Şehidin Babası İle Görüştü

Şehit Ömer Halisdemir’in ailesinin oğullarının adının reklam amaçlı kullanılmaması için şikayette bulunduğu ve harekete geçen Genel Kurmay Başkanlığının Çanakkaleyi uyardığı öğrenildi…

Şehidin Babası İle Görüştü
Yayınlama: 05.12.2016
1.727
A+
A-

FETÖ’cü general Terzi’yi vurup Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın ele geçirilmesi önleyen ve böylece darbenin seyrini değiştiren Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in ailesi oğullarının adının özellikle siyasi reklam amaçlı kullanılmaması için harekete geçti. Aile bu doğrultuda Genel Kurmay Başkanlığı’na baş vururken askeriye titiz bir araştırma başlattı. İnceleme neticesinde tespit edilen bir uygulama nedeniyle Çanakkale’ye uyarı geldi.

 

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’in adı Çanakkale Belediyesi tarafından imara yani açılan bir caddeye verilmişti. Bu uygulamayı tespit eden Genel Kurmay Başkanlığı, Belediye Başkanlığını resmi yazı ile uyararak ismin kaldırılmasını istedi.

 

Bunun üzerine şehidin babası Hüseyin Halisdemir ile görüşen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın, uygulamanın hiç bir siyasi yada reklam amacı taşımadığını anlatarak gayelerinin Türkiye’nin gurur duyduğu kahramanın adını ölümsüzleştirmek olduğunu söylediği ve aileyi ikna ettiği öğrenildi.

 

İkili görüşme neticesinde Çanakkale’de ki caddenin adı değişmeden aynen kalırken Türkiye’nin değişik bölgelerinde, farklı alanlarda kullanılan Şehit Ömer Halisdemir ismi kaldırıldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş