL. Toplam Bütçenin %53’ü

2024 Toplam Personel Sayısı: 73 Memur, 20 Daimi İşçi, 215 Şirket Personeli, Toplam 308

2024 Yılı Belediye Bütçesi: 380 Milyon TL.

2024 Yılı Öngörülen Personel Gideri: 250 Milyon TL. Bütçeye Oranı %65,7

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş