2 ADAYLI ANKETE DEMOKRATİK TEPKİ..!

2 ADAYLI ANKETE DEMOKRATİK TEPKİ..!
Yayınlama: 09.12.2023
Düzenleme: 09.12.2023
1.905
A+
A-

CHP Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı M. İrfan Mutluay, bir kamuoyu araştırma şirketi tarafından Çanakkale’de yapılan anket çalışmasında CHP’den 4 aday adayı olmasına rağmen sadece 2 isim üzerinde durulmasına, kendi adı geçmesine rağmen demokratik olmadığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

 

Söz konusu anketin gerçekçi bir araştırmadan uzak, yönlendirici bir amaç taşıdığını ileri süren Mutluay; “Öncelikle demokrasi anlayışımla örtüşmediği gibi, CHP’li 2 aday adayına, CHP üyelerine ve 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde İl Belediye Başkanlığı için oy kullanacak seçmenlerin tercihlerine ve iradelerine yapılan bir saygısızlıktır” dedi…

 

AKSOY araştırma şirketi tarafından Çanakkale’de yapılan ankette sadece 2 aday adayının ismine yer verilirken diğer 2 ismin yok sayılmasına CHP tabanından tepki yükseldi. Bu tepkiyi yaptığı açıklamayla açık bir şekilde dile getiren isim ise CHP Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı M. İrfan Mutluay oldu.

 

 

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Yerel Yönetimler Seçimlerinde Çanakkale İl Belediye Başkan Aday Adaylığı için Cumhuriyet Halk Partisinden Merkez İlçe Başkanlığı’na kendisi ile birlikte 4 aday adayının başvurusu yaptığını hatırlatan Mutluay, tepkisini şu cümlelerle dile getirdi;

Dün itibariyle, AKSOY araştırma şirketi tarafından, Genel Merkezimizce yaptırılmadığını düşündüğüm bir anket çalışmasının başlatıldığı, ‘CHP’nin İl Belediye Başkanı kim olmalı?’ sorusunun aranan kişilere yöneltildiği ve şahsımla birlikte partimizden bir başka aday adayının seçenek olarak sunulduğu, diğer 2 aday adayı partilimizin ise ankette seçenekler arasında yer almadığı görülmektedir. Her ne kadar anket çalışmasında adım yer almış olsa da, birlikte yarıştığımız diğer 2 aday adayı partilimizin sorulan sorularda seçenekler arasında yer almamış olması, öncelikle demokrasi anlayışımla örtüşmediği gibi, CHP’li 2 aday adayına, CHP üyelerine ve 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde İl Belediye Başkanlığı için oy kullanacak seçmenlerin tercihlerine ve iradelerine saygısızlık olduğunu düşünmekteyim. Ayrıca yapılan ankette bir sonraki dönemde aday olmayacağını açıklayan İl Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’a yönelik sorulara yer verilmesi ise anketin gerçekçi bir araştırmadan uzak, yönlendirici bir amaç taşıdığı algısını oluşturmaktadır.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş