TURAN MAHKEMEYİ KAPATTI..!

TURAN MAHKEMEYİ KAPATTI..!
Yayınlama: 31.10.2023
Düzenleme: 07.11.2023
9.433
A+
A-

AK Parti Çanakkale eski Milletvekili ve eski Grup Başkan Vekili, İçişleri Bakan Yardımcısı Avukat Bülent Turan, kendisini eleştiren kişilere açtığı davalarla gündeme gelmeye devam ediyor.

 

Turan’ın Ankara’da, Avukatının ise İstanbul’da olmasına karşın ilginç bir şekilde davalar Lapseki Adliyesinde açılıyor. Ardı arkası kesilmeyen o davalardan sadece 59’unun bir gün içersinde görülmesi ve adeta mahkeme salonunu kapatarak sabah saat 09.00’da başlayıp ard arda devam ederek akşam sona ermesi görenleri şok etti.

 

Son olarak Çanakkaleli bir gazeteciyi de dava eden Turan, tam bir dava adamı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi…

 

ESKİ VEKİLLER DAVALARA DEĞİL GÖNÜLLERE GİRDİ…

 

Çanakkale siyaset tarihinde vatandaşa dava açan vekil yok denecek kadar az. Bugüne kadar bakanlık yapan vekiller dahi açtığı davalarla Çanakkale’de hiçbir zaman gündeme gelmedi.

Tazminat davalarına değil, parti davasına gönül veren, aynı zamanda bakanlıkta yapmış Çanakkale Milletvekilleri Cumhur Ersümer, Hamdi Üçpınarlar zaman zaman lince kadar varan tepkilere rağmen hiçbir zaman vatandaşlarla davalık olmadılar.

Yine uzun dönem Çanakkale Milletvekilliği yapan Nevfel Şahin, Mehmet Daniş gibi isimlerde vatandaşları dava değil baş tacı etti. AK Parti davasına gönül veren Müjdat Kuşku ve İsmail Kaşdemir’in kendilerine yapılan eleştirilere, zaman zaman uğradıkları hakaretlere rağmen vatandaşa karşı açmış oldukları herhangi bir davaları bulunmuyor.

 

 

TURAN’IN SERT ÜSLUBU BAŞARILARININ ÖNÜNE GEÇTİ…

 

İstanbul’dan Çanakkale’ye geldiği günden bu yana adından sıklıkla söz ettiren Bülent Turan çalışma azmi ve Ankara’da ki siyasi gücünü kullanarak kentimize sayısız eser kazandırdı. Ancak sert üslubu Turan’ın bu başarısını gölgede bıraktı. İstanbul’un sert siyasetini Çanakkale ye taşımak isteyen Turan bu konuda adeta bir kayaya tosladı. Sert İstanbul siyaseti, ılımlı ve nezaket siyasetini şiar edinmiş Çanakkale de tutmadı. Yaptığı konuşmalarda, verdiği demeçlerde çok sert ifadeler kullanan Turan, zaman zaman hakaretlere varan cümleler kullanarak tepkileri üzerine çekmişti.

 

ÇANAKKALELİ GAZETECİYİ DE DAVA ETTİ…

 

Sert siyasetin yanı sıra dangalak, gerizekalı, şerefsiz, alçak gibi hakaretlerde bulunan Turan, kendisine yapılan eleştiri ve hakaretlere ise kayıtsız kalmayarak dava yoluna gitmeyi tercih etti. Birçok kişi hakkında dava açan Turan son olarak Çanakkaleli bir gazeteciyi yaptığı bir haberden dolayı dava etti. Turan’ın onlarca kişi hakkında dava açtığı Lapseki Adliyesinde mahkemelerin görülmeye devam ettiği öğrenildi.

 

TURAN ANKARA’DA, AVUKAT İSTANBUL’DA, DAVALAR LAPSEKİ’DE…

 

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Bakan Yardımcısı Turan birçok yurttaşa “Sesli, yazılı ve görüntülü bir ileti ile kamu görevlisine hakaret” suçunu işledikleri iddiasıyla ceza davası açtı.

Turan’ın resmi ikametgâhının Ankara’da, avukatının ise İstanbul’da olmasına rağmen davaların, Çanakkale Lapseki Asliye Ceza Mahkemesi’nde açıldığı iddia edildi. Yurttaşların büyük bir kısmına açılan ceza davası ile 7 bin 80 TL adli para cezası verildi.

 

 

TURAN’A SERBEST HALKA YASAK…

 

Bülent Turan’ın açtığı davaları kamuoyuna duyuran gazetecilerden biri olan İsmail Arı, Bülent Turan’a zehir zemberek sözlerle yüklendi. Arı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Dangalak” demek Bülent Turan’a serbest ama halka yasak❗ Siz istediğiniz hakareti edin ama aynı ifade size kullanıldığında dava yağdırın öyle mi?

Muhalefet “dangalak” diye İçişleri Bakan Yardımcısı AKP’li Bülent Turan aynı ifade ile kendisine yanıt veren onlarca yurttaşa ceza davası açtırdı.

Mahkeme kararı olmamasına rağmen tazminat talep ediyor. Tüm bunları da “garip” bir şekilde Lapseki’deki bir mahkemeyle yapıyor

Yurttaşlar yargılama sürecinde itirazlarının dikkate alınmadığını, hukuksuz şekilde tazminat talep edildiğini söyledi”

 

MAHKEMENİN YERİNE TAZMİNATA HÜKMETMİŞTİ…

 

AK Parti Grup Başkanvekiliyken bir açıklamasında muhalefete yönelik olarak “Dangalak” kelimesini kullanan İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, aynı şekilde yanıt veren bir vatandaş hakkında “Kamu görevlisine hakaret” iddiasıyla şikâyetçi olmuştu.

Mahkeme suçlu bulduğu vatandaşa adli para cezası vermiş ancak Turan’ın mahkeme kararı olmamasına rağmen T.Ç. isimli yurttaştan 20 bin TL ‘manevi tazminat’ talep edip icra takibi başlattığı iddia edilmişti.

 

MAHKEMENİN YERİNE TAZMİNATA HÜKMETMİŞ..!

 

TURAN’İN NASIL BİR DİL KULLANDIĞINI BİLEN BİLİR…

 

Turan, eski gazetecilerden Hasan Hüseyin Dulun’a kendisine dangalak dediği için hakaret davası açmıştı.

Hasan Hüseyin Dulun yaptığı savunmada, “Lapseki Cumhuriyet Başsavcılığının 2022/6175 soruşturma sayılı evrakı hakkında bilgi edindim.Bülent Turan’ı siyasetten ve medyadan tanırım. Facebook hesabı bana aittir. Bu hesaptan yaptığım yorumda herhangi bir hakaret içeren kelime bulunmamaktadır. Dangalak kelimesinin Türk Dil Kurumu’nda karşılığı düşüncesiz kimse anlamındadır. Bende bu anlamda düşüncesizce söylenmiş bir söze karşılık bu yorumu yazdım. Turan’ın nasıl bir dil kullandığını siyaseti takip edenler bilir. Ben de onu kaba bir dille eleştirmişim, hepsi bu. Bizi getirdikleri tablo da bir iktidar mensubunu eleştirmek suç, hatta tutuklanma korkusu bile yaratabiliyor” şeklinde konuşmuştu.

 

DAVA AÇMASI PİŞKİNLİK VE YÜZSÜZLÜKTÜR…

 

Turan’ın dava açtığı onlarca vatandaştan biri olan 66 yaşındaki işçi emeklisi Zeki Gürarslan da Facebook sayfasındaki yazısında Turan’a, “Dangalak senin babandır” diyerek karşılık vermişti. Adliyede ifade verdikten sonra açıklama yapan Güraslan şu ifadeleri kullanmıştı.

“Bülent Turan’ın halka dangalak diye hakaret ettikten sonra bana hakaret davası açtırması büyük bir pişkinlik ve yüzsüzlüktür.

Görevi ve sıfatı ne olursa olsun hiçbir devlet ve kamu görevlisinin halka hakaret etme yetkisi olamaz. Yurttaş olarak onurumuza, şerefimize, haysiyetimize dokunan hakaretleri kabul etmem.

Benim paylaşımım bu hakarete tepki ve protestodur. Benim haysiyet, şeref ve onurum en az Bülent Turan’ınki kadar değerlidir. Halka yapılan hakareti küstahlık sayarım”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş