İKİ YIL ÜST ÜSTE SERVET KAZANMIŞ..!

Çanakkale’de fenomen haline gelen gizemli bağımsız belediye başkan adayı İlyas Terzi’nin, geçmişine ait sır perdesi yavaş yavaş aralanıyor. Dolar zengini şanslı Terzi’nin piyangodan iki yıl üst üste kazandığı 300 bin dolarlık servet dudak uçuklatıyor…

İKİ YIL ÜST ÜSTE SERVET KAZANMIŞ..!
Yayınlama: 12.04.2019
9.085
A+
A-

Çanakkale’de fenomen haline gelen gizemli bağımsız belediye başkan adayı İlyas Terzi’nin, geçmişine ait sır perdesi yavaş yavaş aralanıyor. Dolar zengini şanslı Terzi’nin piyangodan iki yıl üst üste kazandığı 300 bin dolarlık servet dudak uçuklatıyor…

 

Çılgın projeleriyle dikkatleri üzerine çeken ve herkesi gülümseten propaganda çalışmalarıyla siyasi seçimin renkli yüzü olmayı başaran Çanakkale Bağımsız Belediye Başkan Adayı İlyas Terzi, sadece 990 oy alarak sandığa gömüldü ve yok oldu ama hala unutulmadı. Çanakkale’de fenomen haline gelen Terzi’nin, aslen Rizeli olmasına, İstanbul’da büyümesine ve Amerika’da yaşamasına rağmen neden Çanakkale’de başkan adayı olduğu hep merak konusu oldu. Gizemli başkan adayı İlyas Terzi hayallerini de alıp Çanakkale’yi terk etti ama onunla ilgili bilgiler yeni geldi.

 

 

Çanakkale ile bağlantısı bir türlü anlaşılamayan İlyas Terzi’nin Ayvacık ilçesine bağlı Kösedere Köyünde inşası devam eden dev kaçak yapısı ile birlikte foyası da ortaya çıkmış ve Türkiye’nin gelişen ve parlayan yıldızı Çanakkale’ye yatırım yapan, bazı projeleri içinde ruhsat peşinde koşan bir zengin olduğu anlaşılmıştı. Ancak o zenginliğin kaynağı daha doğrusu mayası da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

 

Öğrenildiğine göre genç Terzi, İstanbul’da halk otobüslerinde bilet satmış ve hiç istemese de babasının restoranında çalışmış. Bir taraftan mutfakta bulaşık yıkarken diğer taraftan bir gün mutlaka gitmeyi kafasına koyduğu Amerikan rüyasına dalmış. Çünkü küçük yaştan itibaren gemici cüzdanı çıkartıp bir gün mutlaka hayallerinin peşine düşüp Amerikan rüyasını gerçekleştirmek istiyordu.

 

 

Henüz çocuk yaşta gemici cüzdanı çıkarttı da. Ardından gemilerde çalışmaya başladı. Daha 19 yaşında; askerlik kapıya dayanmışken Amerika’nın Baltimour Limanına demirleyecek kargo gemisine bir daha dönmemek üzere bindi. İlyas Terzi, 30 yıl önce tayfası olduğu kargo gemisi Baltimour Limanına yanaştığında kafasındaki planı gerçekleştirecekti. Fırsat kolladı ve kaçtı. Maryland’a yerleşmeye karar verdi. Kargo gemisi limandan ayrıldığında artık genç tayfa içinde yoktu.

 

Amerika’da akrabaları da vardı. Bir süre akrabalarında kalacak hatta onlarla iş bile yapacaktı. Ne iş olsa yapardı, bütün mesele Amerika’da kalmaktı. Restoranda iyi kötü iş de vardı ve çalışmaya başladı. İlyas Terzi, geri dönmeyi hiç düşünmedi. Hedefinde ilk iş olarak mutluluğu ve Amerikan vatandaşlığını yakalayabileceği biriyle evlenmek vardı ama henüz onun sırası da vardı.

 

 

Sonra araba tamircisinde çalıştı. Bu işi biraz çözdükten sonra ufaktan araba alıp satmaya başladı. Bu işlerden çuvalla olmasa da iyi kötü para yapmıştı ve akrabasıyla ortak doğal taş ve mermer işine girdi. Bir süre çalışan iki ortak ayrılmaya karar verir ve ayrılırlar. Terzi, bu ayrılıktan sonra karısı Alesia ile bir doğal taş ve montaj işi kurar. İşler yolunda gider ve kısa sürede İlyas Terzi ard arda dükkânlar açar. Artık para kazanıyordur, yaş da ilerlemiş ve çocuklar olmuştur. Ufak ufak da Türkiye’de mülkler almaya başlamıştır.

 

Yıl 2017’yi gösterirken bir gün çalışanlarından biri markete gitmek için çıkacakken, İlyas Terzi cebinden 20 dolar çıkarır ve “Bana iki adet kazı kazan al” der. Arkadaşı marketten rastgele iki kart seçer ve Terzi’ye verir. Akşam evde kartı kazıyan İlyas Terzi birde ne görsün. 1000×50 para çıkmıştır. Kazı kazandan 50 bin dolar kazanan Terzi bölgesinde yayın yapan bir haber sitesi bu durumu haber yapıyor. Terzi, Amerikan rüyasının bir kısmını da bu siteye anlatıyor.

 

 

Fakat nasıl bir şans ise 2018 yılında talih kuşu bir kez daha başına konar ve bu defa çok daha büyük bir ödül tam 250 bin dolar kazanır. Hem çalışkanlığı hem de şansı ile servetini katlayan İlyas Terzi için artık Amerikan rüyası tamamlanmış ve uyanarak yurda dönme vakti gelmiştir. Araştırır, soruşturur ve Türkiye’nin göz bebeği, gelişen bölgesi, parlayan yıldızı Çanakkale’yi keşfeder. Fırsatlar ülkesi Amerika’da edindiği tecrübeleriyle Çanakkale’de yatırımlar yaparak yeni fırsatlar yakalamayı kafaya koyar. Fakat bunun için bazı kapıları aralaması gerektiğini de kısa sürede anlar. Önce kendisini tanıtması ardından o kapıları çalarak proje ve yatırımlarına yol açması gerekmektedir. Ona göre Türkiye’de bunun en kolay yolu ise siyasetten geçmektedir. Ve o gün kararını verir. Ben Çanakkale Bağımsız Belediye Başkan adayı olmalıyım…

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş