DERHAL SORUŞTURMA AÇILMALI..!

GESTAŞ birilerinin çiftliği değildir diyen CHP Milletvekili Erkek, 2015 Sayıştay Raporlarındaki iddialar üzerine Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığını harekete geçerek resen soruşturma başlatmaya davet etti…

DERHAL SORUŞTURMA AÇILMALI..!
Yayınlama: 02.11.2017
6.547
A+
A-

GESTAŞ birilerinin çiftliği değildir diyen CHP Milletvekili Erkek, 2015 Sayıştay Raporlarındaki iddialar üzerine Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığını harekete geçerek resen soruşturma başlatmaya davet etti.

 

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Muharrem Erkek, gazeteciler ile bir araya gelerek ülke ve ilin gündemini değerlendirdi. Sözlerine sabaha karşı Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Ortaklar bölgesinde, sınırın sıfır noktasında teröristlerle çıkan çatışmada 8 şehidin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileyerek başlayan CHP’li Erkek, referandumda ‘Evet’ çıkarsa, terör bitecek diyenleri de istifaya davet etti. Son dönemde Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan’a yönelik algı operasyonu yürütüldüğünü, Çanakkale halkının ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen fener alayında gereken yanıtı verdiğini söyledi.

 

GESTAŞ AK PARTİ’NİN, BİRİLERİNİN ÇİFTLİĞİ DEĞİLDİR…

 

Çanakkale’de son dönemde sorunların büyüdüğünü belirten CHP’li Erkek, “Çanakkale halkının vergilerini, parasını yakından ilgilendiren konular var. Örneğin Gestaş. Gestaş bir anonim şirkettir. Ama sermayesi kamu sermayesidir. Çanakkale halkının parasıdır, Gestaş’ın sermayesi. Gestaş AK Parti’nin, birilerinin çiftliği değildir. Bugün  Gestaş’la ilgili çok ciddi iddialar var. Müfettişlerin burada olduğunu ve inceleme yaptığını biliyoruz. Birileri herhalde Gestaş’ı kendi şirketi gibi görüyor. Partisinin, iktidarının çiftliği gibi görüyor. Ama bu böyle devam etmeyecek. Çanakkale halkı zamanı geldiğinde bunlara da en güzel cevabı verecek” diye konuştu.

 

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI DERHAL SORUŞTURMA AÇMALI…

 

GESTAŞ’ın büyük sansasyon yaratan 2015 Sayıştay Raporlarını gündeme getiren Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale halkının paraları ile kurulan kamu şirketi GESTAŞ’ın AK Parti ve bazı kişilerin çiftlik gibi kullandığını söyledi. 2015 Sayıştay raporundaki iddialar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet eden Muharrem Erkek, savcılığın GESTAŞ’a soruşturma açması gerektiğine dikkat çekti.

 

Kentimizi yakından ilgilendiren, halkımızı, halkımızdan alınan vergileri ilgilendiren çok önemli konular var diyerek söze giren Erkek; “Örneğin GESTAŞ.. GESTAŞ bir anonim şirkettir ama sermayesi Çanakkale Halkının parasıdır. GESTAŞ AK Parti’nin çiftliği değildir, GESTAŞ birilerinin çiftliği değildir. Bugün GESTAŞ’ta çalışan birçok işçinin GESTAŞ ile hiç ilgisi olmayan alanlarda çalıştırıldığını görüyoruz. GESTAŞ’tan bütün masrafları karşılanan belli kişilerin makam araçları olarak kullanıldığını görüyoruz. GESTAŞ ile ilgili çok ciddi iddialar var. Evet müfettişlerin burada olduğunu, ciddi incelemeler yaptığını biliyoruz ama artık bu memlekette cesur müfettiş namuslu savcı kaldı mı onu da çok merak ediyoruz. GESTAŞ’ı Çanakkale kamuoyu çok yakından takip ediyor, bizlerde takip ediyoruz” dedi.

 

ÇANAKKALE HALKI GEREKEN EN GÜZEL CEVABI VERECEKTİR…

 

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Muharrem Erkek, GESTAŞ ile ilgili açıklamalarına şu cümlelerle devam etti;

 

“Birileri GESTAŞ’ı herhalde kendi şirketi gibi görüyor. Partisinin, iktidarın çiftliği gibi görüyor ama bu böyle devam etmeyecek. Zamanı geldiğinde Çanakkale halkı bunlara gereken en güzel cevabı verecektir. Sayıştay raporları geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Sayıştay raporlarını ayrıntılı olarak bizlerde inceleyeceğiz. Bildiğimiz kadarıyla İl Genel Meclisi başkanının makam aracını GESTAŞ tahsis etmiş. GESTAŞ’ta maaş alan birçok kişi başka, başka alanlarda çalıştırılmış. Biz bundan sonra hem Sayıştay raporunu inceleyeceğiz, müfettiş raporlarını inceleyeceğiz ve devamında bunları halkımız ile paylaşacağız.”

 

GESTAŞ BİRİLERİNİN ARPALIĞI HALİNE GELMİŞ…

 

“Hepimiz biliyoruz ki; yargı şu an bağımsız değil. Yargı camiası içerisinde biliyoruz ki hala namuslu savcılar, hâkimlerimiz var ama onlarda şu anda hareket edemiyorlar. Herkes korku, baskı ve tehdit altında. Onun için ilk seçimlerde başta Çanakkale halkı olmak üzere Türk halkına güveniyoruz. Takip ettiğimiz konuları basın aracılığı ile halkımızla paylaşacağız. Maalesef geldiğimiz noktada GESTAŞ birilerinin arpalığı haline gelmiş, maalesef birilerinin çiftliği olmuş. Bu iddialar ve Sayıştay raporları ile ilgili olarak Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı da gereğini yapmalıdır. Resen soruşturmalıdır.”

 

KORKMAYIN, BU DAVALARDA GÜÇLÜ OLAN DEĞİL, HAKLI OLANLAR KAZANIR…

 

Sayıştay raporlarını yayınlayan gazeteciler ve yayın kuruluşları hakkında GESTAŞ tarafından dava açıldığı hatırlatılan Muharrem Erkek, basın mensuplarına destek vererek; “Biz hep ne diyoruz; basın özgürlüğü, demokrasi, adalet diyoruz. Basın yazmazsa halk gerçekleri öğrenebilir mi? Gazetecilik yargılanıyor. Bir gazeteci zaten bunu yapmalıdır. O yüzden bu davalardan sakın korkmayın. Çünkü bu davalarda güçlü olan değil, haklı olanlar kazanır” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş