SAKİN ADAYI GEREN PROJE..!

Türk ve Rum kültürünün huzur ile iç içe yaşadığı, sakin şehir anlamına gelen uluslararası ‘Cittaslow’ unvanına sahip Gökçeada, bugünlerde henüz kim tarafından yapıldığı bilinmeyen bir huzurevi projesi nedeniyle huzursuz. Sadece Rum vatandaşlara hizmet edeceği açıklanan projenin, toplumu ayrıştırarak birlik ve beraberliğimize zarar vereceği iddia ediliyor…

SAKİN ADAYI GEREN PROJE..!
Yayınlama: 18.08.2020
7.024
A+
A-

Türk ve Rum kültürünün huzur ile iç içe yaşadığı, sakin şehir anlamına gelen uluslararası ‘Cittaslow’ unvanına sahip Gökçeada, bugünlerde henüz kim tarafından yapıldığı bilinmeyen bir huzurevi projesi nedeniyle huzursuz. Sadece Rum vatandaşlara hizmet edeceği açıklanan projenin, toplumu ayrıştırarak birlik ve beraberliğimize zarar vereceği iddia ediliyor…

 

AK Parti Gökçeada eski Belediye Meclis Üyesi Ayhan Kıraç’ın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım yeni bir tartışmayı gündeme taşıdı. Kıraç, fotoğraf eşliğinde yaptığı duyuruda; “Gökçeada Dereköy’de atıl durumdaki eski taş bina, ihtiyaç sahibi azınlık mensubu yaşlı Rum vatandaşlarımızın kalacağı bir huzurevi yapılmak üzere onarılacak” açıklamasında bulundu.

 

 

KARDEŞLİK ORTAMINDA BİZ OLARAK YAŞAMAKTAYIZ…

 

Ancak henüz kim tarafından gerçekleştirileceği bilinmeyen söz konusu huzurevi projesi daha şimdiden ada halkını ikiye bölerek sakin Gökçeada’nın huzurunu kaçırdı.

İlk tepkilerden biri Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Muharrem Serttaş’tan geldi. Adaya geldiğim 2000 yılından bu güne kadar; T.C devletimiz kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız ve tüm kamu görevlileri hiç kimseye farklı davranmadılar, herkese eşit davrandılar ve davranmaya devam etmekteler diyen Serttaş; “ Gökçeada da yaşayan bizler; farklı inançlara, farklı mezheplere, farklı etnik kökenlere, farklı kültürlere, farklı sosyal yapılara ve farklı siyasi görüşlere sahip olarak, karşılıklı saygı, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik ortamında BİZ olarak yaşamaktayız” diyerek ayrıştırıcı tehlikeye dikkat çekti.

 

 

DEVLETİMİZ HİÇ KİMSEYİ AYRIŞTIRMAZ, ÖTEKİLEŞTİRMEZ VE DIŞLAMAZ…

 

Gökçeada’da bugüne kadar toplumun her kesiminin hiçbir ayrıma tabi tutulmadan kucaklandığına dikkat çeken Muharrem Settaş; “Devletimizin Adamıza getirdiği tüm hizmetlerden adamızda yaşayan yaklaşık 10 000 kişi ile turizm sezonunda adamıza gelen tüm misafirlerimizin faydalanacağı şekilde projelendirildiği ve uygulandığı bir gerçektir.

Bu güne kadar Gerek T.C. Devletinin Bakanlıklarının, gerek Gökçeada kaymakamlığının ve gerekse T.C. Gökçeada Belediyesinin Yaptığı proje ve çalışmalar ile uygulamaya koyduğu tüm hizmetlerin adamızda hiç kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden ve dışlamadan herkesi kucaklayacak şekilde yerine getirildiğine yakinen şahit olmuşumdur ve şahit olmaktayım.

Gökçeadamıza kim tarafından olursa olsun bu güne kadar yapılan hizmetleri yapanlara sonsuz teşekkür ederek, bu günden sonra hiç bir ayırım yapmaksızın tüm Gökçeadalıları kapsayacak hizmetleri projelendirmeyi düşünen herkese teşekkür etmeyi de bir borç biliriz” dedi. 

 

KİMSE AZINLIK DEĞİL… HEPİMİZ BİRİZ, BERABERİZ, EŞİTİZ…

 

Hepimiz eşit haklara sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız diyen Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Serttaş; “T.C. Devletinin yetkililerinin bu güne kadar, adamızda azınlık diye bir olgunun olmadığı, Herkesin asil unsur olarak ve T.C. Devletinin vatandaşı kabul edildiği gerçeği yapılan uygulamalar ve yerine getirilen hizmetler ile ortaya konulduğunu gözlemekteyim.

Askerliğini yapan, vergisini ödeyen, Türk bayrağını gönlerde dalgalandıran ve T.C. yasalarına bağlı olarak yaşayan herkesin eşit Türk vatandaşı kabul edildiği gerçeği ortadadır. 

17.08.2020 tarihinde Sosyal medyada; Paylaşılan bir proje bilgisinin ayrıştırıcı ve ötekileştirici risk taşıdığını belirterek üzerinde düşünülmesi gerektiğine inanmaktayım” şeklinde konuştu.

Muharrem Serttaş’ın açıklamalarına olumlu ve olumsuz yorumlar gelirken ada halkı proje konusunda şimdiden ikiye bölündü. Söz konusu proje ve ayrıntıları hakkında yetkililerce kamuoyunu aydınlatıcı resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş