KARTEL ÇÖKTÜ..!

293 kilogram kokainin ele geçirildiği operasyonun detayları ortaya çıktı. Uyuşturucunun Çanakkale Boğazından geçiş yapan bir gemide yüklü bin 900 konteyner arasında yer alan muz yüklü konteynere gizlendiği öğrenildi…

KARTEL ÇÖKTÜ..!
Yayınlama: 12.05.2017
10.086
A+
A-

293 kilogram kokainin ele geçirildiği operasyonun detayları ortaya çıktı. Uyuşturucunun Çanakkale Boğazından geçiş yapan bir gemide yüklü bin 900 konteynır arasında yer alan muz yüklü konteynıra gizlendiği öğrenildi…

 

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Çanakkale Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü çok başarılı bir operasyona imza attı.  Uluslararası uyuşturucu kaçakçılığına yönelik yapılan operasyon kapsamında tam 293 kg kokain maddesi ele geçirildi.

 

 

İŞTE O OPERASYONUN DETAYLARI…

 

KOM Daire Başkanlığı tarafından Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne verilen bilgide, Singapur bandıralı bir geminin 11/05/2017 günü Çanakkale Boğazına giriş yapacağı ve bu gemide yüklü miktarda uyuşturucu madde taşındığı bildirildi.

 

 

Alınan bilgi üzerine Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca uluslararası uyuşturucu madde ticareti yapma suçundan soruşturma başlatıldı ve bahse konu gemi 11/05/2017 günü Çanakkale Boğazında Narkotik Şube Müdürlüğü görevlilerince durduruldu.

 

 

Ancak gemide bin 900 adet konteyner olması ve Çanakkale’de gerekli teçhizat ve uygun liman bulunmaması nedeniyle yine Başsavcılığın talimatı ile gerekli güvenlik tedbirleri alınarak gemi İzmit ili Derince limanına intikal ettirildi.

 

 

Hassas burunlu detektör köpeklerinde katılımıyla burada yapılan aramada muz yüklü konteynırın içinde gizlenmiş 293 kilo 524 gram ağırlığında kokain maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alınırken soruşturma halen devam ediyor.

 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.