KALE YAPARSA MÜKEMMELİNİ YAPAR..!

Çanakkale’nin sanayi devi Kale Grubu’nun 65. Kuruluş yıldönümü, geleneksel hale gelen seramik bayramı ile büyük bir coşku içinde kutlandı. Bu bayramın emeğin vefanın bayramı olduğunu ifade eden Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay; “65 yıl önce Çan’a bir fidan diktik. Bugün 17 şirketimiz, 6 bine yakın çalışanımız 6 milyar liraya yaklaşan ciromuz var. Milli turbojet motorumuz KTJ-3200’ün kalifikasyonu başarıyla tamamlandı. Her parçasını dışa bağımlı olmadan kendimiz üretiyoruz” de

KALE YAPARSA MÜKEMMELİNİ YAPAR..!
Yayınlama: 27.07.2022
2.120
A+
A-

Çanakkale’nin sanayi devi Kale Grubu’nun 65. Kuruluş yıldönümü, geleneksel hale gelen seramik bayramı ile büyük bir coşku içinde kutlandı.

Bu bayramın emeğin vefanın bayramı olduğunu ifade eden Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay; “65 yıl önce Çan’a bir fidan diktik. Bugün 17 şirketimiz, 6 bine yakın çalışanımız 6 milyar liraya yaklaşan ciromuz var. Milli turbojet motorumuz KTJ-3200’ün kalifikasyonu başarıyla tamamlandı. Her parçasını dışa bağımlı olmadan kendimiz üretiyoruz” dedi…

 

Bugüne kadar Çanakkale’ye defalarca gururlandıran Kale Grubunun 65’inci Yıl Seramik Bayramı ve Granit Slab Fabrikası Temel Atma Töreni bugün Çan ilçesinde gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank başta olmak üzere çok sayıda davetli ve fabrika çalışanlarının katıldığı törende konuşan Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, gruplarının 2021 yılında en çok kadın sigortalı ve en çok engelli sigortalı çalıştıran iş yeri unvanını aldığını ifade etti.

 

DÜN FİDANDIK BUGÜN DEVİZ…

 

65 yıl önce Çan’a bir fidan diktiklerini dile getiren Okyay, bugün 17 şirket, 6 bine yakın çalışan, 6 milyar liraya yaklaşan ciro, 1300’e yakın tedarikçi, 250’yi aşkın münhasır bayi, 15 bin satış noktası ve 100’ü aşkın ülkeye ihracatı olan bir sanayi devine dönüştüklerini dile getirdi. Okyay, “Türk sanayisine rol model olan babam İbrahim Bodur’u rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

 

BİZ DNA’SINDA SANAYİCİLİK OLAN BİR GRUBUZ…

 

65 yıldır yatırıma hiç ara vermeden devam ettiklerini açıklayan Zeynep Bodur Okyay; “Üretim, altyapı, ürün, pazarlama ve dağıtım konusunda sürdürülebilir olmak için doğru yatırımlar yaptık. İstihdam ve sürdürülebilir gelişim temelli insan kaynakları politikamızdan ödün vermedik. Çalışanlarımızı her zaman destekleyen ve besleyen bir kültür oluşturmaya odaklandık. Bu nedenle ne mutlu bize ki İbrahim Bey’den bu yana aynı yolu yürümekten büyük gurur duyduğumuz, beş nesil çalışanlarımız oldu. Bu yolculukta bize emeği geçen herkese, çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza, bayilerimize ve her alandaki paydaşlarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Biz, DNA’sında sanayicilik olan bir grubuz, seneye 100’üncü yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimizin en büyük kazanımlarımdan biri de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün arzusuna uyarak, bu topraklarda kazanılan büyük zaferi, ekonomik zaferle de taçlandırmak için 65 yıldır ilk gün gibi çalışıyoruz” dedi.

 

JET MOTORUNUN SERİ ÜRETİMİNE GEÇTİK…

 

Savunma sanayisi alanında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Okyay, “Kale AR-GE bünyesinde geliştirdiğimiz milli turbojet motorumuz KTJ-3200’ün kalifikasyonu başarıyla tamamlandı ve seri üretime geçildi. Tüm kontrol ve aksesuarları dahil Kale AR-GE tarafından geliştirilen motorumuzun, her parçasını kendimiz, yurt dışı bağımlılığımız olmadan üretiyoruz. Çakır füzesine güç verecek KTJ-1750 motorumuzun prototip seviyesi testleri son derece başarılı gidiyor. Yine tasarımını öz kaynak projesi olarak yürüttüğümüz bir diğer yeni motorumuz KTJ-3700 de farklı platformlara güç vermek için geliştirilmekte. Bu yıl bu motorun da ilk ateşlemeleri yapılacak. Geliştirdiğimiz motorlara yurt içinden olduğu kadar yurt dışı firmalardan da yoğun ilgi söz konusu” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş