JANDARMA ELE GEÇİRDİ..!

Jandarma ekipleri çok tehlikeli yeni bir uyuşturucu madde ele geçirdi. Zehir tacirlerinin yeni gözdesi ‘SKUNK’ isimli bu melez uyuşturucu…

JANDARMA ELE GEÇİRDİ..!
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 22.01.2023
7.220
A+
A-

Çanakkale’de kontrol edilen bir otomobilde skunk adlı uyuşturucu madde jandarma ekiplerince ele geçirildi. Olayla ilgili araçtaki 2 kişi gözaltına alındı. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipleri Cuma günü akşam, İstanbul plakalı bir otomobilde uyuşturucu madde bulunduğu öğrenince harekete geçti. Takibe alınan otomobil, Erenköy-Ezine Karayolu’nda durduruldu. Yapılan aramada, araca gizlenmiş 160 gram skunk adlı uyuşturucu ele geçirildi. Otomobildeki 2 kişi ise jandarma tarafından gözaltına alındı. Zanlılar, sorgulanmak üzere jandarmaya götürüldü.

SKUNK: Çok tehlikeli melez bir uyuşturucu…

Gün geçmiyor ki yeni bir uyuşturucu maddenin ismini duymayalım. Zehir tacirlerinin yeni gözdesi ise ‘SKUNK’ isimli melez uyuşturucu. Uyuşturucu bağımlılığının çığ gibi büyüdüğü ülkemizde, “Bonzai” “Jamaika” gibi sentetik uyuşturucu maddelerin adlarının ölümle anılması zamanla bağımlılar ve toplumda korkuya sebep oldu. Korku yüzünden kullanımda azalma görülünce zehir tacirleri yeni bir uyuşturucu çeşidini piyasaya sürmekte gecikmedi. Yeni uyuşturucu “skunk” isimli bir çeşit cannabis (esrar) bitkisi. İngilizce skunk yani kokarca denmesindeki sebep ise bitkinin ağır ve iğrenç kokusu. Hızla yayılan skunk, diğer esrar maddelerine göre biraz pahalı.

İngiltere’de laboratuvarlarda geliştirilen skunk, bu ülkeden dünyaya hızlı bir şekilde yayılıyor. SKUNK, Türkiye’de ilk defa 2014 yılında düzenlenen bir operasyonda ele geçirildi. Skunk’ın tohumu, esrarın hammaddesi Hint kenevirinin laboratuvar ortamında başka uyuşturucularla hibritlenmesi ile geliştirildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş