KANLARI YERDE KALMADI..!

Suriye’nin kuzeyinde Mehmetçik teröristlere bomba yağdırıyor. Şehitlerimizin intikamını alarak kanlarını yerde bırakmayan o bombalar, hainlere ölüm asker yolu gözleyenlere ise moral taşıyor…

KANLARI YERDE KALMADI..!
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 23.01.2023
8.269
A+
A-

Suriye’nin kuzeyinde Mehmetçik teröristlere bomba yağdırıyor. Şehitlerimizin intikamını alarak kanlarını yerde bırakmayan o bombalar, hainlere ölüm asker yolu gözleyenlere ise moral taşıyor…

Türkiye’nin sınırlarında ve bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı başarı ile devam ediyor.

NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR…

Bilindiği üzere bu geniş çaplı operasyon kapsamında, Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristlerin etkisiz hale getirilerek dost ve kardeş bölge halkının terör unsurlarının baskı ve zulmünden kurtarılması amaçlanıyor. Bu doğrultuda canı pahasına savaşan kahraman Mehmetçik, teröristlere adeta kan kusturuyor. Belirlenen unsurlar imha, hedefte ki hainler ise tek tek yok ediliyor. Sıcak bölgeden bizlere ulaşan görüntüler ise bazen hüzünlendirip bazen gülümsetse de daima gururlandırıyor.

DOSTA GÜVEN DÜŞMANA KORKU VERİYORLAR…

Bir gelenek olarak savaş ve operasyon zamanlarında savaş uçaklarına yüklenen bomba, füze ve roket gibi çeşitli mühimmata görevli askerler tarafından kısa bir süre sonra o silahlarla yok edilecek olan unsurlara yönelik olarak esprili mesajlar yazılıyor. Bazen ise görevli askerlerin memleketlerinin ismi yazılarak sevdiklerine iyiyim mesajı ile birlikte selam gönderiliyor. Fakat genel olarak ise daha önce ki operasyonlarda şehit olan Mehmetçiklerin isimlerine yer veriliyor. Bu gelenek ile bir anlamda şehit kahramanların intikamı alınırken aynı zamanda hatıraları canlı tutularak ruhlarına hayır dua alınıyor.

FIRAT KALKANI HAREKÂTINDA ŞEHİT OLMUŞTU…

O unutulmayan kahramanlardan bir de hiç şüphesiz El Bab şehidi Çanakkaleli Piyade Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı. TSK’nın 24 Ağustos 2016 tarihinde IŞİD unsurlarını bölgeden temizlemek için Suriye’de gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı Harekâtı’nın 98’nci gününde Bordo Bereli iki askerimizle irtibat kesilmişti. Sonrasında 1,5 ay boyunca kendisinden haber alınamayan Özel Kuvvetler mensubu Kaşıkçı’nın şehit olduğu açıklanmış ve na’şı Çanakkale’ye getirilerek 11 Ocak günü memleketinde toprağa verilmişti.

Kıvanç Kaşıkçı’nın silah arkadaşı ile birlikte kendilerine rehberlik eden Suriyeli tarafından pusuya düşürüldüğü, mermisi bitene kadar IŞID militanları ile çatıştığı, çok sayıda kurşun yarası alıp esir düştükten sonra şehit olduğu öğrenilmişti.

ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI…

Tüm Çanakkale onu son yolculuğuna uğurlamaya gelmiş, tüm Türkiye ise göz yaşlarına boğulmuştu. O gün 15 aylık olan küçük kızı Yağmur’u babasız bırakan o hainlere karşı yürütülen operasyonda Şehit Kıvanç’ın intikamı bir kez daha alındı. Üzerine ismi yazılan bomba, yüklendiği jetimizin havalanmasından kısa bir süre sonra Afrin bölgesinde hainlerin inine bırakıldı. Pilotumuzun nokta atış yapması ile bombanın hedefini başarıyla bulduğu ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Özel Kuvvetler mensubu Bordo Bereli kahraman Piyade Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı başta olmak üzere tüm şehitlerimizin kanı bir kez daha yerde bırakılmadı. TSK’nın 24 Ağustos 2016 tarihinde IŞİD unsurlarını bölgeden temizlemek için Suriye’ye başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında, bölgede 7 ayda toplam 71 askerimiz şehit düştü.

KANGIRLI’YA SELAM VAR…

Çanakkaleli Mehmetçik, Kangırlı Köyünde ki hemşerilerine operasyon bölgesinden selam gönderdi. Fakat alışıldığı gibi ne mektup ne telefon nede basın-yayın organları aracılığıyla. Türk jetine yüklenen bombanın üzerine “Kangırlı Köyü/Çanakkale” yazarak teröristlerin üzerine yollayan asker, bu fotoğrafı sosyal medyada paylaştı. Büyük ilgi gören paylaşım yoğun beğeni ve yorum aldı. “Afrin için bomba vakti”, “Geceyi aydınlatanlara selam olsun” gibi cümlelerle pek çok kez paylaşıldı. Şimdi herkes Lapseki’nin Kangırlı köyünden olan o kahramanın kim olduğunu merak ediyor.

O GERÇEK BİR KAHRAMANDI

http://www.canakkaleozelhaber.com/canakkale-sehidini-tani/1112/

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş