MEMURUN KADERİ İKİ DUDAĞININ ARASINDA..!

Çanakkale İl Özel İdare Müdürlüğünde 4 yıldan bu yana görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapılmadığı için hak kaybına uğrayan personel huzursuz. İlgili kadrolara il dışından ve başka kurumlardan atamalar yapılıp sözleşmeli personeller yerleştirilirken liyakatin sorgulandığı Özel İdare Müdürlüğünde, resmi işlerde ki hatalar artıyor birçok konu mahkeme salonlarına taşınıyor…

MEMURUN KADERİ İKİ DUDAĞININ ARASINDA..!
Yayınlama: 09.01.2023
2.850
A+
A-

Çanakkale İl Özel İdare Müdürlüğünde 4 yıldan bu yana görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapılmadığı için hak kaybına uğrayan personel huzursuz. İlgili kadrolara il dışından ve başka kurumlardan atamalar yapılıp sözleşmeli personeller yerleştirilirken liyakatin sorgulandığı Özel İdare Müdürlüğünde, resmi işlerde ki hatalar artıyor birçok konu mahkeme salonlarına taşınıyor…

 

2018 yılından bu yana görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapılmayan Çanakkale İl Özel İdare Müdürlüğünde, görevli memur personel 2023 yılında gecikmiş haklarına kavuşabilmek için bir kez daha gün sayıyor.

 

İl Genel Meclis toplantısında CHP grubunun gündeme taşıdığı mağduriyet ile ilgili bilgi veren İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü, sınavın en son 4 yıl önce yapıldığını doğrularken Ocak ayında açılıp açılmayacağına idarenin takdiriyle karar verileceğini açıkladı.

 

Kendisi de memuriyet hayatına en alttan başlayıp hızla yükselerek devletin zirvesinde kariyer yapan Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin’in şimdi alacağı karar ile memurlarının hakkını da koruması bekleniyor.

 

Kurumun personel ihtiyacını göz önünde bulundurularak memurların 2023 yılı görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına girmesi için 15 Ocak tarihine kadar sınav başvurularını açması ve personelin 1 Şubat tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor.

 

ÖZEL İDARE MEMURLARI HAK VE LİYAKAT İSTİYOR…

 

Mahalli İdareler ve Yerel Yönetimlere bağlı kuruluşlar için her yıl görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları açılıyor. Bu nedenle Çanakkale İl Özel İdaresinde görev yapan ve üniversitelerin değişik bölümlerini okuyan memur personeller de kurumda değişik pozisyonlara geçmek istiyor. Ancak nedendir bilinmez 4 yıldır Çanakkale İl Özel İdaresi bu sınavı gerçekleştirmiyor. Kıdem ve maaş gibi hak kaybına uğrayan kurumda görevli memurlar arasında huzursuzluk yaşanırken Özel İdarede de ki motivasyon düşüklüğü bir çok aksaklık ve hatalara da yol açabiliyor. Liyakatin sorgulandığı kurumda hatalı karar ve uygulamaların neden olduğu sorunların çözümü için ise çoğu zaman mahkeme kapıları aralanıyor.

 

NEDEN 4 YILDIR SINAV AÇILMIYOR…

 

Çanakkale İl Özel İdaresinin hazır yetişmiş personeli varken sınavla önleri açılmadığı için unvan değişikliği ve görevde yükselme sınavlarına girerek unvanlarını, kadrolarını değiştiremiyorlar. Diğer bir deyişle ön lisans mezunu olarak memuriyete başlayan personel daha sonra dışarıdan veya örgün eğitim ile lisans mezunu olup Çanakkale İl Özel İdaresinin değişik birimlerinde görev alamıyor.

 

DIŞARIDAN ATAMA VE SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINIYOR…

 

Buna karşın Çanakkale İl Özel İdaresine dışarıdan sözleşmeli teknik personel alınıyor veya başka kurumlardan memur atanıyor. Kurumun kanununu, işleyişini bilen kalifiye hazır yetişmiş üniversite mezunu personeller dururken Çanakkale İl Özel İdaresine ve ilçelerinde bulunan ilçe özel idare müdürlüklerine başka il ve kurumlardan müdürler atanıyor

 

Dolayısıyla kurumda görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına girmeden kurumun müdürlük veya birimlerinde görev almak için asil şartlarını taşıması halinde vekaleten de olsa o görevlere Valinin oluru ile atamalar yapılabiliyor.

 

NİKAH MEMURLUĞU İLE KISMETİ AÇILDI…

 

Çanakkale İl Özel İdaresi memurlarının yaşadığı bu hak mağduriyetini en iyi anlayacak ve çözecek kişilerin başında ise kısa bir süre önce bakanlık onayı ile asaleten Genel Sekreterliğe atanan Celil Sezgin geliyor.

 

1971 yılında Çanakkale ili Bayramiç ilçesi Karaibrahimler Köyü’nde doğan Celil Sezgin, ilkokulu aynı köyde okudu. Orta ve Lise eğitimini Bayramiç İmam Hatip Lisesi’nde devam eden Sezgin, yüksek öğrenimini açıktan okuyarak Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. 1993-2004 yılları arasında ise Bayramiç Belediyesi’nde işe girerek çeşitli kademelerde görevde bulundu. Belediyede evrak memurluğu yapan Celil Sezgin, bir dönem üniforma giyerek zabıta, bir dönemde ise cübbe giyerek nikah memuru oldu.

 

AK PARTİ İKTİDARI İLE YILDIZI PARLADI…

 

Celil Sezgin’in kariyerinde ki hızlı yükseliş AK Parti’nin 2002 yılında iktidara gelmesiyle başladı. 2004 yılında Bayramiç İlçe Özel İdaresi Müdürlüğü, 2006-2009 yılları arasında Bayramiç ve Ayvacık İlçe Özel İdaresi müdürü görevlerini yürüttü. 2012 yılında Çanakkale İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürü olarak atanan ve 2015-2022 yılları arasında Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten Sezgin, önce vekaleten ardından da 21.09.2022 tarihinde Bakanlık onayı ile Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atandı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş