ORMAN KAMPI İMARA AÇILDI…!

ORMAN KAMPI İMARA AÇILDI…!
Yayınlama: 18.04.2023
Düzenleme: 18.04.2023
2.736
A+
A-

Çanakkale’de kamuya ait olup halka açık olarak hizmet veren sahilde ki nadir tesislerden olan Yahya Çavuş Dardanos Orman Kampının, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle özelleştirme kapsamında imara açıldığı ortaya çıktı.

Yeşillikler içinde ki denize sıfır tesisin beton rantına kurban edileceğini öğrenen Çanakkaleliler, karara sert tepki gösterdi…

 

Uzun bir sahil şeridine sahip olmasına karşın özellikle merkeze yakın bölgede denize girilebilecek alanları kısıtlı olduğu Çanakkale’de, halkın uzun yıllardır kullandığı son tesislerden biri olan Orman Genel Müdürlüğüne ait Yahya Çavuş Dardanos Orman Kampı’da beton rantına kurban ediliyor.

 

 

HALKTAN ALINIP ZENGİNLERE SUNULACAK…

 

Merkeze yakın olması nedeniyle vatandaşların severek büyük ilgi gösterdiği ağaçlar arasında ki denize sıfır kamp, eğer alınan karardan vazgeçilmezse yakın zamanda halkın ücretsiz yararlandığı bir tesisten sadece zenginlerin keyif yaptığı bir site haline gelecek.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİYLE İMARA AÇILMIŞ…

 

Çanakkaleliler arasında büyük tepki gören o skandal kararı, kamuoyuna CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek duyurdu. Erkek, mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğüne ait Yahya Çavuş Dardanos Orman Kampının Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle konut alanı olarak imara açıldığını açıkladı.

 

 

SİZE SÖZ VERİYORUZ YAPAMAYACAKLAR…

 

Ranta göz yummayacaklarını söyleyen CHP’li Muharrem Erkek, halkın kampına konut yapılmasına asla izin vermeyeceklerine dair söz vererek; “Kazdağları, ormanlarımız ve sularımız tehdit altında. Saray iktidarı betona ve ranta saplanmış durumda. Çanakkale’de herkesin bildiği, herkesin çok sevdiği orman kampı var biliyorsunuz. Kıyıdadır, orman personeli kalır, Çanakkaleliler gidip denize girer. 12 Nisan 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle burası imara açıldı ve karar Resmi Gazetede yayınladı. 1 ay sonra seçim var, ayıptır. Çanakkale Belediyemize sormuşlar burayı. Belediyemiz, ‘Hayır yapamazsınız, imara aykırı’ demiş. Bu sefer ne yapmışlar? Ellerinde ki yetkiyi kulanmışlar ve özelleştirme kapsamına alıp, imar verip konut alanı yapmışlar. Bunların tek derdi rant ama size söz veriyoruz yapamayacaklar” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş