ÖNCE GEÇİM SONRA SEÇİM

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde odaya kayıtlı 6 bin 500’e yakın üyeden sadece 3 bin 126’sı oy kullanabilecek. Üyelerin çoğu odaya olan aidat borcundan dolayı oy veremeyecek. Seçmen listeleri askıya çıktı itiraz için 3 gün var.

ÖNCE GEÇİM SONRA SEÇİM
Yayınlama: 22.09.2017
6.333
A+
A-

 

 

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde odaya kayıtlı 6 bin 500’e yakın üyeden sadece 3 bin 126’sı oy kullanabilecek. Üyelerin çoğu odaya olan aidat borcundan dolayı oy veremeyecek. Seçmen listeleri askıya çıktı itiraz için 3 gün var. 

 

Üyelerin yarısı oy kullanamayacak 

 

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine kısa bir zaman kala seçimlerde oy kullanacak üye sayısı belli oldu. Oy kullanacakların sayısı 3 bin 126. Oy kullanacak üye sayısı toplam üye sayısının yarısından az. ÇTSO’nun 6 bin 500’e yakın üyesi bulunuyor. Üyelerin çoğu odaya olan aidat borcundan dolayı oy veremeyecek. Odaya son iki yılda kayıt olan üyelerde oy verme işleminden muaf olacak. Oy verecek üye sayısının az olması, üyelerin ekonomik olarak ne kadar zor durumda olduğunu ortaya koydu. 

Borç ödenirse oy vereceklerin sayısı artacak

 
08 Ekim 2017 Pazar günü ÇTSO Kongre Fuar Merkezimizde yapılacak olan Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri seçimine ilişkin seçmen listeleri T.C. Çanakkale Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanarak askıya çıktı.  Listelere itiraz 25 Eylül tarihinde son bulacak. Aidat borçlarını ödeyen üyeler seçimlerde seçme ve seçilme hakkına sahip olacaklar. Aidat borçları ödendiği takdirde seçimde oy verecek üye sayısı artabilir. 

Borçlarınızı kapatın 

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından konu hakkında bilgilendirme yapıldı. Üyelere gönderilen bilgilendirme mesajında şu ifadelere yer verildi. 

‘‘Odamız Organ Seçimlerinin 08 Ekim 2017 Pazar günü yapılacağını duyurmuş ve seçim süreci ile ilgili sizleri bilgilendirerek, kaydı askıda olan üyelerimizin aidat borçlarını ödemeleri, tüzel kişilerin seçme ve seçilme haklarını kullanabilmeleri için varsa eksik ve hatalı işlemlerini düzeltmelerini hatırlatmış idik. 
 

08 Ekim 2017 Pazar günü ÇTSO Kongre Fuar Merkezimizde yapılacak olan Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri seçimine ilişkin seçmen listeleri T.C. Çanakkale Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanarak bugün itibarıyle  ilan panomuzda askıya çıkarılmıştır.

Onaylı listeler,  Organ Seçimleri Yönetmeliği’nin 11.maddesi gereğince 3 tam işgünü ilan edilerek 25 Eylül 2017 Pazartesi günü saat 17.00’de askıdan indirilecektir.

Aidat borcundan dolayı seçmen listelerinde isimleri/ünvanları bulunmayan üyelerimiz askı süresinde aidat borçlarının tamamını ödemeleri halinde listeye dahil edileceklerdir.

İtirazlar askı süresi içinde T.C. Çanakkale Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına müracaat edilmek sureti ile yapılacaktır.

Listelere askı süresi dışında ilave ve itiraz yapılamayacaktır. 

Değerli Üyelerimizin seçme ve seçilme hakkını kaybetmemeleri,  seçmen iradesinin seçimlere azami ölçüde yansıması için:

Aidat borçlarını bu sürede ödemelerini, Tüzel kişi üyelerimizin de yetki belgelerini son günlere bırakmadan almalarını önemle hatırlatırız.’’

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.