VALİ DEDİĞİN BÖYLE OLUR..!

Kalabalığı ile bilinen Cuma Pazarını koruma ordusu ile değil zabıta memuru ile gezen Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, daha ilk günlerden protokolün değil halkın valisi olduğunu ispatladı…

VALİ DEDİĞİN BÖYLE OLUR..!
Yayınlama: 03.07.2020
14.506
A+
A-

Kalabalığı ile bilinen Cuma Pazarını koruma ordusu ile değil zabıta memuru ile gezen Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, daha ilk günlerden protokolün değil halkın valisi olduğunu ispatladı…

                     

Kısa bir süre önce göreve başlayan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, deyim yerindeyse dur durak bilmiyor. Bir yandan hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren misafirlerini ağırlayan diğer yandan nezaket gereği iade-i ziyaretlerde bulunan Vali Aktaş, yeni görev bölgesini tanımak için gece gündüz köy demeden ilçe demeden Çanakkale’yi dolaşıp yetkililerden bilgi alıyor.

 

 

DEVLET BABA HALKIN ARASINDA…

Çalışkanlığı ile hemen dikkat çeken Aktaş’ın bir diğer özelliği ise takdir topluyor. Gerekli olmadığı hallerde yanına ne koruma polisi, ne amir nede müdür almayan Vali İlhami Aktaş, halkın arasında yalnız ve samimi olmayı tercih ediyor. Tek başına vatandaşların derdini dinleyerek çözüm üreten Aktaş’ın bu tutumu “İşte halkın valisi” olarak yorumlanırken onu gören çekinmeden yayına gelerek devlet babaya içini döküyor.

 

 

ÇANAKKALE’NİN EFSANE VALİSİ OLABİLİR…

Gelen valilerin genellikle bir yıl gibi kısa bir süre görev yaptığı ve tanıyıp hizmet etme fırsatı bulamadan gittiği bir il olarak tanınan Çanakkale, bu nedenle valiler açısından çok şanslı olmayan bir il olarak değerlendiriliyor. Öte yandan önlü arkalı polis eskort araçları ve koruma ordusu ile gezen, hükümet binasından her defasında törenle uğurlanıp törenle karşılanan, etrafı sürekli bürokratlarca perdelenen, halkın arasında değil siyasilerin yanında olmayı tercih eden protokol valilerinden sonra İlhami Aktaş, yıllar sonra Çanakkale için büyük bir şans olarak değerlendiriliyor.

 

 

KORUMA DEĞİL ZABITA İLE GEZDİ…

Vali Aktaş, son olarak bugün Cuma Pazarının kurulması ve işleyişine ilişkin alınan önlemleri yerinde görmek için Cuma Pazarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vatandaşlarımızın Pazar yerinin giriş-çıkış noktalarında kontrolünü sağlayan zabıta memurlarından uygulanan Koronavirüs tedbirleri hakkında bilgi aldı. Vali Aktaş, kalabalıklığı ile tanınan Cuma Pazarını da yine tek başına gezerek halkın arasına karıştı. Yanında koruma dahi bulunmayan valiye sadece bilgilendirmek için bir belediye zabıta memuru eşlik etti. Esnafın sıkıntılarını dinleyip taleplerini not alan vali bereketli kazançlar temennisinde bulundu. Aktaş, sık sık vatandaşlarla da sohbet ederken kendisini tanımayanlara hoş bir sürpriz oldu.

 

 

PAZAR ESNAFINA TEŞEKKÜR ETTİ…

Koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlarımızın sağlığı için il genelinde yoğun önlemler alındığını ifade eden Vali İlhami Aktaş; “Pazar esnafımızın Koronavirüse karşı alınan tedbirlerin uygulanmasında büyük emeği var. Bu süreçte bizlere destek oldukları için Pazar esnafımıza teşekkür ediyorum” dedi. Vali Aktaş, Cuma Pazarında Belediye Zabıtasınca alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak gerekli talimatları yerinde verdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.