HER OKUL AYRI VUKUAT..!

Bir zamanlar eğitimde ki başarıları ile yurt genelinde adını duyuran Çanakkale, artık maalesef okullarda ki soruşturmalar ile anılır oldu. Eğitimde kalite düşerken okullara gelen müfettişlerin sayısı arttı, soruşturma sayısı yükseldi…

HER OKUL AYRI VUKUAT..!
Yayınlama: 21.04.2022
4.777
A+
A-

Bir zamanlar eğitimde ki başarıları ile yurt genelinde adını duyuran Çanakkale, artık maalesef okullarda ki soruşturmalar ile anılır oldu. Eğitimde kalite düşerken okullara gelen müfettişlerin sayısı arttı, soruşturma sayısı yükseldi…

 

Çanakkale’nin adı son zamanlarda eğitimde özlenen başarıları ile değil farklı okullarda yaşanan kavgalar, mobbingler, şikayetler ve gelen müfettişlerle anılıyor. Öğretmen, veli ve öğrenci ağırlıklı şikayetlerin çoğu okul müdürlerinin uygulamalarından kaynaklanırken görevlendirilen müfettişlerin sayısı her geçen gün atıyor.

 

5 SORUŞTURMA GEÇİREN MÜDÜRÜN DOKUNULMAZLIĞI MI VAR…

 

Geçtiğimiz günlerde Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Resul Demirbaş, bir basın açıklaması düzenleyerek Ticaret Borsası İlkokulu Müdürü Seçil Cesur hakkında çeşitli iddiaları gündeme getirmişlerdi.

Demirbaş, müdüre Cesur için; “Hakkında bir yıl içinde 5 soruşturma açılmasına rağmen bildiğini yapmaya devam ediyor” derken, Hacımusalar; “Okul müdürünün dokunulmazlığı mı var” diye sormuştu.

 

ÖĞRENCİLERİN GÖZÜ ÖNÜNDE YUMRUKLAŞTILAR…

 

Soruşturma geçiren bir diğer isim ise yaşanan olaylar nedeniyle adı vukuatlı müdüre çıkan Çanakkale Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Güngör. 20 Ocak 2022 Perşembe günü okul Müdürü Güngör ile Almanca öğretmeni Murat Ö. arasında başlayan tartışma okul içinde alevlenmiş ve öğrencilerin gözü önünde yumruklu kavgaya dönüşmüştü. Okula polis gelmiş, önce karakolluk sonra mahkemelik olmuşlar ama ayrıca valilik tarafından müfettiş gönderilerek halen devam eden soruşturma başlatılmıştı.

Ahmet Güngör, 2020 yılında da okul pansiyonunda öğrencilere kurtlu yemek yedirmesi ve şikayete gelen velileri okuldan kovduğu iddialarıyla gündeme gelmişti.

 

VELİLER CİMER’E ŞİKAYETTE BULUNDU…

 

Gazeteci Tunahan Ünsal’ın haberine göre, Çanakkale’nin en başarılı okulları arasında bulunan Vahit Tuna Anadolu Lisesi ile ilgili olarak veliler CİMER’e şikayette bulundu. Okulda soruşturma yürütüldüğü ve bu süreçte idari kadronun görev yerlerinin değiştirildikleri öğrenildi.

 

Ünsal, şikayetlerle anılan bir diğer okulun Şehit Cemal Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi olduğunu iddia etti. Okul müdürü ile ilgili şikayetlerin bulunduğu ve okuldaki gerginliğin üst düzeye çıktığını ileri sürdü.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş