ROMANLAR AİLE FEDERASYONUNU VETO ETTİ..!

Çanakkaleli romanlar, aile federasyonu olarak adlandırdıkları oluşumu veto ederek Çanakkale Valiliği tarafından 8 Nisan Dünya Romanlar Günü vesilesiyle düzenlenen iftar programına katılmadı. “Çakma federasyon romanları temsil edemez” diyen Ramazan Işıldak’ın çağrısına uyan roman vatandaşlar iftara gelmeyince salon boş kaldı, yüzler asıldı…

ROMANLAR AİLE FEDERASYONUNU VETO ETTİ..!
Yayınlama: 10.04.2022
7.681
A+
A-

Çanakkaleli romanlar, aile federasyonu olarak adlandırdıkları oluşumu veto ederek Çanakkale Valiliği tarafından 8 Nisan Dünya Romanlar Günü vesilesiyle düzenlenen iftar programına katılmadı. “Çakma federasyon romanları temsil edemez” diyen Ramazan Işıldak’ın çağrısına uyan roman vatandaşlar iftara gelmeyince salon boş kaldı, yüzler asıldı…

 

Çanakkale Valiliği tarafından, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesi ve Çanakkale Roman Dernekleri Federasyonu öncülüğünde 8 Nisan Dünya Romanlar Günü münasebetiyle roman vatandaşlar için iftar yemeği düzenledi. İftara Çanakkale’de ki tüm roman sivil toplum örgütleri davet edildi ancak katılım tam anlamıyla hayal kırıklığı oldu. Boş kalan salon çocuklar ve araçlarla taşınan vatandaşlarla doldurulmaya çalışıldı.

 

SALON BOŞ KALDI, YÜZLER ASILDI…

 

560 kişinin davet edildiği iftar programına sadece Çanakkale Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Şahin Şenoklar, Çanakkale Roman Kadınlar Sosyal Etkinlikler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kardelen Şenoklar, Çanakkale Truva Roman Kültürünü Araştırma Geliştirme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Erhan Kalburcu, Çanakkale Genç Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Volkan Kalburcu ve az sayıda roman vatandaş katılım sağladı. Bu durum ev sahibi konumunda ki başta AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu olmak üzere protokolde yüzlerin asılmasına neden oldu.

 

18 ROMAN DERNEĞİ İFTARA KATILMADI…

 

Roman vatandaşların iftar programına katılmayacağı günler öncesinden yapılan açıklamalarla kendini belli etmişti. Çanakkale Truva Roman Dernekleri Federasyonu ve Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ramazan Işıldak, kendilerine bağlı 18 roman derneğinin iftara katılmayacağını açıklamış ve tüm romanlara da gitmemeleri çağrısında bulunmuştu.

Işıldak, aldıkları karara gerekçe olarak ise aile federasyonu olmakla itham ettikleri Çanakkale Roman Dernekleri Federasyonu’nun gerçek romanları temsil etmemesini gösterdi ve “Menfaat topluluğu çakma federasyonu tanımıyoruz” dedi.

 

KENDİ MENFAATİNE ÇALIŞAN ÇAKMA FEDERASYON…

 

Çağrısı toplumda karşılık bulan Ramazan Işıldak, yaptığı açıklamada; “Romanlığı hiç bir zaman kabul etmeyen, sizin sırtınızdan yani romanlar üzerinden kendi menfaatine çalışan çakma federasyon ya da bazı kişileri güçlendirmememiz adına sizden ricada bulundum. İftar davetine icabet etmeyin, gitmeyin dediğim ve katılım sağlamayan roman kardeşlerime, mahalle sakinlerime çok teşekkür ediyorum. Herkes haddini bilecek, kimse bu toplumdan büyük değil. Her şey romanlar için” dedi.

 

ROMANLAR FEDERASYONU AÇILIŞTA DA PROTESTO ETMİŞTİ…

 

İftar programına, Çanakkale Roman Dernekleri Federasyonu bünyesinde bunan ancak istifa ederek ayrılan Lapseki Şen Mahalle Roman Kültürünü Geliştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Çalışır ve ekibi de protesto ederek katılmadı.

AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Çanakkale Roman Dernekleri Federasyonu’nun dernek binasının açılışı geçtiğimiz aylarda Çanakkale Milletvekili Bülent Turan tarafından yapılmış ancak açılışa birkaç dernek başkanından başka roman vatandaşın katılmaması dikkat çekmişti.

 

ÇOCUKLAR DERNEK, BABALAR FEDERASYON KURDU…

 

Roman vatandaşlar tarafından Şahin Şenoklar başkanlığında ki Çanakkale Roman Dernekleri Federasyonu’nun aile federasyonu olarak adlandırılmasının nedeni de ortaya çıktı.

Federasyon bünyesinde bunan ve iftara katılan Çanakkale Roman Kadınlar Sosyal Etkinlikler ve Yardımlaşma Derneğinin Başkanı Kardelen Şenoklar’ın Şahin Şenoklar’ın kızı olduğu, Çanakkale Genç Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Volkan Kalburcu’nu ise Çanakkale Truva Roman Kültürünü Araştırma Geliştirme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Erhan Kalburcu’nun oğlu olduğu öğrenildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.