KAZANANLAR KULÜBÜ..!

Türkiye’nin belki de en başarılı yerel seçimi Kepez’de gerçekleşti. Hiç kaybedeni olmayan 31 Mart Yerel seçimleri sonrası, adaylardan CHP’li Birol Arslan yeni Belediye Başkanı seçilirken AK Partili rakibi Alper Altınok Ezine Gıda OSB Müdürü, koltuğunu kaybeden CHP’li eski başkan ise başhekim yardımcısı olarak ödüllendirildi…

KAZANANLAR KULÜBÜ..!
Yayınlama: 25.07.2019
5.164
A+
A-

Türkiye’nin belki de en başarılı yerel seçimi Kepez’de gerçekleşti. Hiç kaybedeni olmayan 31 Mart Yerel seçimleri sonrası, adaylardan CHP’li Birol Arslan yeni Belediye Başkanı seçilirken AK Partili rakibi Alper Altınok Ezine Gıda OSB Müdürü, koltuğunu kaybeden CHP’li eski başkan ise başhekim yardımcısı olarak ödüllendirildi…

 

CHP’li Kepez eski Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan’ın Gelibolu Devlet Hastanesine Başhekim yardımcısı olarak atanması Çanakkale gündemine bomba gibi düşse de aslında pek çok kişiyi çokta şaşırtmadı. Çünkü Kepez artık sadece Türkiye’nin en büyük beldesi olarak değil seçime girip de herkesin kazandığı, kaybedeni olmayan tek belde olarak da tanıyor.

 

AK PARTİ ADAYI ALTINOK, GIDA OSB MÜDÜRÜ OLDU…

 

Bilindiği gibi 20 bin 386 seçmenden 17 bin 205’inin oy kullandığı Kepez’de, 8.517 seçmenin oyunu alarak %50.77 oy oranıyla seçimi açık ara kazanan CHP’li Birol Arslan yeni belediye başkanı seçilmişti. En İddialı rakibi AK Partili Alper Altınok ise %32.08 oranında ki 5.381 oyda kalmıştı. Ancak bir süre sonra Altınok’un aslında kaybeden değil atandığı Ezine Gıda İhtisas OSB müdürlüğü görevi ile aslında önemli bir mevki, makam ve sıfat kazandığı anlaşıldı.

 

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İSTEDİ, BAŞHEKİM YARDIMCILIĞI VERİLDİ…

 

Son olarak ise dün Kepez’de koltuğunu kaybeden CHP’li eski belediye başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan’ın Gelibolu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevine atandığı kulislere bomba gibi düştü. Mutan, Gelibolu İlçe Sağlık Müdürlüğü görevi için başvuruda bulunmuş fakat şimdilik bu görev uygun görülmüş. Daha önce de Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten Doktor Ömer Faruk Mutan’ın düşük profilli yeni görevi normal şartlarda yadırganmayacak bir durum olsa da atamanın AK Parti iktidarında gerçekleşmiş olması hem iktidar partisi hem de ana muhalefet partisi CHP’de hoşnutsuzluk yarattı ve “Bu neyin mükafatı” şeklinde çatlak seslerin yükselmesine yol açtı.

 

CHP’NİN ALEYHİNE, AK PARTİNİN LEHİNE ÇALIŞTIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ…

 

31 Mart Yerel Seçimi sürecinde Çanakkale Belediye Başkanı adaylığına talip olan Ömer Faruk Mutan, Ülgür Gökhan karşısında ön seçimden çıkamamış ve Kepez’den de yeniden aday olmamıştı. Fakat bu süreçte CHP’nin Kepez adayı Birol Arslan’a her fırsatta karşı çıkmış, kazanmaması için elinden geleni yaparken açıktan bağımsız aday Gökhan Bayram’ı gerçekte ise alttan AK Parti adayı Alper Altınok’u desteklediği iddia edilmişti. Mutan, bazı platformlarda bunu durumu gizlemek bir yana açıkçada ifade etmekten de kaçınmamıştı.

 

KAZANANLAR KULÜBÜNÜN SON ÜYESİ KİM OLACAK…

 

Sonuç olarak Kepez’de ters propaganda ve oyların bölünmesi de seçim sonuçlarını etkilemedi ve beldenin ilk kazananı hiç şüphesiz yeni belediye başkanı seçilen CHP’li Birol Arslan oldu. Hemen ardından AK Partili rakibi Alper Altınok Ezine Gıda İhtisas OSB müdürü yapıldı. Ve son olarak CHP’li de olsa eski başkan Ömer Faruk Mutan Gelibolu Devlet Hastanesi Başhekim yardımcığına getirilerek bir nevi ödüllendirildi. Bir süredir AK Partiye geçeceği de iddia edilen Mutan’ın ileri ki zamanda Çanakkale’de daha üst bir mevkide görevlendirileceği de siyasi kulislerde konuşuluyor. Öte yandan Kepez’in bağımsız adayı Gökhan Bayram’ın önümüzde ki günlerde kazananlar kulübüne dahil edilerek görevli olduğu ÇOMÜ’de yükseleceği de ileri sürülüyor.

 

“BAYAĞI PARTİ GEZDİM AMA BEN DEĞİŞMEDİM…”

 

Seçim sonrasında CHP’den istifa eden Mutan, gerekçesine ilişkin yaptığı açıklamada; “Yerel seçimlerle ilgili partinin aleyhine çalıştığım iddiasıyla savunmamı istediler. Ben de partim enerjisini böyle şeylerle harcamasın diye istifamı verdim. Onları rahatlattım. Gereksiz bürokrasiyi partide azalttım. Ben bu öngörümü seçim öncesinde de dillendirdim zaten. Benim yaptığım şey inadına doğruyu yapmaktı. Kimseye biat etmeden. Bana yapılanlar sonucu buna karar verdim. Her şey çıkıyor yavaş yavaş ortaya. İzleyin. Siyasi partilerin birbirinden hiçbir farkı yok. Hepsine gittim ben. Bayağı parti gezdim. Hepsi aynı. Ben değişmedim”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.