ÖZEL İDARE TESİSİNDE KORKUNÇ KAZA..!

ÖZEL İDARE TESİSİNDE KORKUNÇ KAZA..!
Yayınlama: 12.09.2024
Düzenleme: 14.09.2024
3.187
A+
A-

Çanakkale İl Özel İdaresine ait sıcak asfalt tesisinde meydana gelen korkunç iş kazasında, iki işçi üzerlerine dökülen kaynar zift ile feci şekilde yaralandı.

Depoya aktarma yapan zift tankeri basınç hortumunun patlaması sonucu yaşanan olayda 100 derecenin üzerinde ki kaynar zifte maruz kalan talihsiz işçilerin vücutlarının çeşitli yerlerinde yanıklar oluştuğu öğrenildi…

 

Korkunç olay Çanakkale İl Özel İdaresine ait Bayramiç Asfalt Plent Tesisinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre Yol Şube Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan Zafer Gündoğdu ve Turgut Çetin isimli işçiler, sıcak zift yüklü tankerden depoya aktarma yaptığı sırada basınç hortumu şiddeti bir şekilde patladı.

 

Kopan hortumdan basınçla dışarı fışkıran kaynar zift iki işçinin üzerine dökülürken yardımlarına feryatlarını duyan diğer mesai arkadaşları koştu. Bayramiç oradan Çanakkale Devlet Hastanesine getirilen yaralılara zift ile kaplı oldukları için yeterli müdahale yapılamayınca acil olarak İzmir’e sevk edildiler.

 

 

Yanık Uzmanı profesör tarafından tedavi altına alınan talihsiz işçiler ilk olarak çeşitli kimyasallarla yapışkan ziftten arındırıldı. Ardından ise 2. derece yanık oluşan yüz, göğüs ve kol bölgelerinde ki yanıklara müdahale edildi. Büyük şans eseri gözleri zarar görmezken sargılar içersinde ki Zafer Gündoğdu ve Turgut Çetin’in tedavilerinin evlerinde devam ettiği öğrenildi.

 

Feci iş kazasının, zift yüklü tankerden depoya boşaltma yapılırken arızalanan pompanın akımı ters basarak zifti tankere geri göndermesi sonucu oluşan basınçtan kaynaklandığı ileri sürüldü.

 

 

Öte yandan sıcak ziftin normal şartlarda 150-160 derece sıcaklıkta kaynar vaziyette kullanıldığı ancak o gün temizlik nedeniyle depoya mazot basılması nedeniyle sıcaklığın düşmesinden dolayı daha büyük bir facia atlatıldığı öğrenildi.

 

Çanakkale İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Sadık Göğüsgeren ise sosyal medya hesabından olay ile ilgili yaptığı açıklamada; “İl Özel İdaresi Yol Şube müdürlüğü emekçilerimiz Zafer Gündoğdu ve Turgut Çetin zift tankeri basınç hortumu patlaması nedeniyle yaralanmışlardır. CHP İl Genel Meclis Gurubumuz olarak kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor acil şifalar diliyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş