YOK, BÖYLE BİR KONFERANS

Gelibolu Müftüsü Dr. İbrahim Özler sıra dışı bir konferans verdi. Anne ve babalara sıra dışı tavsiyelerde bulundu.

YOK, BÖYLE BİR KONFERANS
Yayınlama: 11.04.2017
5.417
A+
A-

Gelibolu İlçesinde öğrenci velilerine yönelik, ‘Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri’ projesi kapsamında Gelibolu İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi tarafından 100. Yıl Barış Ortaokulu konferans salonunda, “’Çocukları Kötü Eğitmenin Yolları’” konulu konferans düzenlendi. Konferansa Gelibolu İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler konuşmacı olarak katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan konferansta İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler, ailelere kötü bir çocuğun ya annenin, ya babanın, ya da her ikisinin eseri olduğunu söyleyerek, sorunun çocukta değil ebeveynlerin kendilerinde araması gerektiğine dikkat çekti.

 

 

Özler, “Eğer kötü bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız çocuklarınızla evde ilgilenmeyin, onlara zaman ayırmayın, onlarlar bir arkadaş gibi olmayın. Evde çocuklarınızın yanında şaka da olsa bol, bol yalan söyleyin, sözünüzde durmayın, onların tüm isteklerini yerine getirin. Çocuklarınız arasında mutlaka ayırım yapın, hata yaptıklarında dövün, seviyelerinin üstünde bilgiler verin, karı koca olarak çocuklarınızın yanında kavga edin ve bütün yanlışlarınızı sayıp ortaya dökün. İyi bir çevre ve arkadaş edinmemelerine dikkat edin, yapıp yapamayacaklarına bakmaksızın emirler yağdırın, kuru tehditler savurun, boş da olsa nutuklar çekin, korkutun, hep korkutun, nazik ve kibar davranmayın, sevgiyi ve merhameti onlardan kıskanın” dedi.

 

Özler konuşmasının devamında, “Çocuğunuzu başkalarının çocuklarıyla kıyaslayın, iletişiminizi zayıf tutun, sevinçlerini paylaşmayın, acılarıyla alay edin, başarısız olmaları için ne gerekiyorsa yapmaktan kaçınmayın. Onların yanında akrabalarınızı ve dostlarınızı çekiştirin, iyi ve güzel özelliklerinden dolayı insanları yerin, güvenlerini zedeleyin, hayatın boş ve anlamsız olduğu gerçeğini sık, sık hatırlatın, kainat harikasını incelemelerine ve anlamalarına engel olun, Allah (cc) ile korkutun ve O’nun yaramaz çocukları cehennemde cayır cayır yakacağını söyleyin. Çocuğun nasihatten daha çok iyi bir rol modele ihtiyacı olduğunu söyleyin ve unutmayın ki çocuklar en kalıcı eğitimi sizin hal ve hareketlerinizden alır” diye konuştu.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş