UZMAN HEKİM SAYIMIZ 1353’E YÜKSELDİ..!

UZMAN HEKİM SAYIMIZ 1353’E YÜKSELDİ..!
Yayınlama: 27.10.2023
Düzenleme: 28.10.2023
1.222
A+
A-

AK Parti Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale’ye çoğunluğu uzman doktorlardan olmak üzere 23 hekim kadrosu tahsis edildiği müjdesini verdi. Gider; “Çanakkale için hedefimiz; öncelikle kendine yeten ve sağlık turizmi açısından tercih edilen bir şehir olması yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi…

 

Çanakkale’nin uzman hekim kadrosunun zenginleşmesi açısından büyük önem taşıyan atamalar kapsamında; Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Hastanesi’ne Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı, Göğüs Cerrahisi Uzmanı, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Uzmanı, Tıbbi Onkoloji Uzmanı olmak üzere toplamda 6 hekim kadrosu tahsis edildi. Yine aynı kapsamda Ezine Devlet Hastanesine Deri ve Zührevi Hastalıkları (Cildiye) Uzmanı, Çan Devlet Hastanesine Genel Cerrahi Uzmanı ve Diş Tabibi, Gökçeada Devlet Hastanesine İç Hastalıkları Uzmanı ve Diş Tabibi, Biga Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine 3 Diş Tabibi, Ayvacık Devlet Hastanesine birer Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Genel Cerrahi Uzmanı kadrosu tahsis edildi. Çanakkale Toplum Sağlığı Merkezi’ne de bir hekim kadrosu tahsis edilirken, Bayramiç Devlet Hastanesine Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Lapseki Devlet Hastanesine Genel Cerrahi Uzmanı, Yenice Devlet Hastanesine Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı kadrosu tahsis edilmiş oldu.

 

 

ÇANAKKALE’DE SAĞLIK TURİZMİ DE GELİŞECEK…

 

Yapılan kadro tahsislerinin Çanakkale halkının taleplerinin karşılanması açısından büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizen AK Partili Ayhan Gider, ilerleyen aşamada sağlık turizmi açısından da şehrin bir cazibe noktası olacağına değindi. Uzman doktor sayısının artmasıyla il dışı sevk oranlarının büyük ölçüde düşeceğini ifade eden Gider; “Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nin araştırma hastanesi statüsüne geçmesi ve yeni doktor atamaları, hemşehrilerimizin sağlık sorunları nedeniyle diğer şehirlere gitme zorunluluğunu büyük ölçüde azaltacak. Son yapılan 23 kadro tahsisi ve yaklaşık iki ay önce gerçekleşen 117 doktor tahsisiyle birlikte Çanakkale’nin aktif hekim sayısı, içerisine aile hekimlerini ve üniversitemizin hastanesindeki hekimleri de dahil ettiğinizde 1353’e yükselmiş oluyor. Bu bizler için kıymetli. Uzman kadroların artmasıyla beraber sadece Çanakkalelilerin değil, diğer şehirlerden ve yurtdışından, tedavi görmek isteyen insanların da tercih edeceği bir şehir olacağız. Tarih, kültür ve doğa turizminin yanında, sağlık turizmi açısından da Çanakkale ilk akla gelen birkaç şehirden biri olacak. Tüm bu yapılan yatırımlar, bir sağlık şehrine doğru giden kıymetli adımlardır. Bu anlamda şehrimizi her fırsatta destekleyen ve önemli yatırımları almasında önümüzü açan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şehrimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş