İŞ VARDI DA BİZ Mİ GİRMEDİK !

İŞKUR Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında (TYÇP) Çanakkale’de 2400 kişi istihdam edecek. Müracaatlar sona erdi beklenenin aksine yoğun bir başvuru gerçekleşmedi.

İŞ VARDI DA BİZ Mİ GİRMEDİK !
Yayınlama: 08.03.2017
6.935
A+
A-

4 kişiden biri işe girecek

Çanakkale il genelinde 1200 işçi alımı için sadece 4800 kişi başvuruda bulundu. Kura çekimleri bugün yapılacaktı fakat ileri bir tarihe ertelendi. Kuraların önümüzdeki hafta içinde yapılması bekleniyor. Kura çekimi sonrası başvuruda bulunan dört kişiden biri geçici iş sahibi olacak. Programa yoğun ilgi gösterilmemesinin sebeplerinin başında işin geçici olması geliyor. İkinci etken ise masa başı iş olmaması. Şansı olup işe girecekler çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, resmi okullarda çevre düzenlemesi, onarım, temizlik işleri, ağaçlandırma gibi işlerde çalışacaklar.   

 

 

Bin 404 lira maaş

İŞKUR yetkililerinin verdiği bilgiye göre Toplum Yararına Çalışma Programı’na katılanlara asgari ücret işe vergi ve sosyal güvenlik primleri ödeniyor. Bu programlara başvuranlar, çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, resmi okullarda çevre düzenlemesi, onarım, temizlik işleri, restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, ağaçlandırma, park düzenlemeleri, vadi ıslahı, erozyon engelleme çalışmaları gibi alanlarda çalışıyor.
Haftalık çalışma süresinin en fazla 45 saat olduğu işlerde, uygulama süresi her program için en fazla 9 ay oluyor. 9 aylık süre bittikten sonra 3 ay beklenerek yeni bir programdan faydalanılabiliyor.

 

Kura ertelendi

 

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan yaptığı açıklamada genel müdürlüğün talimatı ile kuraların ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı. Kuraların en kısa sürede yapılacağını vurgulayan Çalışkan,“Bakanlığımız talimatı ile 6 – 7 – 8 Mart 2017 tarihlerinde yapılması planlanan Toplum Yararına Program kuraları ileri bir tarihe ertelenmiştir. Kuralar en kısa zamanda yapılacak olup konu ile ilgili olarak Genel Müdürlüğümüzün talimatı bekleniyor. Yeni kura tarihleri belli olduğunda vatandaşlarımıza duyurulacaktır. Başvurular ile ilgili herhangi bir iptal durumu söz konusu değildir” şeklinde konuştu.

 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş