Ne Yaptın Başkan..!

Kendilerini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcıları Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş’ı bile dolandırmış…

Ne Yaptın Başkan..!
Yayınlama: 29.11.2016
6.383
A+
A-

Telefon dolandırıcılarının hedefin de bu defa Karabiga Beldesi vardı. Kendilerini polis olarak tanıtıp çok sayıda vatandaştan yüklü miktarda para ve ziynet eşyası toplayan sahtekarların Belediye Başkanını da dolandırdıkları iddia edildi.

 

Yapılan tüm uyarılara, görsel ve yazılı basında çıkan haberlere rağmen ne telefon dolandırıcıları engellenebiliyor nede vatandaşlar kandırılmaktan kurtulabiliyor. Benzer bir olay Biga ilçesine bağlı Karabiga Beldesinde meydana geldi. Beldede ikamet eden vatandaşlara kendilerini telefonda polis olarak tanıtan şahıslar, banka yada kuyumcu soyulduğunu, çalınan altın ve paraların evlerinde saklandığını söyleyerek gizli operasyon kapsamında evdeki tüm para ve ziynet eşyalarının söyledikleri yere bırakılmasını, polis dahil kimseye haber verilmemesini istedi.

 

Sahtekarlara inanarak paniğe kapılan 5 dolayında vatandaş yaklaşık toplam değeri 70-80 bin lira olduğu iddia edilen para ve altını kendi elleriyle dolandırıcılara teslim etti. Olayın ortaya çıkmasının ardından polis ve jandarma harekete geçerken kayıplara karışan şahısların her yerde arandığı bildirildi.

 

Dolandırılan bazı vatandaşlar yardım istemek amacıyla gittikleri Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş ile görüştüklerinde ise ikinci bir şok yaşadılar. İddiaya göre başkanda dolandırıcıların kurbanı olmuştu ve 15 bin lira dolayında parasını kaptırmıştı. Dolandırıcıların beldeyi ve kişileri iyi tanıması Karabiga’da ikamet ediyor olmaları ihtimalini güçlendirirken özellikle termik santraller ve ağır sanayii gelişimi ile birlikte göç alan ve yabancılaşan bölgede bu tip aşayiş olaylarının tırmandığı bildirildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş