VALİ RADİKAL KARARLAR ALMALI..!

Çanakkale’de Korona virüsü ile mücadele kapsamında iki hastanede oluşturulan karantina servisi, akıllarda soru işaretleri ve halk arasında endişe oluşturdu. Farklı binalar yerine her gün yüzlerce kişinin sağlık hizmeti aldığı diğer servis ve polikliniklerin arasına açılan karantina bölümleri, diğer hastalar kadar sağlıklı refakatçiler ve sağlık çalışanlarını da tedirgin ediyor…

VALİ RADİKAL KARARLAR ALMALI..!
Yayınlama: 19.03.2020
15.841
A+
A-

Çanakkale’de Korona virüsü ile mücadele kapsamında iki hastanede oluşturulan karantina servisi, akıllarda soru işaretleri ve halk arasında endişe oluşturdu. Farklı binalar yerine her gün yüzlerce kişinin sağlık hizmeti aldığı diğer servis ve polikliniklerin arasına açılan karantina bölümleri, diğer hastalar kadar sağlıklı refakatçiler ve sağlık çalışanlarını da tedirgin ediyor.

Tamamen izole olması gerekirken diğer bölümlerden sadece kat farkıyla ayrılan karantina servislerinin, gerekli birçok teknik özelliği taşımaması aynı binalara giriş çıkış yapan herkesi farkında olmadan tehlikeye atıyor. Tüm hastanenin aynı havalandırma sistemini kullanması ise salgın hastalığın yayılma riskini maksimum seviyeye taşıyor…

 

Sağlık Bakanlığı’nın koordinasyonunda ölümcül koronavirüs salgını ile mücadele tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda bazı illerde birden fazla olmak üzere karantina hastaneleri oluşturulurken, bu sayı ihtiyaca göre artıyor. Son olarak Türkiye’nin en büyük üçüncü ili İzmir’de vakalara karşı tedavi merkezi olarak belirlenen iki karantina hastanesine üçüncüsü de eklenerek listeye dahil edildi.

 

HASTANENİN İÇİNDE KARANTİNA SERVİSİ OLUR MU…

Karantina hastanelerinin belirlenmesinde kente uzaklık ve kalabalık alanda olmaması gibi faktörler göz önünde bulundurulurken Çanakkale’de eleştirilen bir yöntem tercih edildi.

Çanakkale’de, hastanelerden birinin karantina hastanesi olarak hizmet vermesi yada tamamen izole farklı bir binada karantina servisi açılması beklenirken Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nin üçüncü katı, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinin ise ikinci katı karantina servisi olarak hizmet vermeye başladı. Bu durum hem sağlık camiasında hem de vatandaşlar arasında tepki ve endişeye yol açtı.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE HALK BÜYÜK RİSK ALTINDA…

Kullanılmayan eski Devlet Hastanesi, SSK Hastanesi, Askeri Hastane ve Kepez Araştırma Hastanesi binalarından birinde karantina servisi açılması yada aktif hizmet veren iki hastaneden birinin karantina hastanesine dönüştürülmesi beklenirken bu yönde bir karar alınması başta sağlık çalışanları olmak üzere herkesi tedirgin etti. Çünkü korona virüsü şüphesi taşıyan her hasta, aynı kapıyı, aynı koridoru kullanıyor aynı havayı soluyor. Bu risk altında o hastanelerin polikliniklerinde her gün yüzlerce başka hasta muayene oluyor, diğer servislerde yatarak tedavi oluyor.

 

HAVANDIRMA DEĞİL HASTALANDIRMA SİSTEMİ…

Söz konusu hastanelerinde oluşturulan karantina servislerinde hava akımını kesen yalıtım bölümlü, vakumlu kapılar bulunmaması ve özellikle de tüm hastanenin aynı havalandırma sistemini kullanması salgının daha hızlı yayılmasına adeta uygun ortam hazırlıyor. Tehlike bu boyuttayken hastanelerin ve ambulansların ilaçlanmadığı yönünde ki iddialar ise her gün o mekanları paylaşan ve hiçbir özel donanım ve ekipmanı olmayan sağlıkçıların endişelerini katlıyor. En büyük risk grubunu oluşturan sağlık çalışanlarının salgın hastalıktan etkilenmesi halinde sağlık hizmetlerinde oluşacak aksamanın yaratacağı kaos ise yetkiliklerin biran önce önlem alması gerektiğini gözler önüne seriyor.

 

Şu anki hali ile ilimizde mücadele konusunda zafiyet yaşanacağını düşünmekte ve görmekteyiz diyen Memur Sen İl Başkanı Suat Özen ise, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’yı radikal kararlar almaya davet ederek çarpıcı açıklamalarda bulundu…

 

 

ÇANAKKALE VALİSİ RADİKAL KARARLAR ALMAK ZORUNDA…

“Maalesef Tüm Dünya insanlığı ve Türk Milleti olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Gözle görünmeyen düşman İle mücadele ediliyor. Cumhurbaşkanımız Başkanlığında Bakanlarımız müthiş bir mücadele sergiliyor.Bu virüs illeti ile mücadele edecek Sağlık çalışanlarımız için daha donanımlı ve önleyici tedbirleri alınmak, vatandaşımızın da daha bilinçli hareket etmesi için ilimizde Başta Sayın Valimiz olmak üzere daha radikal kararlar almak zorundadır.

 

Yerel Basında da gündeme getirilen ilimizde Eski Askeri Hastane, Eski Fakülte Hastane, Eski SSK Hastanesi ve Eski Merkez Devlet Hastanemiz mevcut, lakin bunların hazırlanması tekrar hizmete sokulması zaman kaybına yol açabilir. Üniversite Hastanemiz ve Mehmet Akif Ersoy Hastanemiz tüm birimleri ile aktif durumdadır.

 

Bu iki hastane de servis içlerinde karantina uygulaması hem çalışan hem de vatandaş açısından daha çok tehlikeli hal alacaktır. Bu hastanelerden biri ivedi olarak karantina hastanesine dönüştürülmelidir. Kamu oyuna da duyuru yapılarak yüksek ateş şikayeti olan hastalar bu karantina hastanesine yönlendirilmelidir.

 

Bu konuda Sayın Valimize büyük görev düşmektedir, mevzuat çerçevesinde zaman kaybetmeden gerekli çalışma yapılarak ivedi karar verilmelidir. Şu anki hali ile İlimizde mücadele konusunda zafiyet yaşanacağını düşünmekte ve görmekteyiz.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.