SABRIMIZ TAŞIYOR, HEPSİNİ LANETLİYORUM..!

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, meclis toplantısın da adeta küplere bindi. “Sen kimsin bre zındık” diyerek ateş püsküren Başkan Gökhan, hepsini Çanakkale’den şehitlerimizin huzurunda lanetliyorum dedi…

SABRIMIZ TAŞIYOR, HEPSİNİ LANETLİYORUM..!
Yayınlama: 04.06.2021
4.487
A+
A-

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, meclis toplantısın da adeta küplere bindi. “Sen kimsin bre zındık” diyerek ateş püsküren Başkan Gökhan, hepsini Çanakkale’den şehitlerimizin huzurunda lanetliyorum dedi…

 

Atatürk’e yönelik özellikle son zamanlarda yoğunlaşan hakaret ve saldırılar Çanakkale Belediye Meclisinde de gündem oldu. Diyanet İşleri Başkanlığının bir Ayasofya sorunsalı yaşadığını vurgulayan ve Ayasofya’ya imam olarak adım atan herkesin bundan cesaret alarak Atatürk’e saldırmakla görevliymiş gibi bir tutum içersine girdiğine dikkat çeken Başkan Ülgür Gökhan, artık sabrımız taşıyor dedi ve Atatürk’e hakaret edenleri lanetledi.

 

AYASAOFYA’DA İMAMLAR ATATÜRK’E HAKARETİ GÖREV EDİNMİŞ…

 

Benim ve tüm Türk halkının anlamakta zorlandığım bir konuyu meclisimiz ve Çanakkale halkı ile paylaşmak istiyorum diyerek söze başlayan Ülgür Gökhan; “Bunun neden böyle olduğunu sürekli sorguluyorum ama bir türlü işin içinden çıkamıyorum. Bu Diyanet İşleri Başkanlığının bir Ayasofya sorunsalı var. Ayasofya açıldıktan sonra ortaya çıktı bu sorun. O yüzden Ayasofya sorunsalı diyorum. Ayasofya’ya her adımını imam olarak atan Mustafa Kemal Atatürk’e saldırmakla görevliymiş gibi bir hal oldu. Dakka bir gol bir daha ilk başta açılışta Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kılıçla çıktı ‘Vakıf malı dokunulmaz, dokunanı yakar, çiğneyen lanete uğrar’ dedi. Biliyoruz lanete uğrayacağını gayet net. Burada ki vakıf mallarına dokunanlar da lanete uğradı. Biz korumaya çalışırken Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı malları da saldırıya uğradı, bunları da unutmayalım. Barış kafenin olduğu alanları hep bu amaçla kurtarmak için aldık” dedi.

 

ATATÜRK’E ZALİM VE KAFİR DEDİLER…

 

Bu şekilde başlayan saldırıların daha sonra Mehmet Boynukalın isimli imamın atanmasıyla devam ettiğini söyleyen Başkan Gökhan; “21 ve 24 Anayasalarında devletin dini İslam’dır dan başladı laiklik yoktu dan çıktı ve ülkenin fabrika ayarlarına dönmesine kadar geldi. Bu Çanakkale’de konuşulması gereken bir konu. Çünkü Çanakkale demek Mustafa Kemal Atatürk demek. Sonra başka laflarda oldu ama detaya girip tekrar canınızı sıkmak istemem. Bunlar devam ederken Boynukalın gitti. Bu arada yetiştirilen hafız çocuklarımız için düzenlenen törende Mustafa Demirkan adında bir başka imam efendi çıktı Atatürk için zalim ve kafir ifadelerini kullandı. Şimdi bunlar akıllı ya, hiç Atatürk adı etmiyorlar. Bizimde zekamız yetmez, anlamayız modunda konuşuyorlar. Fakat burada Atatürk’e isim vermeden zalim ve kafir ifadesini kulandı. Herhalde bilmiyorlar yada işlerine gelmiyor ki Ayasofya’da sadece namaz kılınmıyordu ezan okunuyordu. Oranın müze olmasının gerekçesi farklı bir şey. Ve bir şeyi daha merak ediyorum. 20 yıllık iktidar son 19. yılında açılmasına vesile oldu, 19 yıldır nerdeydi merak ediyorum” şeklinde konuştu.

 

SABRIMIZDA BİR YERE KADAR ARTIK TAŞIYOR…

 

Atatürk için zalim ve kafir ifadelerinin Cumhurbaşkanının huzurunda kullanıldığının altını çizen Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan; “Bunlar her fırsatta sabrımızı zorlamaya devam ediyorlar. Biz sabırlı insanlarızdır ama sabrımız bir yere kadardır. Sabır taşan bir şeydir ve bir noktadan sonra taşabilir. Dini kullanıp sadece Atatürk’e değil başka insanlarımıza da hakaret edenler, aşağılamaya çalışanlar var. Örneğin başka bir meczup, Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu Selanik göçmenleri ile ilgili laf ediyor. Cesaret alıyor ve bunlar Sabetayist diyor. Çanakkale ve Türkiye’nin her yerinde çok sayıda Selanik göçmeni var. Bütün göçmelerimiz gibi onlar öz ve öz Türk kökenlidir. Çünkü biz ve soydaşlarımız önce Türk idik, sonra Müslüman olduk. Ama bizim kökümüzü bilmeden, yurdumuza gelmiş burayı vatan bellemiş yurttaşlarımıza bu şekilde hitap edilmesini ve bunlar hakkında hüküm verilmesini şiddetle kınıyorum. Çünkü adam diyor ki ‘Bunlar Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler, aslında Müslüman değil” diyor. Sen kimsin ya… Sen kimsin birinin Müslüman olup olmadığına karar veriyorsun bre zındık. Hiçbir Müslüman bir başkasının Müslümanlığını sorgulayamaz, böyle bir ehliyeti yok ve günaha giriyor. Bu Allah ile kul arasında ki bir konudur, sen kimsin…” diyerek seslendi.

 

ÇANAKKALE’DEN ŞEHİTLERİMİZİN HUZURUNDA LANETLİYORUM…

 

Başkan Gökhan, sözlerini şu cümlelerle noktaladı; “Maalesef Türkiye’de Diyanetin elemanlarının ülkeyi getirdiği nokta bu. Bunu şiddetle reddediyorum, kınıyorum ve Mustafa Kemal Atatürk konusunda sabrımızı taşıracak bu sözleri ve sahiplerini utanarak söylüyorum ama Çanakkale’den şehitlerimizin huzurunda lanetliyorum ve daha da ağır sözler söylemek istemiyorum. Konuyu birde şuraya bağlıyor, bu Sabetayistler gezi olaylarında İstanbul’da otellerinde barındıranlardır diyor. Selanik göçmeni Ali Koç’a laf ediyor. Gezi olaylarının da geçen hafta yıl dönümüydü, bu vesileyle bir kez daha katledilen çocuk ve gençlerimizi de rahmetle anmış olalım.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş