SANKİ GÖK DELİNDİ

Eceabat ilçesinde aşırı yağış nedeniyle dereler taştı. Dükkanları ve evleri sular bastı. Vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Çınarlı Dere taştı. Taşkın nedeniyle Eceabat-Kilitbahir köyü arasındaki yol, bir süre ulaşıma kapandı.

SANKİ GÖK DELİNDİ
Yayınlama: 29.11.2016
4.324
A+
A-

Kilye Koyu ve Kabatepe arasında kalan tarım arazilerinin büyük bölümü sular altında kaldı. Kontrolden çıkarak yan yatan bir traktör, kepçe yardımıyla kurtarıldı. Bir çok evi ve dükkanı sular bastı. Dükkanlarda maddi hasar meydana gelirken esnaflar suyu tahliye edebilmek için yoğun çaba harcadı. Bazı kümes hayvanları telef oldu.

 

İlçe’de birçok nokta da su baskınları yaşanırken ilçe sakinleri baskınlar ile mücadelede çok farklı de yöntemler kullandı. Bir vatandaşın ilçe merkezinde sandal ile gezmesi dikkat çekti.

 

 Çalışmaları yerinde takip eden Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, “Metrekareye 150 kilogramdan fazla yağış düştü.  Çınar Dere taştı, problem olan yer sadece burası. Can ve mal kaybımız yok” açıklamasında bulundu. 
 

 

Meterolojiden bir uyarı daha geldi

 

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Çanakkale ve Balıkesir’in batı ilçelerinde aşırı yağış beklendiğini duyurdu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde meydana gelebileceği belirtilerek, şöyle denildi: “Tahminlerimiz doğrultusunda halen Çanakkale ve Balıkesir’in batı ilçelerinde etkili olan sağanak yağışlar sonucu son 24 saatte metrekareye Çanakkale’de 134, Gelibolu’da 85, Ayvacıkta 70 kg, Ayvalık’ta 62, Edremit’te 52 kg yağış düşmüştür. Çanakkale ile Balıkesir’in batı ilçelerinde aşırı yağışların yarın (Salı) sabah saatlerine kadar devam etmesi beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” –

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş