SAROS KATAR PROJESİNE KURBAN EDİLİYOR..!

Türkiye’nin doğa harikalarından biri olan Saros Körfezi’nde, Saros FSRU Gemi İskelesi Projesi ile Katar’dan sıvılaştırılmış doğalgaz alınması planlanıyor. Proje çerçevesinde, iş makinelerinin girdiği kıyılar talan edilirken, binlerce ağacın kesimi için geri sayılıyor…

SAROS KATAR PROJESİNE KURBAN EDİLİYOR..!
Yayınlama: 28.03.2021
5.640
A+
A-

Türkiye’nin doğa harikalarından biri olan Saros Körfezi’nde, Saros FSRU Gemi İskelesi Projesi ile Katar’dan sıvılaştırılmış doğalgaz alınması planlanıyor. Proje çerçevesinde, iş makinelerinin girdiği kıyılar talan edilirken, binlerce ağacın kesimi için geri sayılıyor.

 

Projenin sadece kıyıda değil dev gemilerin pervane hareketleri ve sintine atıkları ile denizde de ekolojik dengeyi bozarak büyük zarar vereceği ifade ediliyor. Saros mücadelesine destek verenler arasında Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren’de yeralıyor…

 

Türkiye’nin doğa harikası bölgelerinden birisi olan Saros Körfezi ranta kurban ediliyor. Saros FSRU Gemi İskelesi Projesi ile Katar’dan sıvılaştırılmış doğalgaz alınması planlanıyor. Ancak proje için hem körfez kıyıları talan edilirken, hem de binlerce ağacın kesileceği ifade ediliyor.

Bakanlığın verdiği olumlu ÇED raporları Edirne İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi ve 10 farklı disiplinden 10 bilirkişi, hazırladıkları raporda 113 sayfada 14 ayrı uygunsuzluk tespit etti.

 

BURALAR İÇİN KATARLILAR MI SAVAŞMIŞ…

 

Konuyu yakından takip eden CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “Vatandaşlarımız haklı olarak soruyor ‘Buralar için Katarlılar mı savaşmış? Bu topraklarda yatan yüzbinlerce şehit Katarlı mı ki onlar için topraklarımız talan ediliyor?’ AKP sadece dolar yeşilini seviyor. Maviden özgürlüğü çağrıştırdığı için hazzetmiyor. Hukuk ve bilimle de hiç işleri yok” diye konuştu.

 

VAKIFLAR İLE KIYILAR BÖLGE HALKINDAN KOPARILIYOR…

 

Saros Körfezi’nin sadece FSRU projesinin tehdidi altında olmadığını söyleyen Okan Gaytancıoğlu, “Son yıllarda AKP’ye yakın vakıflar kıyıları kiralıyor, kıyılar yörede yaşayanlardan koparılıyor. Yanlış yapılaşma nedeniyle yaşanan kıyı erozyonunu çözecek proje 15 yıldır duruyor” dedi.

 

SORUNLARDAN ÇANAKKALE’DE PAYINI ALACAK…

 

Saros mücadelesine destek vererek daha önce bölgede incelemelerde bulunan Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren ise; “Yapımı süren sıvı gaz depolama alanındaki çalışmaları durdurmak için bir mücadele veriliyor. Bu Çanakkale’miz için de önemli bir mücadele. Çünkü öngörülen ürkütücü. Yarın bir gün, oluşacak sorunlardan payını Çanakkale’miz de alacak” şeklinde konuştu.

 

PERVANE HAREKETLERİ VE SİNTİNE ATIKLARI İLE YOK EDİLECEK…

 

Yurdun en bakir, doğa harikası bu bölge elden gidecek diyerek sintine atıklarına dikkat çeken Göğüsgeren; “Saros Körfezi, ülkemizde bakir kalmış bir doğa harikasıdır ve en temiz, berrak sularına sahiptir. Dev gemilerin pervane hareketleri ve sintine atıkları ile yok edilecek bu ekolojik alanı kurtarmak sadece Edirne ili için değil körfezin ortağı olan Çanakkale içinde önemlidir. Doğalgaz aktarım limanı biraz daha maliyetli olsa bile, Saros Körfezinin dışında bir alana kurulmalıdır” görüşünü savundu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş