KAYA İYİKİ PARA ALMAMIŞ

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu Serkan Kaya’ya Çan Belediyesi tarafından fahiş bir ücret ödendiğine dair iddiaları yalan ve iftira olarak nitelendirdi. Ortaya çıkartılan faturalarda 86 bin 730 TL sahne, ışık, ses sistemi ve orkestra hizmetleri için ödenmiş. Orkestraya verilen miktar 65 bin TL. Allahtan sanatçıya para verilmemiş.

KAYA İYİKİ PARA ALMAMIŞ
Yayınlama: 21.11.2017
6.122
A+
A-

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu Serkan Kaya’ya Çan Belediyesi tarafından fahiş bir ücret ödendiğine dair iddiaları yalan ve iftira olarak nitelendirdi. Ortaya çıkartılan faturalarda 86 bin 730 TL sahne, ışık, ses sistemi ve orkestra hizmetleri için ödenmiş. Orkestraya verilen miktar 65 bin TL. Allahtan sanatçıya para verilmemiş.

 

 

Çan’da konser tartışmaları devam ediyor. CHP ilçe Başkanı Ümran Aydın’ın yaptığı açıklamaya Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu bu kez sessiz kalmadı. Sanatçının para almadığını üstüne basa basa söyleyen Kuzu, kuruma yönelik karalama kampanyası başlatıldığını ileri sürdü.

 

KAYA’YA VERECEKLERİ PARAYI ORKESTRAYA VERMİŞLER

 

Konser için para almadığı iddia edilen Serkan Kaya popüler bir sanatçı olduğu için sahne ücreti diğer sanatçılara göre bir hayli fazla. Orkestra dahil sahne fiyatı ortalama 55 bin ile 70 bin TL arasında değişiyor. Organizasyon bedeli olarak belediye kesilen fatura ise 64 bin 900 TL. Sahne ses-ışık faturası buna dahil değil. Belediyeye sahne ses-ışık için ise 21 bin 830 TL fatura kesilmiş. Kaya para almamış, ama görünen o ki orkestra için çok yüklü bir ödeme yapılmış. Sanatçıya para ödemeden orkestrasına yapılan bu ödeme daha çok konuşulacağa benziyor.

 

 

NE DEDİLER

 

CHP Çan ilçe Başkanı Ümran Aydın

Çanımızın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü münasebetiyle, ilçemizde geçtiğimiz 23 Eylül’de düzenlenen halk konserinde sahne alan Serkan Kaya hakkında, kendisinin fahri hemşehrimiz olduğu iddiasıyla, belediyemizde ücret talep etmediğini sayın Kuzu halka duyurmuş ve sahnede kendisine teşekkür etmişti. Ancak, sonradan edindiğimiz bilgiye göre, sanatçı Serkan Kaya’ya ücret almaksızın sahne alması bir yana, kendisine oldukça fahiş bir fiyat ödendiği ortaya çıkmıştır.

 

 

Abdurrahman Kuzu

Çan Belediye Başkanı

 23 Eylül 2017 tarihinde Çan Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz Kurtuluş Etkinlikleri konserinde sahne alan sanatçı Serkan Kaya’ya Çan Belediyesi tarafından fahiş bir ücret ödendiğine dair yalan ve iftira nitelikli haberler basılı ve görsel basında yer almış, Kurumumuza yönelik bir karalama kampanyası başlatılmıştır.

 

Söz konusu konserde sanatçı Serkan Kaya’nın şahsına yine kendi inisiyatifi dâhilinde herhangi bir ödeme gerçekleştirilmemiştir. 23 Eylül Kurtuluş Etkinlikleri giderleri olarak faturalandırılan tutar; sahne, ışık, ses sistemi ve orkestra hizmetlerinin satın alındığı ve organizasyon firmalarına ödenen tutardır.

 

Bilinmektedir ki bu tip konser organizasyonlarında sanatçı, saz ekibi ve organizasyon firmalarına yapılan ödemeler ayrı olarak faturalandırılır. Çan Belediyesi’ne yönelik karalama kampanyası başlatmaya çalışan CHP Çan İlçe Başkanı Avukat Ümran Aydın, sanatçının menajeriyle görüşerek sahne fiyatını kolaylıkla öğrenebileceği halde bunu es geçmiştir. Organizasyon firmalarınca yapılan faturalandırmadaki tutarın sanatçı ile hiçbir ilgisi olmadığı aşikârdır.

 

23 Eylül Kurtuluş etkinlikleri için ayırdığımız bütçe ile belediyemizin kasasından çıkacak olan ücretin çok daha altında bir tutar ile Çanımızın Düşman işgalinden Kurtuluşunun 96. Yıldönümü kutlamalarını büyük bir coşku ile kutlamak suç ise biz bununla gurur duyuyoruz. Ayrıca çevremizdeki CHP belediyelerinin gerçekleştirdiği konser giderlerinin ne kadar olduğunu yine bu iddia sahiplerine soruyoruz?

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş