TORPİLLİ MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI..!

Çanakkale’nin en başarılı ve sevilen valilerinden Hamza Erkal’ın görevden alınmasına neden olan bakandan torpilli müdür, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle bu defa kendisi görevden alındı. Yaşanan gelişme Çanakkale’de geç gelen adalet olarak değerlendirildi…

TORPİLLİ MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI..!
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 23.01.2023
9.551
A+
A-

Çanakkale’nin en başarılı ve sevilen valilerinden Hamza Erkal’ın görevden alınmasına neden olan bakandan torpilli müdür, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle bu defa kendisi görevden alındı. Yaşanan gelişme Çanakkale’de geç gelen adalet olarak değerlendirildi…

Çanakkale Valiliği görevine 25 Ağustos 2015 tarihinde atanan Hamza Erkal, beklenmedik şekilde görevden alınınca 12 Eylül 1980 darbesi sonrası Çanakkale’ye atanan valiler arasında 1 yıl 16 günlük görev süresiyle en kısa süre valilik yapan isim olmuştu.

Bu unvanla adı Çanakkale tarihine geçen Erkal’ın gidişinde makamında Vakıflar Bölge Müdürü ile yaşadığı tartışma kritik rol oynamıştı. Bakandan torpilli Vakıflar Bölge Müdürü uzun süre koltuğunu korumayı sürdürürken Vali Hamza Erkal ile birlikte verilen emir doğrultusunda kendisini makamdan çıkartan koruma polisleri de cezalandırılarak görev yerleri değiştirilmişti.

CUMHURBAŞKANI KARARNAMEYLE GÖREVDEN ALDI…

O müdür, aradan geçen yaklaşık 5 yılın ardından bugün görevden alındı. Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Muhammet Şakir Erarı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevini bırakmak zorunda kaldı. Erarı’nın yerine atama yapılmazken, karar Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

O GÜN VALİLİK MAKAMINDA NELER YAŞANMIŞTI…

Çanakkale, Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir Erarı’nın adını 2016 yılında Çanakkale Valiliğinde yaşanan skandal ile duymuştu. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile ilgili kangren haline dönüşen sorunların çözümünde hassas davranılmaması ve vatandaşlardan gelen şikayetlerin artması üzerine Vali Hamza Erkal’dan gelen talep doğrultusunda Balıkesir’de bulunan Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir Erarı, makama gelmişti.

İddialara göre Vali Erkal’ın eleştirileri sert olurken makamdan çıkmasını istediği Erarı, bu talebe uymayınca ikili arasında tartışma birden hararetlendi ve sesler makam dışına taştı. Zili çalarak çağırdığı koruma polislerinden Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir Erarı’yı makamdan çıkartmalarını istedi. Bu sırada sesler yükselirken iddialara göre koruma polisleri ile bölge müdürü arasında itiş kakış yaşandı. Vali Erkal, Bölge Müdürü’yle ilgili önce şikayetçi olurken daha sonra ise bu şikâyetinden vazgeçti.

YEĞENİ KOLLADI, VALİYİ YOLLADI…

Vali Hamza Erkal’ın makamında Muhammet Şakir Erarı’ya tepki göstermesinin sebebinin, Bölge Müdürünün görüşme sırasında gizlice telefonuyla ses kaydı yapmak istemesi olduğu iddia edilmişti.

Bu olaydan sonra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un eşinin yeğeni olan Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir Erarı hakkındaki çok ciddi iddialarla birlikte görevine devam ederken özellikle 15 Temmuz darbe girişimi gecesini çok başarılı bir şekilde yöneten ve FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarına karşı kararlı bir mücadele gerçekleştirilen Hamza Erkal merkez valiliğine çekilerek cezalandırılmıştı.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş