BU UYARI ÇOK ÖNEMLİ

ÇOMÜ emekli öğretim üyesi, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Doğan Perinçek, yaşanan son depremlerden örnekler vererek olası büyük bir depreme dikkat çekti. Depremin geliyorum dediğini dile getiren Perinçek çok geçmeden önlem alalım çağrısında bulundu.

BU UYARI ÇOK ÖNEMLİ
Yayınlama: 12.04.2017
14.108
A+
A-

Çanakkale halkına, belediyelere ve devlet yetkililerine çağrıda bulunan Perinçek, ‘‘Gelin hep beraber ayak seslerini duyduğumuz deprem için çok geçmeden önlem alalım’’ çağrısında bulundu. Gelecek depremi durdurmanın mümkün olmadığını fakat binaları sağlamlaştırmanın mümkün olduğunu ifade eden Prinçek, ‘‘Biga-Karabiga yakınlarında 3.5 büyüklükte deprem. Son 24 saat içinde Marmara Denizi ve dolayında ikinci 3 ten büyük deprem. Dün Marmara Denizi ortasında 3.4 büyüklükte olan depremden sonra Karabiga dolayında olan deprem bize tehlikeyi hatırlatıyor.

 

Son depremleri uyarı olarak alalım

Devlet yetkililerine, Çanakkale Belediyesine ve Lokal Belediyelerimize çağrım var. En kısa zamanda köylerdeki taş yığma binalardan başlamak üzere binalarda güçlendirme yapmaya başlayalım. Köylerdeki binaların güçlendirme ya da yeniden inşaatı maliyetli bir işlem değil. Yerel halkımızın da katkısıyla bu eyleme hemen başlanmalı. Son 24 saatte olan 3 ten büyük iki depremi uyarı olarak alalım. Bandırma-Biga-Çan-Bayramiç hattı yeni depremlere aday alanlarımızdan bir tanesi.

 

El ele verelim bu işin üstesinden hep birlikte geliriz.

EVET kampanyası için devletin kasasından harcadığımız paranın yarısını bu işe ayırırsak Çanakkale köylerinde taş yığma binalarının tümünü adam ederiz, dolayısıyla insanlarımızı kurtarırız. Bedava dağıtın demiyorum, bu insanları dilenciliğe alıştırır. İnsanlarımıza faizsiz kredi verin ve iş makinelerini sağlayın. Köylülerimiz de kahvelerde vakit harcayacaklarına emeklerini kendi evleri için koysunlar. El ele verelim bu işin üstesinden hep birlikte geliriz. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde gönüllü öğrencilerimizi organize edip bu işe bende katılacağım. Bizimde dağarcığımızda ne varsa güçlendirme çabasına katkı koyarız’’ şeklinde konuştu.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.