NİSAN’DA SEÇİM VAR..!

Çanakkale Kent Konseyinin düğüm olan seçimli genel kurul tarihi nihayet çözüldü. Çanakkale Nisan ayıda iki seçim heyecanı birden yaşayacak…

NİSAN’DA SEÇİM VAR..!
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 22.01.2023
5.618
A+
A-

Çanakkale’nin yoğun tartışmalara neden olan Kent Konseyi seçimine ilişkin belirsizlik nihayet sona erdi. Yılan hikayesine dönen seçimli genel kurul için 22 Nisan tarihi netleştirilerek kamuoyuna açıklandı.

22 Nisan’da sandık başına…

Buna göre Çanakkale Nisan ayında iki seçim heyecanını bir arada yaşayacak. İlk olarak 16 Nisan’da referandum için sandık başına gidilirken ardından 22 Nisan 2017 Cumartesi günü Saat 13.00’de ertelenen Çanakkale Kent Konseyi’nin Seçimli Genel Kurulu için dernekler, vakıflar, odalar ve kamu temsilcileri oy kullanacak. Prof.Dr.Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilecek olan seçimin, mevcut başkan Saim Yavuz ve Engin Kandemir arasında yoğun çekişmeye sahne olması bekleniyor.

İki genel kurula katılmayan oy kullanamayacaktı…

17 Aralık tarihinde yapılması planlanan Seçimli Genel Kurul’da ilgili birçok vakıf ve derneğin oy kullanamayacak olması uzun süre kent kamuoyunun gündeminde yer tutmuştu. 2014’teki seçimin ardından yapılan ilk genel kurul toplantısında, Kent Konseyi yönetmeliği gereği Çanakkale Kent Konseyi’nde yönerge değişikliği yapılmış, ilgili dernek ve vakıflardan en az iki genel kurula katılanı oy kullanabilir maddesi oybirliği ile kabul edilmişti.

338 derneğin oy hakkı gasp edilmişti…

Bu karar ile yaklaşık 400 dernekten 338’ini dışarıda bırakırken sadece 62 dolayında derneğe oy hakkı tanınmıştı. Çanakkale Kent Konseyi, tarafından açıklanan 17 Aralık 2016 Seçimli Genel Kurulda oy kullanacak katılımcı listesinde sadece 118 kişi bulunuyordu. Anti demokratik bulunan uygulama kamuoyunda büyük tepki çekmiş Kent Konseyi  ofisi önüne siyah çelenk bırakılarak protesto edilmişti.

İtiraz edilen mahkeme yürütmeyi durdurmuştu…

Yaklaşan genel kurul öncesi oy kullanamayacak olan dernekler, Çanakkale Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Timur Ay öncülüğünde Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazda bulunmuşlardı. Mahkeme itirazı yerinde bulmuş ve Kent Konseyi’nin tartışmalı 6. Maddesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

İptal edilen seçim belirsiz bir tarihe ertelenmişti…

Bu karar tüm konsey üyelerinin oy kullanabilmeleri için önlerindeki engeli kaldırmış ancak listelerin yeniden hazırlanmasını ileri süren Kent Konseyi, seçimi iptal ederek ertelemiş ve bugüne kadar belirsiz bir tarihe bırakmıştı. Yaklaşık 4 aylık bir gecikmenin ardından nihayet seçim tarihi 22 Nisan olarak netleşti ve belirsizlik sona erdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.