PROFESÖRDEN KORKUTAN UYARI…!

2014 yılında Gökçeada’da yaşanan ve geçtiğimiz ay Elazığ’da meydana gelen depremleri önceden tahmin eden Emekli jeoloji profesörü Doktor Doğan Perinçek yine gündeme bomba gibi düşecek bir açıklamada bulundu. Büyük Marmara depreminin ayak seslerinin bir süredir duyulduğunun altını çizen Perinçek, gereken tedbirleri bir an önce alınması gerektiğine dikkat çekti.

PROFESÖRDEN KORKUTAN UYARI…!
Yayınlama: 02.03.2020
3.802
A+
A-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden emekli jeoloji profesörü Doktor Doğan Perinçek c. Marmara Denizinde son 7 gün içinde meydana gelen, büyüklükleri 2 ve üzerindeki depremlerin, büyük depremin ayak sesleri olabilir mi? sorusunu soran Perinçek, “Beklenen büyük Marmara depreminin ayak seslerini bir süredir duyuluyor” şeklinde konuştu.

 

 

İNŞALLAH HEMEN OLMAZ

Ayak seslerini duyduğumuz ve beklenen depremin kendisini biraz daha geç göstermesi temennisinde bulunan Perinçek, “Geç olsun ki almakta geciktiğimiz tedbirlerimizi alalım. Söz konusu depremlerin düzenli bir şekilde fay üzerinde dizilmesi uyarı yapma ihtiyacını gerektirdi. Depremler Orta Marmara’dan Tekirdağ güneyine kadar diziliyor. An itibarıyla KAF fayların bu alanda aktif olması depremi yaratacak fayın nerede kırılacağının bir işareti olabilir mi?”

 

KEŞKE ÖNCE YAPILSAYDI CAN KAYBI OLMAZDI

Birçok meslektaşım bu konuda yıllardır uyarılarda bulundu. Yetkililer ve halkımız gereken tedbirleri aldı mı?

Elazığ Malatya depremi sonrasında yetkililer gerekli tüm yardımları hızlı bir şekilde yerine getirdi yaraları sardı. Keşke bu yapılanları yaralarımız oluşmadan önce yapsaydık. Deprem sonrası yardımların yarısını deprem öncesi yapsaydık can kayıplarımız olmayacaktı ya da daha az olacaktı”         dedi.

 

 

DAHA ÖNCE BİLMİŞTİ

2014 Gökçeada Depremi ve geçen ay Elazığ’da yaşanan depremleri önceden bilen Perinçek, “Her sabah kalktığımda Türkiye’de yaşanan depremleri inceliyorum. Depremin tarihini veremeyiz ama bir takım ipuçlarınla depremi tahmin edebiliyoruz. 2014 Gökçeada depreminden 2 hafta önce ben bir uyarıda bulunmuştum. Zamanı söylemedim ama Marmara’da ve Saros’da da 1 ay içerisinde 3 tane 3’ten büyük deprem meydana geldi. Bu beni endişelendirdi. Endişemi bildirdim. Bunu bildirdikten 2 hafta sonra deprem oldu. 27 Aralık’ta Elazığ’da bir tane deprem oldu 4.9. O depremden sonra yine uyarılarda bulundum ve 6.8 şiddetindeki Elazığ depremi oldu. Ben müneccim, kahin değilim. İstatistik olarak geçmişte nerede, ne zaman deprem olmuş, birde AFAD ve Boğaziçi’nin haritalarını sürekli izliyorum. Oradan bu sonuçları çıkarıyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.