SİYASET KARIŞTI, SU BULANDI..!

SİYASET KARIŞTI, SU BULANDI..!
Yayınlama: 01.02.2023
2.168
A+
A-

Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, göreve geldiği günden buyana İçme Suyu Arıtma Tesisi kurmak için yaptı mücadeleden sonuç alamayınca sonunda isyan etti.

 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile defalarca görüştüğünü ancak netice alamadığını söyleyen Başkan Uygun; “Bayramiç halkının tek suçu CHP’li bir belediye başkanını seçmek mi” diyerek sitem etti ve genel seçimi işaret ederek sorunu 4 ay sonra çözeceğine söz verdi…

 

Bayramiç’in bulanık akan suları vatandaşın kabusu olmaya devam ediyor ancak yıllardır yılan hikayesine dönen İçme Suyu Arıtma Tesisi projesinde hiçbir ilerleme kaydedilemiyor.

 

BAYRAMİÇ HALKI BUNU HAKETMİYOR…

 

Bayramiç’in CHP’li Belediye Başkanı Mert Uygun, seçilerek göreve gelmesinin ardından ilk önceliğine su projesini almış ancak kredi kullandırılmadığı için bugüne kadar başarılı olmamıştı. Sonunda isyan eden Başkan Uygun, kredi verilmeyen, arıtma tesisi kurmayan belediye kalmadığının altını çizerek “Bayramiç halkının tek suçu CHP’li bir belediye başkanını seçmek mi” dedi ve halkın hak ettiği temiz ve berrak suyu siyasetin bulandırdığını iddia etti.

 

AK PARTİLİ TURAN’IN KAPISINI AŞINDIRDI…

 

Vatandaşlardan gelen yoğun şikayet üzerine “Sularımız neden bulanık?” sorusuna açıklık getiren Başkan Mert Uygun; “Su bizim için büyük bir sorun ve içme suyu arıtma tesisi olmadan da bu sıkıntılar giderilemeyecek!

Mecliste defalarca bu konuyu masaya yatırdık. Hükümetle görüşmen gerekiyor dediler, gittim. Ak Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a, makamında çok sayıda ziyaret gerçekleştirdim. Tamam problemi görüyoruz, iller bankasına dilekçe gönderin dediler, 22 Şubat 2021’de onu da yaptık” dedi.

 

4 AY KALDI, BİZZAT ÇÖZECEĞİM…

 

Fakat hiçbir ilerleme kaydedemediklerini vurgulayan Uygun; “SUKAP kapsamında kredi almayan belediye kalmadı. Ama biz hala bekliyor, bu sorunla yüz yüze bırakılıyoruz. 2019’dan bu yana bu sorunun çözülmesi için her adımı attım ve görüşülecek her kişiyle görüştüm. Bu konunun takipçisiyim. Endişe etmeyin, genel seçimlerden sonra bu sorunu bizzat kendim çözeceğim. 4 ay kaldı” şeklinde konuştu.

 

KREDİ ÇIKMIYOR, MALİYET GİDEREK BÜYÜYOR…

 

Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi (SUKAP) için 22.02. 2021 tarihinde İller Bankası A.Ş. Bursa Bölge Müdürlüğüne verdiği kredi başvuru dilekçesini de paylaştı. Dilekçede SUKAP kapsamında değerlendirilmek üzere o günkü değeriyle 9 milyon 263 bin lira kredi talep ettiği görüldü.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş