PROFESÖR AÇIK KONUŞTU

Jeoloji Mühendisi Profesör Doktor Doğan Perinçek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Halkın tedirgin olacağını ama gördüklerini yorumlamak zorunda olduğunu ifade eden Perinçek, yaşanan depremler artçı değil öncüyse 6, 6,5 şiddetinde deprem yaşanabileceğine vurgu yaptı.

PROFESÖR AÇIK KONUŞTU
Yayınlama: 23.06.2017
25.120
A+
A-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi emekli öğretim üyesi, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Doğan Perinçek belirli aralıklarla Ege’de süren, Çanakkale’de de hissedilen depremlere iki farklı açıdan bakış getirdi. Perinçek, “Buradaki yorumlarım halkımızın bir kısmını tedirgin edecektir fakat ben bir jeolog olarak gördüklerimi sizlerle paylaşmak zorundayım” dedi.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi emekli öğretim üyesi, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Doğan Perinçek yaptığı bilgilendirme açıklamasında, “ Aşağıdaki haritada son 7 gün içinde Midilli güneyinde olan depremler görülmektedir. Midilli depreminden önce bölgede yaşanan Ayvacık-Gülpınar, Manisa, Gölmarmara-Manisa ve Turgutlu depremlerinin artçıları devam ediyor. Bu artçıların yoğunluğu haritamızda çok net olarak görülmektedir.

 

 

Burada dikkati çeken depremler İzmir-Karaburun yarımadasında olan depremlerdir. Önceki paylaşımlarım da Midilli depreminin Karaburun Yarımadasındaki fayları tetikleyebileceğini söylemiş ve endişelerimi belirtmiştim. Bu haritada Karaburun Yarımadasında olan depremlerin Midilli depreminin tetiklemesi sonucu olduğunu düşünüyorum. Bu alanda son bir hafta içinde en büyükleri 3.9 ve 3.8 olan üç adet deprem oldu. Söz konusu alandaki toplam deprem sayısı son bir haftada 38 sayısına ulaştı. İzmir batısında bir hafta içinde deprem sayısının bu seviyeye ulaşması Midilli depreminin buradaki fayları tetiklediğini açıkça gösteren güvenilir bir veridir. Peki bundan sonra ne olabilir. İki yorum yapılabilir. Birincisi İzmir batısında depremler devam eder, sayısı yüzleri bulabilir, bu şekilde enerji parça parça boşalır. Dilerim bu yorum hayata geçer ve 200-300 sayısını geçebilecek İzmir depremleri ile faylarda biriken enerji önemli oramda açığa çıkar. İkinci yorumumuz ise istemediğimiz bir sonuç olacaktır. Bu durumda yukarı da sözünü ettiğim 38 deprem öncü depremlerdir. Ana deprem önümüzdeki gün ya da aylarda olur daha sonra bu ana depremin artçılarını yaşarız. Eğer bu yorum hayata geçerse Karaburun Yarımadasında ya da dolayında 6-6.5 büyüklükte bir deprem yaşarız. Buradaki yorumlarım halkımızın bir kısmını tedirgin edecektir fakat ben bir jeolog olarak gördüklerimi sizlerle paylaşmak zorundayım” dedi.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş