Sektörün Efendisi DOĞTAŞ

Biga İlçesi’nde faaliyet gösteren Doğtaş ve Kelebek Mobilya, kent merkezindeki mağazalarını yeni iş ortaklarıyla beraber yeniledi.
Biga’da kahvecilik yapan babalarının 1972 yılında mobilyacılığa başlamasıyla sektöre giriş yaptıklarını açıklayan Davut Doğan, 44 yılda özel sektörde Türkiye’nin en büyük yatırımcısı haline geldiklerini söyledi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mobilya Sektör Meclisi Başkanı ve Doğtaş Kelebek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Doğan, 2017’de sektörün yüzde 10, kendi markalarının ise yüzde 30 büyümeyi hedeflediğini açıkladı.

Sektörün Efendisi DOĞTAŞ
Yayınlama: 13.11.2016
1.194
A+
A-

Doğtaş ve Kelebek Mobilya, Çanakkale’deki iki mağazasını yenileyerek müşterilerinin hizmetine sundu. Gerçekleşen iki mağazanın açılış törenine Kepez Belediye Başkanı CHP’li Ömer Faruk Mutan, Biga Belediye Başkanı CHP’li İsmail Işık, Doğtaş Kelebek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Genel Müdür Ersin Serbes, Satış Genel Müdür Yardımcısı İlhan Tunçman, Doğtaş bayisi Erol Şener, Kelebek bayisi İnci Bayram ve çok sayıda davetli katıldı.

Barbaros Mahallesi’ndeki Doğtaş Exclusive Çanakkale Mağazası’nın açılış töreninde konuşan Doğtaş Kelebek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Bigalı bir aile olduklarını ve kahvecilik yapan babalarının 1972’de mobilya sektörüne yatırım yapmaya başlamasıyla birlikte de 44 yıldır sektörde var olduklarını söyledi.

15 Temmuz sonrası Türkiye’nin en büyük yatırımcısı olduk

Bugünlere gelirken süreç içerisinde birçok inişli ve çıkışlı durumlarla karşılaştıklarını ifade eden Doğan, “Bugüne geldiğimizde Türkiye’de 65 bin mobilyacı var. Ne mutlu ki bugün ülkenin en büyük ikinci yatırımcısıydık. Ama özel sektörde şu anda Türkiye’nin en büyük yatırımcısı olduk. Çünkü bu 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bazı TMSF’ye geçen firmaları devlet kuruluşu olarak kabul edersek, özel sektörde bir numara olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu da Biga’dan, Çanakkale’den çıkan bir marka olduğu için bizi ayrıca gururlandırıyor” dedi.

Büyüdükçe kendimizi yenilemeliyiz

Çanakkale’nin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Davut Doğan, “Aslında buralarda, çeşitli yerlerde Doğtaş mağazalarımız oldu. Ama büyüdükçe kendimizi yenilememiz gerekiyor. Bu mağazamızı da yeniledik. Yeni ortaklarımızla birlikte inşallah Çanakkale’ye daha iyi hizmet vermeye çalışacağız” diye konuştu. Ardından mağazanın açılış kurdelesi protokol üyeleriyle birlikte kesildi.

Mağazayı davetlilere gezdiren Davut Doğan, yeni ürünler hakkında da bilgiler verdi. Doğan, gazetecilerin 2016 yılı sektör değerlendirmesi ve 2017 yılı beklentileriyle ilgili sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı:

Sektörde % 10, markamızda % 30 büyüme bekliyoruz

“Mobilya sektörü, inşaat sektörüyle çok ilintili olduğu için inşaat sektöründe de Türkiye’de ilk 6-7 ayda ciddi bir küçülme olmuştu. Mobilya sektöründe de ilk 7 ayda yüzde 9 bir küçülme olduğunu biliyoruz. Buna rağmen biz grup olarak, Doğtaş ve Kelebek ile birlikte yüzde 15 gibi bir büyüme bekliyoruz. Bizim beklediğimiz büyüme daha fazlaydı. Yüzde 30 gibi bir büyümeyi revize etmek durumunda kaldık. Ancak hükümetin almış olduğu son kararlarla birlikte emlak ve konut sektöründe bir hareketlilik olmaya başladı. Çünkü faizler ciddi oranda düşürüldü ve konut sektöründe hızlı bir toparlanma ve artış olmaya başladı. Bunun mobilya sektörüne de kısa vadede olumlu olarak döneceğini öngörüyoruz. Biz de şirketler olarak yeni yapılanmamız ile birlikte, yönetim kadrolarını yeniden düzenledik. Bütçede ciddi bir büyüme yaptık. 2017 yılında sektör olarak yüzde 10 büyüme bekliyoruz. Ama biz kendi markalarımızda yüzde 30 gibi bir büyüme bekliyoruz. Özellikle dövizin artmasıyla birlikte yurt dışı pazarlarda daha büyük fırsatlar görüyoruz mobilya sektöründe ve markalarımızda. Mobilya sektörü bu yıl bir büyüme elde etmeyebilir. Ama önümüzdeki yıl bir büyüme bekliyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.