OY HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ!

Çanakkale Kent Konseyi ofisine siyah çelenk koyarak protesto ettiler…

OY HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ!
Yayınlama: 09.12.2016
1.844
A+
A-

Çanakkale Kent Konseyi seçimlerinde, Dernekler Masasına kayıtlı 400 dernekten 338’inin dışarıda bırakılarak sadece 62’sine oy hakkı tanınmasını protesto eden sivil toplum örgütleri Kent Konseyi yönetim ofisi önüne siyah çelenk koyarak anti demokratik buldukları uygulamayı protesto ettiler.

 

Çanakkale Kent Konseyi Çanakkale’nindir

 

Siyasilerin ve vatandaşlarında destek verdiği eylemde basın açıklaması yapan Kent Konseyi Başkan adayı Engin Kandemir, bu şehir hepimizin diyerek; “Bu şehirde yaşayan tüm sivil toplum örgütlerimiz, derneklerimiz, sendikalarımız spor kulüplerimiz ve muhtarlıklarımızın tamamının seçime girme hakkı var. Sadece Dernekler Masasına kayıtlı 400 civarında derneğimizden 62 tanesi oy kullanabiliyor. Bizim amacımız ve Kent Konseyinin ana teması şehrin bütünlük fikriydi. Hep birlikte, her türlü düşüncesiyle bunlardan ortak bir harman yaratarak şehri hep birlikte yönetmekti. Biz her türlü fikre saygılıyız. Her türlü fikrin bu şehre katkı vereceğine inanmaktayız. Ama çoğulcu demokrasi burada olmuyor. Yani küçük bir azınlık tarafından şehre katkı sağlamak isteyen çoğunluk burada kabul görülmüyor. Biz diyoruz ki Çanakkale Kent Konseyi Çanakkale’nindir. Çanakkale halkı olarak şehri temsil etme hakkımız elimizden alınamaz. Yani ne temsil ediliyoruz nede temsil etmemize müsaade ediliyor. Böyle anti demokratik bir uygulama olabilir mi. Burada yukara da Allah, yürekte vicdan var. Buna hiç kimsenin adalet diyebileceğine inanmıyorum. Çanakkale halkına, kamuoyuna derdimizi anlatmak için toplandık. Bize katkı veren destek olan tüm gönül dostlarımıza Allah razı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

 

Balkondan destek geldi

 

Siyah çelenk kapıya bırakıldıktan sonra kalabalık sessizce dağılırken Kent Konseyi ofisinin bulunduğu apartmanın üst katında oturan bir bayanın balkondan seslenerek topluluğa destek vermesi dikkat çekti. Yoldan geçen vatandaşlarda alkışlarla protestoya katıldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.