YOLCULAR GESTAŞ’A TEPKİLİ..!

Kayalıklara çarpan GESTAŞ araba vapurunda kaza öncesi patlamaya benzer büyük bir gürültü meydana geldiği öğrenildi. Bir kadının ambulansla hastaneye kaldırıldığı olay sonrası kendileriyle ilgilenmediğini ileri süren yolcular ise şirket yetkililerine ateş püskürdü…

YOLCULAR GESTAŞ’A TEPKİLİ..!
Yayınlama: 23.06.2017
12.847
A+
A-

Çanakkale Feribot İskelesi’nden Eceabat’a gitmek üzere kalktıktan kısa süre sonra yaşanan elektrik arızası nedeniyle dümeni kilitlenen ‘Lapseki’ isimli arabalı vapur, yat limanı önünde bulunan kayalıklara çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, arabalı vapurda hasar meydana geldi.

 

YİNE ELEKTRİK ARIZASI NEDENİYLE DÜMEN KİLİTLENMİŞ…

 

Çanakkale’den Eceabat’a gitmek üzere 17.40’ta kalkan Gestaş A.Ş’ye ait ‘Lapseki’ isimli arabalı vapurun, jeneratör arızası nedeniyle yaşanan elektrik kesintisi sonrası dümeni kilitlendi. Çanakkale İskelesi’nden kalktıktan kısa bir süre sonra meydana gelen olayda gemi, yat limanı mendireğinin kayalıklarına çarparak durabildi. Gemide kısa süreli panik yaşandı. Kaza anında yolculardan çığlıklar yükselirken çarpmanın etkisiyle araçların alarmları ötmeye başladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, geminin alt kısmında ve pervane ile dümen tertibatında maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Dalgıçlar su altında hasar tespiti yaparken deniz polisi çevrede güvenlik önlemi aldı.

 

 

PATLAMAYA BENZERİ BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜ DUYULMUŞ…

 

Gemide bulunan yolcular ile çevrede bulunan vatandaşlardan alınan bilgiye göre araba vapuru kalktıktan sonra patlamaya benzer büyük bir gürültü duyulmuş. Neden kaynaklandığı bilinmeyen bu ses gemi içinde küçük çaplı bir paniğe yol açarken sonrasında kaza meydana gelmiş. O sesin patlayan jeneratörden kaynaklandığı ileri sürülürken gemide yangın çıkmaması ise büyük şans olarak değerlendirildi.

 

 

YOLCULAR YARALANMAMAK İÇİN KENDİLERİNİ KORUMAYA ALMIŞ…

 

Gemide bulunan bir yolcu olay anını, “Geminin kalkıştan kısa bir süre sonra dümen kırarak yat limanına doğru döndüğünü gördüm. O şekilde kaza gerçekleşti. Yat limanına çarpmadan önce geminin hiçbir şekilde sağa sola gitmediğini gördüm. Direkt kayalıkların üstüne doğru ilerledi. Büyük bir gürültü oldu” dedi.

Diğer yolcular ise kazanın yaşanacağını anlamalarıyla birlikte birbirlerini uyardıklarını ve sağa sola savrularak yaralanmamak için bulabildikleri yerlere tutunarak kendilerini korumaya aldıklarını söylediler.

 

 

YOLCULAR ŞİRKET YETKİLİLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ…

 

Yürüyüş parkuruna yanaşık duran gemiden yolcular, yetkililerin gözetiminde tahliye edildi. Feribottaki araçların geminin iskeleye yanaştırılmasının ardından boşaltılıp, başka bir gemiye nakledileceği öğrenildi. Yolcuların tahliye edilişi sırasında bazı vatandaşlar kendilerine yetkililer tarafından geçmiş olsun dileklerinde bulunulmadığını ileri sürerek tepki gösterdi. Yolcular gemi ile ilgilenildiğini ama şirket yetkililerinden aynı ilgiyi göremediklerini söylediler.

 

 

BİR YOLCU AMBULANSLA HASTANEYE KALDIRILDI…

 

Geminin iskeleden henüz hareket etmiş olması ve hızının düşük olması nedeniyle yaralanan olmadı. Ancak kalp hastası bir kadın yolcu panik atak geçirmesi nedeniyle ambulansla kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. Bayanın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

 

İLK DEĞİL UMARIZ SON KAZA OLUR…

 

Aynı yerde aynı nedenle benzer bir kaza yaşanmıştı. Gestaş’a ait Ayvacık araba vapurunun yaklaşık bir buçuk ay önce elektrik arızası nedeniyle dümeni kilitlenmiş ve aynı kayalıklara çarparak hasar görmüştü. O kazada da büyük şans eseri ölen yada yaralanan olmamış ancak şirket tarafından da herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Her iki arızanın da boğazın ortasında meydana gelmemesi ise olası bir faciayı önünlerken GESTAŞ gemilerinde arkası kesilmeyen arıza ve kazalar, can ve mal güvenliğinin sorgulanmasına yol açıyor. 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş