ŞİFALI ÇAMUR

Türkiye’nin en büyük adası Gökçeada’daki Tuz Gölü’nün çamurunun romatizma, sedef gibi hastalıklara iyi geldiğine inanılıyor. Tatillerini adada geçiren yerli ve yabancı turistler çamura bulanıp şifa arıyorlar.

ŞİFALI ÇAMUR
Yayınlama: 13.06.2017
17.276
A+
A-

Tuz Gölü, Gökçeada’nın doğusunda, 1 kilometrekarelik bir göl. Gölün derinliği yaklaşık 1 metre. Bu lagün gölü, denizden rüzgar ve dalgalarla yığılan bir kum setiyle ayrılmış, kıyı dilinin gelişmesiyle göl biçimini almış. Denizden gelen tuzlu su ve yağmur suları ile besleniyor. Kurak dönemlerde göl kuruyor, üzerinde sadece tuz tabakası kalıyor. Kükürt, sodyum, potasyum, kalsiyum, demir, baryum, magnezyum, karbonat, sülfat, bikarbonat, mangan, titanyum, alüminyum ve silisyum elementlerini içeren çamurun pek çok hastalığı giderdiği iddia ediliyor.

 

Cildi yumuşatıyor

Yazın su buharlaştığında Tuz Gölü’nün yatağı beyaz tuz tabakasıyla kaplanıyor. Göl bembeyaz, benzersiz bir manzara sergiliyor. Gölün suyunun çekilmesiyle ortaya çıkan siyah çamuru vücutlarına süren vatandaşlar, 40 dakika boyunca güneşin altında bekledikten sonra Kefaloz Plajı’nda denize girerek çamurdan arınıyorlar. Tedavi 10 gün boyunca uygulanıyor. Bazı hastalarsa getirdikleri kovalara, pet şişelere çamur doldurarak, tedavilerine evlerinde devam ediyor. Çamuru uygulayanlar ciltlerinin bir maske uygulamış gibi yumuşadığını söylüyor. Fakat alerjik bünyelerde kaşıntı, yanma gibi istenmeyen etkiler yaptığı da biliniyor.

 

 

Flamingoları izleyebilirsiniz

Gökçeada’nın Tuz Gölü, bir turizm değeri olmasının yanı sıra önemli bir doğa varlığı ve verimli bir sulak alan. Gölün tuzlu sularındaki besinler çok sayıda kuş türünü buraya çekiyor, başta flamingo olmak üzere yaban ördeği, uzun bacak gibi kuşlar burada konaklayıp besleniyor. Sonbaharda sularının yükselmesiyle göl, çok sayıda kuş tarafından ziyaret ediliyor. Kışı burada geçiren flamingolar, meraklılar tarafından izlenebiliyor.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş