İKTİDAR DEĞİL, SANKİ TABELA PARTİSİ..!

İKTİDAR DEĞİL,  SANKİ TABELA PARTİSİ..!
Yayınlama: 24.11.2023
Düzenleme: 25.11.2023
4.070
A+
A-

İl Başkanı Naim Makas yönetiminde girdiği son seçimde 1 vekil kaybeden, il genelinde 2’nci, Çanakkale Merkez İlçe de 3’ncü parti konumuna gerileyen AK Parti’de, oylar gibi il yönetimi de erimeye devam ediyor. 60 kişilik yönetimden geriye sadece 25-30 kişi kaldı. Başkanlığı tartışılan Makas’ı yönetimi de terk etti.

 

Hala görevde gözükmesine rağmen birçok yönetim kurulu üyesi toplantılara katılım sağlamıyor. Görevinden istifa eden yönetim kurulu üyelerinin dilekçelerinin uzun süre işleme alınmadığı öğrenilirken, parti teşkilatları tabela partilerinde görmeye alışkın olduğumuz bu manzaranın iktidar partisinde yaşanmasının tek sorumlusu olarak Başkan Naim Makas’ı gösteriyor.

 

Görevden almalar, istifalar derken 20 kişilik yedek yönetim kurulu da tükendi.  Belediye başkanlığı aday adaylığı için il yönetimden istifa eden Esra Yüksel, Gülsüm Üstün ve Ünsal Dirlik’in yerine yedek listeden alınacak kimse kalmadı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken yönetimin düşmesi, Başkan Makas’ın görevden alınması gerektiği iddiaları ortaya atıldı…

 

 

AK Parti’de, tüm kademelerde tartışılır hale gelen İl Başkanı Naim Makas’ı yönetimi de terk etti. Makas’ın 2021 yılına oluşturduğu yönetimden geriye çok az isim kaldı. 2021 yılında yapılan seçimde İlçe Seçim Kuruluna verilen 39 asil 20 yedek toplam 59 kişilik Yönetim Kurulu listesi, nerdeyse yarı yarıya eridi. Yedeklerde ise hiç isim kalmadı.  Kağıt üzerinde yönetimde görülen, hiçbir toplantı ve etkinliğe katılmayan üyeler de göz önüne alındığında, ilk günkü liste yarı yarıya erimiş durumda.

 

TOPLANTIYA SADECE 25 KİŞİ KATILDI…

 

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, geçtiğimiz haftalarda bir dizi program için Çanakkale’ye gelmişti. Keşir, eski Milletvekili Jülide İskenderoğlu ile birlikte İl Yönetim Kurulu toplantısına da katılarak istişarede bulunmuştu. Genel Başkan ile eski Milletvekilinin olduğu toplantıya sadece 25 kişi katılmıştı.

 

 

GENEL BAŞKAN TEŞKİLAT BAŞKANINI ARADI BULAMADI…

 

9 Nisan tarihinde yönetimdeki görevinden istifa eden İl Teşkilat Başkanı Ethem Hırçın’ın istifasının uzun süre işleme alınmadığı ileri sürüldü. İstifa ettiği günden bu yana kadar hiç bir toplantıya katılmayan Hırçın yönetimden düşürülmediği, hatta teşkilat başkanı olarak görünmeye devam ettiği iddia edildi. AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Keşir’in parti il binasına yaptığı ziyarette ısrarla teşkilat başkanın nerede olduğunu sorduğu,  sorduğu sorulara bir türlü cevap alamadığı öğrenildi.

 

YÖNETİMDE SON SIRADAYDI TEŞKİLAT BAŞKANI OLDU…

 

Bu ziyaretin hemen ardından ise apar topar teşkilat başkanlığı görevine Devrim Yazıcı getirildi. İl başkanlığı seçiminde yediği çizikler ile son sıraya gerileyen Yazıcı’nın bu göreve getirildiği uzun süre kamuoyundan saklandı. ÇOMÜ’de kantin işletmeciliği yapan Yazıcı, geçtiğimiz dönem AK Parti Çanakkale Milletvekilliği ve Grup Başkan Vekilliği görevinde bulunan Bülent Turan’ın danışmanlığını yapan Yavuzhan Ahıskalı ile olan yakın ilişkileri ile tanınıyor.

 

 

VEKİLLERİ YOK SAYIYOR…

 

Yine Ahıskalı tarafından Erzurum kontenjanından il başkanlığı görevine getirildiği ileri sürülen İl Başkanı Naim Makas’ın abisinden başka kimsenin sözünü dinlemediği kamuoyunda sıklıkla konuşuluyor. Bir önceki dönem Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun programlarına çok fazla katılmayan Makas, tıpkı Jülide İskenderoğlu’na olduğu gibi Ayhan Gider’e de mesafeli durarak, partisinin tek milletvekilinin programlarına katılmamaya devam ediyor.

 

 

AK PARTİNİN İŞİ ÇOK ZOR…

 

Naim Makas’ın 2021 yılında İlçe Seçim Kurulu’na verdiği 59 kişilik listeden kağıt üstünde geriye sadece 35 kişi kaldı. AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan son birkaç Yönetim Kurulu Toplantısı fotoğrafları incelendiğinde, toplantılara ortalama 20 kişinin katıldığı görülebiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük önem verdiği ve hassasiyetle hazırlandığı yerel seçimlere, AK Parti Çanakkale’de bu 20-25 kişilik kadroyla hazırlanacak.

En son Çan MHP İlçe Yönetiminin Sosyal Medya hesabından açık açık tepki gösterdiği Makas, Cumhur İttifakının da desteğini kaybetmiş durumda. Bu haliyle yerel seçimlerin sonuçları, AK Parti için çok da iç açıcı görünmüyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş