SAPIK DEDE’YE 42 YIL HAPİS..!

Torununu istismar eden sapık dedenin 4’üncü davası Çanakkale 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. O sapık, dava sonunda 42 yıl hapis cezasına çarptırıldı…

SAPIK DEDE’YE 42 YIL HAPİS..!
Yayınlama: 24.09.2019
5.858
A+
A-

Torununu istismar eden sapık dedenin 4’üncü davası Çanakkale 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. O sapık, dava sonunda 42 yıl hapis cezasına çarptırıldı…

 

2018 senesinde Biga ilçesinde torununa cinsel istismarda bulunan şahsın 4’üncü duruşması Çanakkale 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği üyeleri ve destekçileri de dün davayı izledi. Dava öncesinde UCİM üyeleri Adliye önünde toplanarak anne ve çocuğun yalnız olmadığını gösterdi.

 

ÇOCUK BEDENİNE UZANAN KİRLİ ELLERE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ…

Dava öncesi açıklamalarda bulunan İl Sorumlusu Şehpal Ovalı gereken desteğin ve duyarlılığın gösterilmemesinden şikâyet etti. Ovalı açıklamasında şu ifadeleri kullandı, “Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği olarak Türkiye çapında tüm çocuklar için bir seferberlik ilan ettik. Bugün Çanakkale çocuğuna sahip çıkıyor. ‘Çocuklar susar çocuklar konuşmaz’ demeyeceğiz artık. Çocuklar konuşacak, çocuklar susmayacak. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki bütün çocuklar kendilerine yapılan yanlışlara dur diyecekler. Biz iyi insanlar olarak bu mücadeleye devam edeceğiz. Bugün Çanakkale’nin birçok yerinden her düşünceden insanlar burada. Bu süreçte yanımızda oldular. Bu şu demek oluyor ki, ülkenin insanları şunu diyor, “Çocuklarımızı hep birlikte koruyalım. Çocuklarımıza hep birlikte güzel bir gelecek sunalım. Bu siyasi bir durum değildir. Bu Türkiye Cumhuriyeti’ndeki çocukları koruma seferberliğidir. Sivil toplum kuruluşları olarak yaşanan bu olaylar karşısında sessiz kalmamız mümkün değildir. Bizler çocukların korunması mutlu bir yaşım sürmeleri ve yine tüm haklarını kullanabilmeleri için başlattığımız olduğumuz bu mücadelede amacımız doğrultusunda hızla büyüyen, doğru adımlarla destekleyen, kalbi çocuklar için atan, farkındalık yaratan, eğitimler düzenleyen rehabilite çalışmaları ile topluma destek veren çok büyük bir aileyiz. Yaptığımız tüm açıklama ve eylemlerimizde ilk hedefimiz toplumda farkındalık yaratmaktır. Yaşanan istismar olayları her geçen gün maalesef artmaktadır. Bu korkunç tablo karşısında tüm sivil toplum kuruluşları alanında uzman akademisyenler devletin ilgili kuruluşları ve tüm siyasilerimiz omuz omuza birlikte mücadele vermesi gerekmektedir. Bizler bu nedenle ivedilikle çalışmalara başlanması gerektiğini her fırsatta dile getirmeye devam edeceğiz. Bugün bize yapılan ihbar sonrası belki de en güveneceği kişi tarafından istismara uğramış çocuğumuzun yanındayız. Şu an hala tutukluluk hali devam eden şahsa karşı annemizle birlikte bir mücadele vermekteyiz. Bu çocuk kendisine yapılanlara dur dedi ve bizden yardım istedi. UCİM olarak çocuğumuzun ve annenin yanında olacağız. Çocuk bedenine uzanan kirli ellere karşı beraber mücadele edeceğiz. Maalesef ki uzun süren mahkeme süreçleri annemizi ve çocuğumuzu yıpratmaktadır. En kısa zamanda failin en ağır cezayı almasını istiyoruz. Bu mücadele ülkemizin her yerinden tüm çocukları koruyana kadar devam edecek. Onlara daha güzel bir gelecek verebilmek için UCİM hep yanlarında olacak”

 

YASTIĞA KAFALARINI KOYDUKLARINDA VİCDANLARI RAHAT UYUYACAK MI..?

Bugün Çanakkale’de gördüğünüz üzere bu kadar insan duyarlı oldu. Bu kadar insan; ailenin, çocuğun ve annenin yanında oldu. Duyarlı olmayan insanları da bu akşam yastığa kafalarını koyduklarında vicdanları rahat uyuyacak mı? Evlatları yanlarındayken, kıllarına zarar gelse ‘Acaba ne yaparım ben? Nasıl baş edebilirim bununla?’ diye de düşünmelerini rica ediyorum” diyerek desteğin az olmasını eleştirdi.

 

SAPIK DEDE 42 YIL CEZAYA ÇARPTIRILDI…

Saat 10.20’de başlayan dava saat 15.00 sularında belli oldu. Tutuklu sanık 42 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İl Sorumlusu Şehpal Ovalı ailenin her daim yanında olduklarını söyleyerek, istismar olaylarının artık son bulmasını dilediklerini belirtti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.