HIZLI YÜKSELDİ, SERT DÜŞTÜ… ŞİMDİ LİYAKAT ZAMANI..!

HIZLI YÜKSELDİ, SERT DÜŞTÜ… ŞİMDİ LİYAKAT ZAMANI..!
Yayınlama: 22.10.2024
Düzenleme: 22.10.2024
1.939
A+
A-

Çanakkale İl Özel İdaresinde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen arkasında ki siyasi gücün desteğiyle koltuğuna sıkı sıkıya yapışan Genel Sekreter Celil Sezgin, Çanakkale Valisi Ömer Toraman’ın teklifi, İçişleri Bakanlığının ise onayıyla görevden alındı.

 Sezgin, zabıta ve nikah memuru olarak başladığı kariyerinin sonuna gelirken kamuoyunda ki liyakat beklentisi, daha önce yardımcılık görevinde bulunduğu makama yeni Genel Sekreter olarak atanan başarılı mühendis Mustafa Altındağ ile gerçekleşti…

Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü’nün 2022 yılında kaymakam olarak atanmasının ardından önce vekaleten ardından asaleten yerine atanan yardımcısı Celil Sezgin, Çanakkale Valisi Ömer Toraman’ın talebi ve İçişleri Bakanlığının onayıyla görevinden alındı.

Sezgin’den boşalan Genel Sekreterlik görevine ise tecrübesi ve başarılı çalışmalarıyla takdir edilen bir isim olan Mustafa Altındağ atandı. Geleceği parlak genç bir mühendis olan Altındağ, kadrosunun bulunduğu İl Özel İdaresinde uzun yıllar çalışmış, genel sekreter yardımcılığı yapmış ve Tarım İl Müdürlüğü ile Valilikte geçici görevlerde bulunmuştu.

Altındağ’ın Genel Sekreter görevine getirilmesi kurum içersinde büyük sevinç ve memnuniyet yaratırken görevde liyakat beklentilerinin karşılık bulması kamuoyunda da takdir gördü.

MOBBİNG UYGULADIĞI MEMURLARLA AYNI POZİSYONA DÜŞTÜ…

Siyasi bağlantıları sayesinde memuriyet hayatında hızla yükselen Celil Sezgin için kariyerinin sonuna geldiği belirtiliyor. Orta ve Lise eğitimini Bayramiç İmam Hatip Lisesi’nde tamamlayan ve yüksek öğrenimini açıktan okuyarak Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olan Celil Sezgin’in kadrosunun düz memur olması nedeniyle düşük pozisyonda bir göreve getirilmesi bekleniyor.

Ancak Genel Sekreterliğin ardından, amiri olduğu ve mobbing uyguladığı iddia edilen diğer memurlar ile yan yana çalışmak zorunda kalacak olan Sezgin’in emekliliğini istemesine kesin gözüyle bakılıyor.

GÖREV SÜRESİNCE İDDİALAR VE ŞİKAYETLER TAVAN YAPTI…

1993-2004 yılları arasında Bayramiç Belediyesi’nde işe girerek çeşitli kademelerde görev alan ve belediyede evrak memurluğu yapan Celil Sezgin, bir dönem üniforma giyerek zabıta, bir dönemde ise cübbe giyerek nikah memuru olmuştu.

Sezgin’in önce vekaleten ardından asaleten göreve geldiği günden bu yana ise Çanakkale İl Özel İdaresinde mobbing iddiaları gündemden hiç düşmemişti. Başta İmar Müdürlüğü olmak üzere müdür, şef ve çalışanların sürekli yerlerinin değiştirilmesi kurumda huzursuzluğa neden olmuş, çalışanlar yaşananlar nedeniyle guruplara ayrılırken şikayetler en üst makama kadar ulaşmıştı.

Sezgin döneminde yine adrese teslim ihaleler, şahıs odaklı doğrudan teminle verilen işler, devletin kasasından heba edilen bütçeler, dosyalar halinde geçen eko turizmler, personel arasında uygulanan torpil ve mobbingler kamuoyunda en çok tartışılan iddialar olmuştu.

BU DEFA GÜVENDİĞİ DAĞLARA KAR YAĞDI…

Çanakkale İl Özel İdaresinde bu iddialar çerçevesinde başlayan sıkıntılar ve artan şikayetler karşısında AK Parti Milletvekili Ayhan Gider’in Genel Sekreter Celil Sezgin’in istifasını istediği fakat İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ın “Devam” talimatı üzerine görevi bırakmadığı siyasi kulislerde uzun süre çalkalanmıştı.

Hatta AK Parti İl ve Merkez İlçe başkanlarının görevden alınmasının hemen ardından Sezgin’in apar topar Ankara’ya gitmesi, koltuğunu korumak için bu defa aradığı desteği bulacak mı yorumlarına neden olmuştu.

Gelinen noktada sadece Celil Sezgin makam ve koltuğunu kaybetmekle kalmadı, Turan’ın istifa eden AK Parti il, merkez ilçe ve ilçelerde ki başkanları ile görevden alınan kendisine yakın bürokratların ardından son kalesi de düştü.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş