GİDER’E GİDER Mİ YAPTI?

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir’e bol bol siyaset yapın önerisinin hemen ardından, Esenler Mahalle Meclisi Başkanı İrfan Kütüklü’nün yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü. ‘‘Mahalle Meclisleri siyaseten dizayn edilecek yerler değildir’’ diyen Kütüklü’nün açıklaması Konseyin resmi sitesinde yer buldu.

GİDER’E GİDER Mİ YAPTI?
Yayınlama: 04.05.2017
4.710
A+
A-

 

Kandemir Başkan olmuş

Çanakkale Kent Konseyi resmi internet sitesi 22 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşen seçimlerinin ardından henüz dün Engin Kandemir’in başkan olduğunu duyurdu. Sitede ‘‘Çanakkale Kent Konseyi seçimli genel kurulu Çanakkale Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Saim Yavuz ve Engin Kandemir’in aday olduğu seçimli genel kurulda 3 tur süren seçimin ardından Engin Kandemir başkan olarak seçildi’’ ifadelerine yer verildi.

 

Resmi sitede günler sonra Kandemir’in başkan olduğu haberinden daha da dikkat çeken bir haber vardı. Esenler Mahalle Meclisi Başkanı İrfan Kütüklü’nün açıklaması ‘Mahalle Meclisleri siyaseten dizayn edilecek yerler değildir’’ başlığıyla sitede paylaşıldı. Bu açıklamanın Çanakkale Ak Parti Milletvekili Ayhan Gider’in Başkan Kandemir’e yaptığı ziyaretin ve ziyarette dile getirdiği Konseyde bol bol siyaset yapın önerisinin ardından gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Kütüklü’nün bu açıklaması Gider’e gider yaptı şeklinde algılanırken, bu açıklamaya Ak Parti cephesinden ve konseyin yürütme kurulundan nasıl tepkiler geleceği merak konusu oldu.

 

Sitede yer alan açıklama metni

Esenler Mahalle Meclisi Başkanı İrfan Kütüklü yaptığı konuşmada; “Mahalle meclisleri, mahalledeki yurttaşların bir araya geldikleri görüş alışverişinde bulundukları birbirlerinden bir şeyler öğrendikleri ve kendi aralarında uzlaşmaya vardıkları yerlerdir. Bunun iki somut örneğini 5 Haziran 2014 tarihinde Kamusal alan kullanımı için gerçekleştirilen forum ve semt spor tesisleri ile ilgili yapılan 2 toplantı ile görmekteyiz. Mahalle meclisleri yerel demokrasinin güçlendirilmesinde önemli işleve sahiptir. Bunun için sahiplenilmesi ve yaygınlaştırılması gereken yapılardır. Bu imkanı yok etmeye ya da sınırlamaya çalışanların demokrasi ile herhangi bir ilgileri olamaz. Mahalle meclisleri, özgür, aktif yurttaşların gönüllü çalışmalar yaptıkları yerlerdir. Bu yerlerin siyaseten dizayn edilecek ve denetlenecek yapılar olarak asla görülmemesi gerekir. Bunun önündeki en büyük engel sorumluluk sahibi erdemli yurttaşlardır” dedi.

 

AYHAN GİDER’İN ZİYARET HABERİ

http://www.canakkaleozelhaber.com/babamizin-koltugumu-ki-her-elestirene-saldiralim/1556/

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş